Marie Louise Petersen

Profilbillede af Marie Louise Petersen

Lærer og eTwinning-ambassadør

Hvidovre 10. klassecenter

0   1

Ligestilling i historie - ? Webinar på eTwinning

Hvad sker der med historieundervisningen, hvis man arbejder ud fra en præmis om, at kvinders og mænds erfaringer er lige vigtige, når eleverne lærer om et emne ? Hør svaret fra den britiske historielærer Susanna Boyd på webinar 28. oktober på den europæiske platform eTwinning.

0   11

Mød fransk feminist og "footballeuse pro" på eTwinning

Kom til gratis online-foredrag med Nicole ABAR, tidligere professionel fodboldspiller i Frankrig. Hele livet har hun kæmpet mod kønsstereotyper og for ligestilling i sportsverdenen og i skolen. Sammen med andre frankofone lærere fra hele Europa kan du møde Nicole Abar og stille spørgsmål og kommentere i chatten!

0   6

Lav LARM for LGBT på engelsk

Ungdomsbyen og LGBT+ Danmark lancerede i 2019 det gratis undervisningsmateriale ´LARM for LGBT-rettigheder', der er særdeles velegnet til kompetenceområdet 'køn, seksualitet og mangfoldighed' i SSF. Materialet skulle inspirere og hjælpe lærere i Danmark til at tilgå et komplekst område, men det har sidenhen vist sig, at materialet har langt større internationalt potentiale end først antaget.

0   3

HADTALE skal hackes - lær hvordan i et internationalt miljø

Hacking Online Hate er ét af mange gratis online-kurser, som eTwinning-portalen udbyder. Kurset giver viden om hadtale på sociale medier, og hvordan man lærer sine elever til at imødegå den

0   7

Tackling sexism - hvad kan vi lære af udlandet?

Hvad sker der, når man tager en feministisk ngo, en lærerforening og et universitet og sætter dem sammen for at undersøge om der er sexisme i skoler?

0   12

Buzzons contre le sexisme

”Buzzons contre le sexisme” er en video-konkurrence i Frankrig for skoleelever og unge under 25 år lavet af portalen matilda.education. Nu bliver kategorien FLE – Français Languge Etrangère introduceret, og fra september 2018 starter tilmeldingerne til næste års konkurrence, hvor også danske franskelever kan være med.

0   5

eTwinning workshop på Institut Français

Få mulighed for at komme i kontakt med fransklærere i hele Europa til glæde for dig og dine elever!

1   6

Fransk sprogpris uddelt på eTwinning konference

"L'actualité chez nous..." var titlen på årets vinder-projekt i kategorien French Language Prize, som blev uddelt på den årlige eTwinning-konference. Over 600 deltagere fra hele Europa var samlet på den livlige konference, der i år blev afholdt på Malta.

1   6

Skam- grib chancen og tag kontakt til Norge med eTwinning

Som dansklærer kan du bruge eTwinning-portalen til at komme i kontakt med andre nordiske lærere og deres elever og få faget i spil på nye måder. Eleverne kan udveksle tekster og tanker i eTwinnings digitale klasseværelse. Det er sikkert, det er gratis - og måske bliver det dritkult!

0   5

Muligheder for at udfordre de nationale fortællinger og give historieundervisningen et internationalt præg

Den europæiske historieportal Historiana.eu giver adgang til et bredt udsnit af europæiske kilder på engelsk - også med danske bidrag fra gymnasielærere. Idéen er at give lærere mulighed for at få nye perspektiver til deres historieundervisning, som et supplement til natioanale historiebøger og -portaler. Og med eTwinning-portalen kan man samtidigt selv finde europæiske historiekollegaer til alle alderstrin til store og små projekter eller faglig sparring.