Jacob Mark

Profilbillede af Jacob Mark

Gruppeformand (SF)

3   46

Lærer og politiker: Elevplanerne er meningsløse tidsrøvere

Vi går begge to meget op i folkeskolen og i lærernes muligheder for at have et godt arbejdsliv med meningsgivende opgaver. I vores hverdag som folkeskolelærer og folketingsmedlem møder vi mange lærere og forældre, som fortæller om, hvad der giver værdi for børn og medarbejdere i skolen. Noget der fylder er elevplanerne, og hvordan de stjæler tid fra lærerne uden at give værdi til forældrene og elever.

0   5

Er det liberalt at kommunen bestemmer, hvornår børn skal i skole?

Nogle børn har godt af at vente et år med at begynde i skole. Men færre og færre får lov. Ministeren nægter desværre at reagere.

0   13

Gør skoledagen kortere, sæt skolerne fri og giv tid til at lave god undervisning

Så er der endelig hul på diskussionen om, hvordan vi kan styrke folkeskolen og få rettet op på nogle af de ting, der ikke fungerer. SF er klar til forhandling.

0   8

SF vil presse på for at ændre skoleforliget

Skolerne skal have frihed til at tilrettelægge skoledagen på den måde, de mener er bedst for børnene. Lad os starte med at give skolerne mulighed for at forkorte skoledagen og bruge timerne på to voksne.

10   170

KL er ved at kaste vores folkeskole ud i endnu en konflikt

Jeg er bange for, at der er endnu en alvorlig konflikt på vej på skoleområdet i Danmark. Måske endda på store dele af det offentlige arbejdsmarked. Vi er nødt til at lægge et pres for at, at der forhandles en fair arbejdstidsaftale hjem for lærerne.

4   13

Derfor er der brug for SF i folkeskoleforliget

Der er brug for politikere i forligskredsen, som faktisk tør ændre på nogle af de fejltagelser, der er blevet begået.

0   11

Finland og testregimet, der aldrig kom.

I denne uge har Folketingets Undervisningsudvalg besøgt Finland for at lære af den måde, som finnerne driver skolevæsen på. Der findes rigtig mange fortællinger om det finske skolesystem, og derfor var jeg både spændt og nysgerrig på, om de mange gode historier mon var sande. Jeg blev ikke skuffet.

6   17

Kommunerne må give slip på den rigide målstyring

Om kort tid vedtager en enig forligskreds at ændre loven, så der bliver skåret ned på de tusindvis af bindende mål i folkeskolen. Det er vigtigt, at kommunerne følger med.

1   44

Modsvar til Henrik Dahl: Drop nu den pinlige snak om vores folkeskole

"Det er en økonomisk realitet, at der ikke er flere penge. Lærerne overdiagnosticerer, når de peger på trivselsproblemer blandt eleverne, og det er klynk at påstå, at karakterer har en psykologisk slagside. " Sådan hænger verden sammen ifølge Henrik Dahl (LA). Intet kunne være mere forkert.

0   19

Til Alternativet: Nej, elevernes skoleskemaer skal ikke ændres fuldstændig

Alternativet vil sløjfe/decimere/ændre naturfag, geografi, fysik-kemi, madkundskab, biologi, kristendomskundskab, historie, samfundsfag, musik, billedkunst, sløjd og håndarbejde fra folkeskolens skema. Det er en meget dårlig ide.

5   10

Gør skoledagen kortere og indfør et klasseloft på 24 elever i alle klasser

Det er ikke nok, når Ministeren, DF og Alternativet bare vil give mere frihed til skolerne. Og slet ikke nok når S og V ikke vil gøre noget. Der er brug for handling fra Christiansborg nu.

0   7

Vi er nødt til at lave en massiv investering i den danske folkeskole

Der er brug for mere tid til forberedelse, undervisningstimer med to voksne og en investering i frokostordninger på folkeskolerne.

1   340

Kære Alternativet. Har I accepteret Finansministeriets skolelogikker?

Alternativet kritiserede SF's morgenmadsforslag for at være mindre vigtigt end andre ting i den danske skole. Jeg synes, det er et knæfald for Finansministeriets sparelogikker.

0   414

Mon Ellen Thrane Nørby har stået alene med 12 børn fra forskellige lande?

Regeringens nye eksklusionslov om særlige undervisningstilbud til flygtninge er en skændsel. Og SF stemmer imod, når den skal stemmes igennem. Havde jeg kunne trykke på den røde knap flere gange, så havde jeg gjort det. For det her forslag vil skade integrationen og hundredevis af børn.

32   213

Derfor vil SF give skolerne mulighed for at gøre skoledagen kortere

SF vil gøre skolernes mulighed for at forkorte skoledagen bedre, men med det krav, at der til gengæld kommer flere timer med to voksne. Nu foreslår vi lynændring af loven, fordi et stort antal af landets folkeskoleelever mener, at skoledagen er for lang

0   403

Megaklasser og lovbrud i den danske folkeskole skal stoppes

Der kommer flere og flere store klasser i folkeskolen, selvom elevtallet generelt er faldende. Det viser et svar fra Børne- og undervisningsminister, Ellen Thrane Nørby (V), som jeg fik i oktober.

16   877

Regnedrengenes inklusionsprojekt er en trussel mod folkeskolen

Inklusionsindsatsen har fejlet mange steder – også der, hvor flere embedsmænd og eksperter kalder inklusionsindsatsen en succes. Måske har vi formået at få flere børn ind i folkeskolen – men for hvilken pris?

49   2377

Privatskolerne skal tvinges til at tage et socialt ansvar

Flere og flere forældre fravælger folkets skole som skoletilbud til deres børn og sender dem i privatskole eller friskole. Hver sjette elev i Danmark går således i privatskole, og samtidig peger nye statistikker fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd på, at flere og flere børn fra overklassen vælger de samme tilbud og ”klumper sig sammen” på private skoletilbud rundt omkring i landet.

0   153

Folkeskoler og ungdomsuddannelser er ikke et slankeprojekt

“Hvis man vil være tyndere, må man holde op med at æde, slut færdig.” Sådan skriver Mads Holger i sin metafor om, hvordan vi skal have fagligheden tilbage i folkeskolen på Berlingskes debatside. I mine øjne er folkeskolen og undervisningssystemet alt andet end et slankeprojekt.

12   899

Vi skal lytte til lærerne, fordi vi ikke kan være andet bekendt

Lærernes sygefravær stiger. Folketingspolitikerne kalder det kommunernes ansvar. Jeg er ked af, at lærerne går ned med stress. Og jeg er ked af, at man politikerne fralægger sig ansvaret. Derfor vil jeg nu åbne lidt for mine politiske opleveler og fortælle om, hvad jeg har set lærerne gå igennem det seneste halvanden år som politiker.