Josefine Jack Eiby

Profilbillede af Josefine Jack Eiby

Lærer, blogger, digital vejleder.

Øster Farimagsgades Skole

www.edu21.dk

0   11

Det vigtigste du skal gøre i august!

STOOOOOOP! ⛔ Du er gået for hurtigt i gang. Du har været for spændt. For ambitiøs. ... Rul tilbage. Træk vejret. Og gå så ind og skab din vigtigste relation i skolen. Relationen mellem dig og eleverne.

0   3

Lav kortfilm og hold Oscaruddeling

Afslut skoleåret med en Oscarfest. Eleverne producerer kortfilm med udgangspunkt i noveller. Få ideer til hvilke noveller og få en god plan for forløbet.

0   2

Skal vi virkelig lære eleverne at fejl er en fest?

Jeg synes ikke fejl er fedt. Jeg synes ikke fejl er en fest. Her kommer en anden måde, du kan gribe det an på. Så både du og dine elever synes, det er lidt federe at være nybegynder.

7   18

8 grunde til ikke at have en matematikbog

Jeg har ikke nogen matematikbog til min klasse. Læs med om hvorfor og få ideer til at supplere din undervisning.

0   19

Når matematik er sjovt og undersøgende

Det er vigtigt, at eleverne udvikler mere end isolerede færdigheder. Der er efterhånden ikke meget anvendelighed i at kunne lave lange, lodrette delestykker på papir. De fleste har en smartphone ved hånden, der klarer det på et splitsekund.

0   1

Træn elevernes opmærksomhed på hinanden

Vil du også gerne træne elevernes opmærksomhed på hinanden? Her er en leg, der både træner dem i at være opmærksomme med deres kropssprog og synliggører, at alle skal have plads.

1   4

5 spørgsmål, du skal stille dig selv inden du giver lektier for

Lektier ... Skal eleverne have lektier? Og hvilke? Svaret er svært at finde, men måske disse fem spørgsmål, kan hjælpe dig lidt på vej.

0   7

Træn hovedregning -drop spaltestykker

Eleverne skal blive så gode som muligt til hovedregning -fremfor spaltestykker og lange udregninger.

0   1

Gør alle elever ansvarlige med duksehjul

Jeg har altid haft det lidt underligt med dukseordningen, hvis to elever blev klassen slaver. Derfor er alle elever nu dukse i min klasse. Hele tiden. Året rundt.

0   3

Minecraft og centicubes -lær symmetri og spejling

Brug Minecraft og centicubes til at opfylde fælles mål.

4   227

Jeg har ikke betalt frokostpause

Jeg har arbejdstid 7,4 timer om dagen, som min leder råder over. Arbejdstid, hvor jeg ofte får spist sammen med elever. Jeg har ikke min egen pausetid.

0   5

Træn positionssystemet med spil

Elevernes forståelse for positionssytemet er helt central, når det gælder udvikling af deres talforståelse. Få reglerne til det enkle spil Monster.

0   3

Nytårstaler i klassen

Lad eleverne holde nytårstaler i klassen. Her får du arbejdsgang, model for talen og sætningsstartere.

0   4

Invitation til 100 dage i skole

Vær med til at fejre 100 dage i skole den 16. januar 2018

0   9

Den bedste matematikopgave med differentiering

Det her er den bedste matematikopgave jeg overhovedet kender. Den er enkel, genial og et super redskab til både differentiering og evaluering. Og den kan bruges på samtlige klassetrin.

0   6

Velkommen til læring i det 21. århundrede

Hvad er læring i det 21. århundrede, og hvad går min blog ud på?

0   5

Brug Pride i undervisningen

Jeg har samlet et par hurtige aktiviteter fra Sex og Samfunds materiale, så du nemt kan gribe nuet og følge op på Pride i en enkelt lektion eller flere i den kommende uge. Delt op i indskoling, mellemtrin og udskoling.

4   11

Dagens tal -talforståelse i indskolingen

Dagens tal en er god måde lave en fast aktivitet, som ikke kræver forberedelse af dig hver gang. Eleverne føler sig trygge ved gentagelsen. Aktiviteten er god træning og kan gentages igen og igen uden at blive for triviel.

0   10

Når læreren får kræft

Hvad siger man til eleverne? Som klasselærer kan det påvirke eleverne meget, når man får kræft. Jeg deler her, hvordan jeg gjorde.

4   8

Derfor skal du IKKE lave en opgave til elevernes fidget spinner

Du har stress over at skulle inkludere fidget spinners i din undervisning. Du har læst hele Pinterest og fundet adskillige spinneplader på engelsk, du nu bruger alt for lang tid på at lave om til dansk. Du grubler over hvilke opgaver, der skal være på pladen, hvilke aktiviteter eleverne skal lave. STOOOOOP! Læs om hvorfor du ikke skal lave opgaver til eleverne, hvis du gerne vil have dem til at være producenter og tage ejerskab. For så er det nemlig ELEVERNE, der skal i gang!