Cecilia Lucia Fava

Profilbillede af Cecilia Lucia Fava

Formand i foreningen Folkeskoleforældre

Folkeskolelærer og cand. mag. i Læring og forandringsprocesser Medstifter af foreningen Folkeskoleforældre (Folkeskoleforaeldre.dk)

0   23

Er det farligt for børn at vaske hænder?

Siden de første skoler åbnede i onsdags har vi set billeder af små børns tyndslidte håndrygge. Der deles gode råd om helende cremer og andre lindrende fif, og forældre er fuldt forståeligt bekymrede, da den røde hud er en helt konkret og synlig konsekvens af hyppige håndvask og spritten af.

2   64

Kære Børne- og undervisningsminister

Tak for den desværre alt for korte drøftelse af de igangværende skoleåbninger i P1 DEBAT i går, torsdag. Jeg synes programmet fik rundet flere interessante problemstillinger, men jeg brænder dog inde med flere spørgsmål, jeg ikke fik mulighed for at stille dig. Derfor dette åbne brev.

10   553

Hvordan kom vi fra: “Vis samfundssind og #stayhome” til: “Stop jeres egoistiske forældre-flæberi og send jeres børn i skole!” i løbet af et øjeblik?

Mine store forundring opstår, når vi tilsyneladende nu står i en situation, hvor dé forældre, der af forskellige årsager (frygt, usikkerhed, tvivl eller blot ren og skær mulighed) ønsker at fortsætte nødundervisningen hjemme, bliver udråbt til egoistiske, utaknemmelige speltmødre m/k, der ikke udviser samfundssind, ansvarsbevidsthed og solidaritet med de forældre, der har haft deres børn i nødpasning indtil nu.

5   18

Tanker om den kommende tid for børn, forældre og medarbejdere på vores skoler

Efter pressemødet i går, hvor Mette Frederiksen bl.a. bekendtgjorde, at skolegangen for elever i tidlig SFO til og med 5. klasse samt for alle elever i specialtilbud gradvist skal påbegyndes igen fra d. 15. april, har vi været i kontakt med flere forældre, der giver udtryk for usikkerhed, utryghed og mistillid til den forestående situation. Vi videreformidler her en række af de bekymringer vi har mødt og vores refleksioner over situationen.

1   48

Historier fra en anden tid – og hvad vi byder vores børn i dag

Jeg tænker tilbage på min egen barndom. Fortidens fortællinger viser os, hvilket børneliv der var i forhold til nutidens børneliv. Der er sket en foruroligende udvikling. Og det gør ondt at være vidne til, hvad vi byder vores børn i dag.

1   32

Godt nytår fra foreningen Folkeskoleforældre

Kære medlemmer i foreningen samt alle I andre, der (også) interesserer jer for skole, børneliv, undervisning, pædagogik - kort sagt, vores børns nutid og fremtid. Vi ønsker jer alle et rigtig godt nytår...

0   359

Det målstyrede barn

- nedslag i folkeskolereformens dannelsesbegreb

3   848

Et farvel til dansk skoletradition?

Med den nye folkeskolereform tager vi et kvantespring væk fra den danske skoletradition, der ud over et fagligt fokus har dannelsen af det kritiske, reflekterende og hele menneske på dagsordenen.

0   704

"UNDERSTØTTENDE UNDERVISNING" - FOLKESKOLEREFORMENS DISCOUNT-TIMER

”Den understøttende undervisning kræver således som udgangspunkt ikke i samme omfang og intensitet den læreruddannedes særlige professions­kompetence som under­visningen i folkeskolens fag og obligatoriske emner." (1)