Kirsten Hansen

Profilbillede af Kirsten Hansen

Lærer

Uddannet folkeskolelærer fra KDAS - Har arbejdet meget med musik, drama, teater på alle klassetrin - både i det daglige skema og projektuger. Har sideløbende haft aftenarbejde på et børne- og ungdomsteater under biblioteksvæsenet - indtil sparekniven viste sine skarpe tænder.

1   11

Prøve til dansk indfødsret

Hvor mange danskere vil mon kunne bestå nedenstående prøve. Prøv den evt. med jeres elever.

0   3

Materiale om deling af intime billeder og videoer

Kortfilm og faghæfte om deling af intime billeder og videoer - Udskolingen - Se link

0   0

Glædelig Jul og et ligeså Glædeligt Nytår

til ALLE, som medvirker til at gøre Danmarks folkeskole til et godt og solidt fundament for vores børn og unge!

0   2

Inspiration til at arbejde med levende billeder i undervisningen

Flg. link kan bidrage til aktiviteter i undervisningen, hvor eleverne bliver udfordret på flere planer.

0   1

Status over folkeskolereformen

27/9 2016 var der møde i Folketingets Børne-og Undervisningsudvalg med KL, som har gjort status på arbejdet med folkeskolereformen. Kl´s rapport er ganske vist fra efteråret 2015, men har man interesse i at læse rapportens mange sider, er nedenstående link vejen dertil. - (Det var ikke et åbent udvalgsmøde.)

2   48

En anden udgave af nationale test

som mange danskere - i spredte aldersklasser - virkelig vil blive "udfordret" på! Prøv den selv - evt. også med elever i Udskolingen.

0   59

En juridisk udfordring

Folkeskolen.dk har mange læsere, der interesserer sig for folkeskolen uden nødvendigvis at have en relation til skolens hverdag. - Med baggrund i den netop afsluttede sag i Arbejdsretten mellem KL og LC kunne det være interessant, hvis uafhængige folk med juridisk baggrund læste domsafgørelsen og gav deres uvildige bedømmelse af sagens udfald. - AR 2015.0571 (03-06-2016)

0   401

Elevens læringsrum fuld af it

Læringsrummet er et fælles rum for lærere, elever m.fl. i dagligdagen. Dette fremtidige, primære arbejdsrum skal indrettes til at opfylde mange formål omkring pædagogik, faglighed etc. Arkitekter skaber fysiske rum - men det levende, der skal udfolde sig i rummet - det er ikke en del af arkitekternes "tegning!" Hvorfor skriver jeg nu dette?? - Det gør jeg - bl.a. - med baggrund i medfølgende link, hvor hverdagens aktører ikke har en central medvirken i konstruktionen af it i læringsrummet! - Det burde være en konstruktion, der i højere grad involverede "indflytterne" - både før og efter, at de er flyttet ind!

4   60

Skoletal - offentlige data

Er der da ikke en nedre grænse for, hvad der skal offentliggøres? - Vilkårene - i bredeste forstand - på de enkelte skoler kan være meget forskellige. Det fremgår jo ikke i skoletal. Det er en ulige konkurrence, der er sat i gang - og staten er arkitekten!

0   301

Nyhed til lærere og pædagoger i grundskolen

Det Danske Filminstitut har udviklet gratis app m.m. - særligt til skoler: FILM - X animation. - Læs mere om mulighederne i flg. link.

0   238

Folkeskolens rekrutteringsproblemer

DLF har foretræde for Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg 5. april 2016 vedr. folkeskolens rekrutteringsproblemer. - I nedenstående link kan man læse DLF´s rapport omkr. problemerne/udfordringerne.

1   65

"Det bedste forsvar er et angreb"

Det bringer ikke verden videre, når nogle politikere vender det døve øre til, hvis kritik omkring deres lovgivning giver anledning til, at de så bare videresender aben til dem, som i forvejen er blevet mødt med den ene lukkede dør efter den anden! - Flg. link er hentet fra Politiko - 13. februar 2016

1   76

Åbent Samråd i Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg

Den 9. februar 2016 kl. 14. - Der er direkte transmission på TV - kanalen Folketinget. Dagsorden:

0   80

Åbent Samråd

i Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg 2. februar 2016 kl. 14 Der er direkte transmission på TV - kanalen Folketinget (hvor den også efterfølgende bliver arkiveret.) Dagsorden:

1   108

Langt fra Borgen: Folkeskolen

Udsendelse på DR 1 - d.d. kl. 21.55

0   95

Åbent samråd i Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg

2. februar 2016 kl. 14. - Dagsorden: Se nedenstående link

0   109

Nej, hr. skatteminister m.fl.

- sådan skal der ikke spilles på det faglige demokratis klaver!

0   190

Josefines Bondegård -

Et undervisningsmateriale fra Filmcentralen.dk til filmserien om Josefines liv på landet. Beregnet for indskolingen (dansk, natur/teknik, familiekundskab.) - Se mere via dette link:

0   105

Åbent samråd i Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg

15. december 2015 kl. 14 vedr. faldet i udgift pr. undervisningstime i folkeskolen. - Samrådet tv-optages. Se mere på nedenstående link:

0   86

Demokratiet som styreform

og den demokratiske dannelse af børn og unge er fortsat vores fælles styrke i kampen mod terrorismens destruktive handlinger!