Per W. S. Marshall

Profilbillede af Per W. S. Marshall

Lærer - engelskvejleder

Sønderholm Skole

Lærer fra Aalborg Seminarium 1997 Linjefag, engelsk og historie Ekstra linjefag, biologi 2009 PD i engelskvejledning 2010

0   6

No Time To Die and Wallace and Gromit

Hvordan hænger en superdynamisk actionfilm og en modellervoks stop-motionfilm sammen?

0   9

Hvem er Dorte Gørtz?

Jeg fik en besked fra sprogkonsulenten i Aalborg Kommune, som fortalte at Dorte Gørtz talte om min blog på et kursus for engelsklærere. Min første tanke var spørgsmålet ovenfor.

0   11

Ny lærer med 24 års erfaring

Jeg har 1. skoledag med 7. klasse onsdag den 11/8 på min nye skole. Selvom jeg blev færdig på Aalborg Seminarium i 1997, så er det en ny start på min nye arbejdsplads.

0   9

Wallace and Gromit og Google Analyse

Jeg blev introduceret til Wallace and Gromit på læreruddannelsen i 1996. Jeg har brugt dem lige siden. Egentlig burde overbygningseleverne elske dem, men det er mellemtrinnet i stedet, der elsker dem.

0   8

Ministerielt tilsyn og Sesame Street

Jeg er under tilsyn af Undervisningsministeriet. Skolen er også, blandt andet i engelsk, som jeg har ført til prøve, FP9, over de seneste år. Derfor må det være mig, der er under tilsyn. Så er det at Cookie Monster træder ind på scenen.

1   71

Er KL en maoistisk organisation?

Spørgsmålet er mere om der er en sammenhæng mellem janteloven og Mao's glæde ved at genopdrage intellektuelle gennem arbejde i KL's skolepolitik.

0   2

Fantastic Mr. Fox og en jernbane

Kærligheden til et litterært ikon får folk til at bo i træer.

0   7

Roald Dahl og engelsk

Wormy Spaghetti, The Twits og en chokoladefabrik. Der er mange glimrende tekster i Roald Dahls univers. Der er alle mulige tekster, som man kan bruge på mellemtrinnet og i udskolingen.

0   7

En agil lærer

Min skole er på trods af at være en byskole, en ret lille skole. Der er to tredje klasser og to 0. klasser. Ellers er vi ensporet. Jeg sendte i juni 9. klasse afsted og så…

0   5

Kong King eller King Kong

Hvorfor lyder det mærkeligt at bytte om på disse ord? Nørdfaktoren er høj men giver lidt baggrundsviden til engelsklæreren.

0   7

Før sommer, Efter sommer

Tanker om tiden indtil sommerferien og hvad der folder sig ud efter ferien på min skole.

0   3

Praktikant i Karantæneskole

Det er altid en interessant oplevelse at have lærerstuderende i praktik. Jeg har lige nu en kinesisk international studerende på University College Nordjylland i praktik i 5. klasse. Det er ekstraordinært.

1   11

Nationale test skaber også udfordringer i USA

No Child Left Behind loven blev introduceret i 2001 i USA. Den tester elever på 3. til 8. klassetrin hvert år. Det er kombination af Nationale Test og Løkke's Præmiepulje.

0   6

Jul, praktikanter og civil rights

Praktikanter i 9. klasse i december med undervisningstemaet "civil rights".

0   15

Terminsprøver og Grammarly

Elevernes brug af digitale hjælpemidler og kunstig intelligens er ved at ændre Free Writing i skriftlig engelsk.

0   7

Ork Satme!

Aula er så simpelt, at det virker. Hvor amputeret er man så, når Min Uddannelse virker i microbursts?

0   6

Er Harry Potter slidt og gammeldags?

Jeg troede at alle børn kendte Harry Potter og kendte alt til Potteruniverset. Min 5. klasse er helt vilde med Harry Potter, og de fleste har aldrig hørt om Potter.

0   5

9. klasse klar til prøve - 2020

Emner til prøven i engelsk, hvad skal man vælge i sin planlægning af skoleåret?

15   35

Skolekom er død, er Aula svaret?

Skolekom som platform for samarbejde mellem lærere og institutioner lukker pr. 31/12 2019. Hvad har fordelene været ved det?

0   7

Fagudvalg og Rudyard Kipling

Glæden ved fagligt samarbejde i fagudvalget på tværs af klasser, og undervisningsområder. Dertil drømmen om en udflugt med mine fagkolleger.