Frans Ørsted Andersen

Profilbillede af Frans Ørsted Andersen

Lektor, Ph.D

DPU/ Aarhus Universitet

Arbejder med skoleforskning på Aarhus Universitet, DPU

0   6

Kan et ophold på skibet Fulton bringe unge på sporet igen?

DPU indgår i følgeforskning til Fultons indsats med at bringe unge på sporet igen - det bliver spændende at følge skibet de kommende år

0   0

Overraskende indhold i den digitale dannelse på p-tech skolerne

Digital dannelse er som forventet i centrum på de amerikanske p-tech-skoler. Men nogle af elementerne heri er meget overraskende

1   4

Folkeskolen blev hans redning

Kendt dansk-amerikaner fra samfundets bund blev gang på gang reddet af de basale gode kundskaber og færdigheder, han havde fået med sig fra den danske folkeskole

0   2

De amerikanske p-tech skoler har en succesrig dansk forløber

De nye amerikanske p-tech skoler, der primært er oprettet i belastede områder, har opnået (foreløbige) imponerende resultater, men de har en næsten glemt dansk forløber, nemlig de såkaldte t-klasser (7.-10. kl.) som vi havde i perioden 1959-75.

0   1

Hvad gør ghettoskolen, der kan sikre sine elever god uddannelse og vellønnede job?

Vi kender alle ingredienserne, og selv om opskriften på p-tech gryderetten virker ny, har vi faktisk tilbudt den herhjemme i form af de såkaldte t-klasser tilbage i 1959-75.

0   9

Kan skolen løse to store samfundsproblemer i ét hug?

Vi har såkaldte ghetto- og integrationsproblemer og mangler samtidig håndværkere, teknikere og IT-folk. Måske kan p-tech skolemodellen løse begge problemer?

0   13

Fulton sejler igen!

Siden 2017 har skoleskibet Fulton sejlet igen. Det sker i et samarbejde mellem Esbjerg Kommune og Lauritzen-fonden med et nyt pædagogisk tilbud målrettet udsatte unge. DPU skal lave følgeforskning til projektet.

0   1

Erhvervspraktik på Esbjergakademiet

Blogindslag om Esbjergakademiets praktikbesøg på Flyvestation Skrydstrup

0   2

Turboforløb kræver opfølgning

Turboforløb kan som regel fremvise imponerende resultater på den korte bane men afgørende for en positiv langtidseffekt er opfølgningen på hjemskolen. Ny DPU rapport giver flere detaljer.

0   5

Så er Esbjerg akademiet i fuld gang

Esbjerg kommunes Drengeakademi er nu i fuld gang. Det afvikles med 32 drenge I læringsproblemer fra folkeskoler i Esbjerg over 2 uger her i foråret 2017 (uge 11-12). Fokus er bl.a. på "digital dannelse"

0   4

Esbjergakademiet - nyt turboforløb for unge på kanten

Esbjerg sætter gang i nyt kommunalt turboforløb for unge på kanten i uge 11-12. Der er tale om inspiration og hjælp fra folk fra Drengeakademiet og Københavnerakademiet, men det handler også om udviklingsarbejde, hvor kommunen selv lægger nye lag ind i forløbet.

2   5

Skole USA i chok – men bottom-up skoleudvikling skaber håb for fremtiden

Tømmermænd i skole-USA ovenpå valgresultatet. Men på den alternative "BIG" high school i Iowa tror eleverne på at deres generation i fremtiden vil vælge en bedre vej for landet

3   5

South Side Chicago, et af USA’s mest kriminelle områder med en af landets bedste skoler.

P-tech skolen i Chicagos South Side, et af USAs mest kriminelle områder, viser vejen frem i kampen mod kriminalitet, arbejdsløshed og fattigdom.

0   6

Adgang forbudt for eliten på KIPP skole i Harlem, New York

På KIPP skolen i Harlem, New York, optager man kun elever fra familier med beskedne ressourcer. Det er en meget populær skole, men elitens børn kommer slet ikke ind.

0   9

Uddannelse koster - men hvordan betale? En centralt spørgsmål i USA's valgkamp

I videnssamfund som USA og Danmark fylder udgifterne til uddannelse af gode grunde en hel del. Men hvordan skal det betales? I den amerikanske valgkamp er der meget forskellige svar og den danske model nævnes af den demokratiske lejr.

3   9

Knowledge is Power Program - et skoleinitiativ for de marginaliserede

De amerikanske KIPP-skoler har lidt til fælles med P-tech, men der er også meget, der skiller. KIPP dækker fx hele skoleforløbet fra 0. kl. til afgangsklasser og fungerer som kommunale distriksskoler - men målet er det samme: eleverne på kanten skal have et løft.

4   18

Skolen er håbet midt i elendigheden

P-tech skole i New York viser vejen ud af fattigdom og nedtur og skaffer de unge gode job, som forældrene aldrig kan få.

1   14

P-tech: en ny skoleform for unge på kanten

Under Obamas regeringstid har en række nye banebrydende skoleformer set dagens lys I USA. Kendetegnet er at man forsøger at løse en række presserende samfundsproblemer med disse tiltag.

0   12

Aktuel skoledebat i USA - ghettoskoler i centrum

Selv om P-tech og andre skoler for udsatte unge har success går debatten på at mange skoler i fattige områder er alt for dårlige

5   16

Kan man løse restgruppeproblematikken og manglen på håndværkerere/ teknikere/ IT-folk med en ny skoleform??

En ny amerikansk skoleform, som Obama har en stor aktie i, kan måske give svaret på det spørgsmål. Det handler om at tænke folkeskole, ungdomsuddannelse og videregående uddannelse sammen i ét forløb - det hedder "P-tech" og står for "Pathways to Technology"