Jesper Sehested Jensen

Profilbillede af Jesper Sehested Jensen

Forfatter, Foredragsholder og Ordblind

Etlivsomordblind.dk

Jeg står bag Etlivsomordblind.dk, Ordblindebogen og Ordtavlen, hvor jeg skriver omkring livet som ordblind og it-hjælpemidler. Du er altid velkommen til at sende en mail, hvis du har spørgsmål eller forslag til emner der kan tages op på hjemmesiden

0   2

Vi skal huske at drømme

også selvom det nogle gang, kan se umuligt ud, når du står med hovedet mod muren.

0   4

Findes der andre ordblinde?

Må jeg låne 2 minutter af din tid til feedback på et fondsprojekt til ordblinde i folkeskolen? Mange tak!

0   5

it-hjælpemidler til oplæsning af tekster

Der findes mange muligheder, for at få oplæst tekster som ordblind, med IT-hjælpemidler

0   9

Skal ordblinde drømme?

Skal vi lade ordblinde drømme om fremtiden eller fortælle at de ikke kan?

1   634

Gratis Platform: Ordtavlen - om hjælpemidler til læse- og stavevanskeligheder

Vi har med støtte fra bl.a. Ole Kirk’s fond, nu sat projektet Ordtavlen - om hjælpemidler til læse- og stavevanskeligheder i gang. Det bliver en gratis platform som omhandler it hjælpemidler som app’s og programmer.

0   515

Dine ideer som ekspert med ordblindhed?

Vi er igang med, at samle forslag og ideer fra dig, som har ordblindhed inde på livet. Del dine forslag på hjemmesiden (inden fredag) og vi skal nok sørge for at undervisningsministeren får dem, så hun også har hørt fra dig!

0   390

Erfaringer og historier om ordblindhed?

Vi vil meget gerne hører om dine erfaringer og historier fra skoledagen, om hvordan du har hjulpet ordblinde, til at komme videre? Hvordan du har taget snakken med resten af klassen omkring ordblindhed? Hvordan du har gjort undervisningen lettere for den ordblinde eller noget helt fjerde?

0   294

Fordi jeg er ... eller fordi jeg har lyst?

Har du elever der vælge uddannelse fordi de er ordblinde eller har andre udfordringer eller fordi de har lyst til, at gå den vej i fremtiden?

0   385

2 år med et liv som ordblind

Hjemmesiden Etlivsomordblind.dk kunne i går fejre 2 års fødselsdag. I dag har hjemmesiden rundet 225 artikler og sikret livet et år endnu, med et legat på 245.000 kr fra Oak Foundation Denmark.

0   583

Den personlig IT rygsæk / IT håndtaske

Der sidder op mod 2 ordblinde elever i hver klasse, heldigvis har vi IT rygsækken, der kan støtte. Men er det stadigvæk den bedste løsning. En pakk,e der passer til alle? I dag er mulighederne mange flere end for få år siden, så hvorfor har vi ikke en Personlig IT rygsæk / IT håndtaske, hvor den ordblinde har frit valg?

2   498

Hvordan kan man forbedre samarbejdet mellem forældre og skole?

Dette er første del af en serie indlæg på bloggen, etlivsomordblind.dk omkring samarbejde mellem forældre og skolen, set for begge sider. Første indlæg er omkring hvordan forældre kan kommunikeer bedst mulighed med lærerne.

0   400

Hvordan kan forholdet mellem skolen og forældre forbedres

Hvad kan forældre gøre for at opbygge et bedre forhold til skolen? I mit blogindlæg på etlivsomordblind.dk har jeg kommet med 8 forslag. Har I andre inputs, så skriv en kommentar på bloggen, så vi sammen kan forbedre forholdene for alle.

0   419

+100 indlæg om ordblindhed

Kender du en elev, der måske er ordblind eller har læse /staveproblemer, så har etlivsomordblind.dk nu 100 indlæg om de udfordringer og hjælpemidler der findes.

0   382

Ordblindhed forandrer sig, men forsvinder ikke!

Ordblindhed er ikke noget der forsvinder over tid. Alligevel kan ordblindheden forandre sit tag på hverdagen. Fordi man finder andre veje og hjælpemidler til, at omgås problemerne.

0   515

Diktering på alle platformer

I dag findes der dikterings muligheder på alle platforme og sprog. Dette kan hjælpe mange i undervisningen, ordblinde, tosproget eller bare for at kommer igang med at få skrevet ord ned.

0   479

Det nye ‘Et liv som ordblind’

Du har måske allerede opdaget det, 'Et liv som ordblind' blevet redesignet. Dette har også givet muligheder for at samle en masse viden på forskellige områder, omkring ordblindhed.

0   767

Kender du CD ORD og Vital?

Hvis ikke, så kan du finde ud af, hvad de to programmer kan bruges til her. Det er programmer, der kan hjælpe med oplæsningen af tekster og ord samt give ordforslag, hvis man har problemer med at stave.

0   675

Tale op i stedet for at tale ned

Dette sagde Dronningen i hendes nytårstale. Dette problem oplever jeg desværre hos mange af de ordblinde jeg har mødt, inklusiv mig selv. Mit håb for 2015 er, at ordblindhed ikke bliver anset som et “problem” og noget der udelukker andre ting.

0   476

gratis undervisningsmateriale for personer med læse- staveproblemer

Der findes meget forskelligt gratis undervisningsmateriale på nettet. Dette kan bruges af dig eller du kan give det til forældre, hvis de eftersprøge noget andet og måske lettere til, at lave der hjemme.

0   402

Forbedre oplæsning på iPad og iPhone

Du kender måske mulighederne for oplæsning på iPad og iPhone. Men kender du også muligheden for at forbedre dette, med en bedre og mere naturlig stemme, gratis og let?