Jesper Sehested

Profilbillede af Jesper Sehested

Forfatter, Foredragsholder og Ordblind

Etlivsomordblind.dk

Jeg står bag Etlivsomordblind.dk, bøgerne 'Michael og Bogstavbjerget' og 'Et liv som ordblind i folkeskolen' samt Ordtavlen, Du er altid velkommen til at sende en mail, hvis du har spørgsmål eller forslag til emner der kan tages op på Etlivsomordblind.dk

0   3

Vi skal huske at drømme

også selvom det nogle gang, kan se umuligt ud, når du står med hovedet mod muren.

0   5

Findes der andre ordblinde?

Må jeg låne 2 minutter af din tid til feedback på et fondsprojekt til ordblinde i folkeskolen? Mange tak!

0   6

it-hjælpemidler til oplæsning af tekster

Der findes mange muligheder, for at få oplæst tekster som ordblind, med IT-hjælpemidler

0   10

Skal ordblinde drømme?

Skal vi lade ordblinde drømme om fremtiden eller fortælle at de ikke kan?

1   635

Gratis Platform: Ordtavlen - om hjælpemidler til læse- og stavevanskeligheder

Vi har med støtte fra bl.a. Ole Kirk’s fond, nu sat projektet Ordtavlen - om hjælpemidler til læse- og stavevanskeligheder i gang. Det bliver en gratis platform som omhandler it hjælpemidler som app’s og programmer.

0   516

Dine ideer som ekspert med ordblindhed?

Vi er igang med, at samle forslag og ideer fra dig, som har ordblindhed inde på livet. Del dine forslag på hjemmesiden (inden fredag) og vi skal nok sørge for at undervisningsministeren får dem, så hun også har hørt fra dig!

0   391

Erfaringer og historier om ordblindhed?

Vi vil meget gerne hører om dine erfaringer og historier fra skoledagen, om hvordan du har hjulpet ordblinde, til at komme videre? Hvordan du har taget snakken med resten af klassen omkring ordblindhed? Hvordan du har gjort undervisningen lettere for den ordblinde eller noget helt fjerde?

0   295

Fordi jeg er ... eller fordi jeg har lyst?

Har du elever der vælge uddannelse fordi de er ordblinde eller har andre udfordringer eller fordi de har lyst til, at gå den vej i fremtiden?

0   386

2 år med et liv som ordblind

Hjemmesiden Etlivsomordblind.dk kunne i går fejre 2 års fødselsdag. I dag har hjemmesiden rundet 225 artikler og sikret livet et år endnu, med et legat på 245.000 kr fra Oak Foundation Denmark.

0   584

Den personlig IT rygsæk / IT håndtaske

Der sidder op mod 2 ordblinde elever i hver klasse, heldigvis har vi IT rygsækken, der kan støtte. Men er det stadigvæk den bedste løsning. En pakk,e der passer til alle? I dag er mulighederne mange flere end for få år siden, så hvorfor har vi ikke en Personlig IT rygsæk / IT håndtaske, hvor den ordblinde har frit valg?

0   519

Aftale om brug af iPad og computer i undervisningen

Det er ikke kun lærerne der har ansvaret for ro i klassen. Forældre der giver deres børn iPad’s eller computere med i skolen, har et stort ansvar. Der skal hjemmefra laves regler for brugen af disse hjælpemidler, så de ikke bliver misbrugt eller forstyrre.

0   505

Forbedre forholdet mellem skole og hjemmet?

Hvad gør forældrene, som kan være ødelæggende for dig som lærer? Hvordan kunne forældre hjælpe til i forhold til deres barn med ordblindhed eller læse- stavevanskeligheder?

0   546

Brug for din hjælpe!

I sidste uge, havde jeg et indlæg om hvilken ting du som lærer kunne gøre for at hjælpe personer med læse- staveproblemer, skrevet med hjælp fra forældrene. Jeg vil gerne lave et indlæg omkring hvad forældrene kan gøre for at hjælpe deres ordblinde barn i folkeskolen. Her kommer du ind i billedet.

0   591

De små ting, kan ændre meget for en ordblind

Ordblindhed få måske ikke den opmærksomhed det behøver alle steder. Det er ikke for at pege finger, fordi ved godt I som lærere har meget at se til. Men i virkeligheden er det små ting og ændringer der kan hjælpe ordblinde og andre med læse- staveproblemer, til en lettere skolegang.

2   745

Ordblindhed og medieomtale

Det er måske ikke gået mange forbi, at den nye ordblindetest blev offentliggjort i går. Det gav ordblindhed en del medieomtale, som vi må håbe fortsætter lidt mere end den ene dag. Jeg har samlet de forskellige indslag, der har været i tv’et, så du kan finde det hele på et sted.

0   514

Et liv som ordblind fylder 1 år

Den er ikke rund, men skal alligevel fejres, fordi over 47.000 læste artikler og 14.700 unikke besøgende. Det bliver fejret med et lille stykke wienerbrød.

0   402

Forbedre oplæsning på iPad og iPhone

Du kender måske mulighederne for oplæsning på iPad og iPhone. Men kender du også muligheden for at forbedre dette, med en bedre og mere naturlig stemme, gratis og let?

0   476

gratis undervisningsmateriale for personer med læse- staveproblemer

Der findes meget forskelligt gratis undervisningsmateriale på nettet. Dette kan bruges af dig eller du kan give det til forældre, hvis de eftersprøge noget andet og måske lettere til, at lave der hjemme.

0   675

Tale op i stedet for at tale ned

Dette sagde Dronningen i hendes nytårstale. Dette problem oplever jeg desværre hos mange af de ordblinde jeg har mødt, inklusiv mig selv. Mit håb for 2015 er, at ordblindhed ikke bliver anset som et “problem” og noget der udelukker andre ting.