Peter Kenworthy

Profilbillede af Peter Kenworthy

Journalist, Cand.scient.soc.

Peter Kenworthy er oprindeligt uddannet folkeskolelærer, og har arbejdet på flere skoler. Han har i de senere år arbejdet som journalist, og er medforfatter til til bogen African Awakening: The emerging revolutions.

0   4

Lykken ventede om hjørnet

Årets musical på Enghavegaard Skole i Gladsaxe bød på en kreativ blanding af skuespil, dukketeater, livemusik og lyseffekter. Men også på venskaber på tværs af klasser, og elever der arbejdede for et fælles mål.

1   2

Musical-eventyr i Mørkhøj

Årets musical på Enghavegaard Skole byder på eventyrlige sange og kostumer, samt dukketeater, skydespil og en tre meter høj hval, som hovedpersonen bliver slugt af.

0   11

Den danske model er truet

Der snakkes meget om tal i disse dage. KL tilbyder de offentlige ansatte 6,9 procent. De offentlige ansatte byder ind med 9,1 procent. Men det store spørgsmål i overenskomstforhandlingerne drejer sig slet ikke om penge, men om den frie forhandlingsret, arbejdstagernes mulighed for og ret til at strejke, og den danske model.

0   1

Red verden

”Verden er ved at gå under. De voksne vil simpelthen ikke gøre noget ved den der elendighed og redde verden”, siger Vitello i Kim Fupz Aaakesons nye børnebog i den populære Vitello-serie. Men er indsamlingsshows som Danmarks Indsamling løsningen?

0   10

Lærere i Swaziland kæmper mod regeringsindgreb, censur og tankpasserpædagogik

På deres årsmøde i sidste uge, besluttede lærernes fagforening i Swaziland, Swaziland National Association of Teachers (SNAT), at kæmpe imod utidig indblanding i undervisningen, censur af pensum og manipulation af uddannelsespolitikken fra regeringen.

0   212

Elever demonstrerer imod skolereformen

Onsdag demonstrerede hundredvis af elever i København imod lange skoledage, dårlige arbejdsbetingelser for lærerne og forringet undervisning, alle ting som de siger, er en direkte følge af skolereformen.

0   146

I skole i supermarkedet

Udvalgte elever i 9 og 10 klasse fra Gladsaxe Kommunes Ungdomsskole, GXU, får både undervisning, praktisk erfaring med arbejdslivet i et supermarked og chancen for at få et fritidsjob efter et forløb i den nye Faktaklasse.

0   461

Elever i rampelyset

Der er ingen ”utilpassede børn” eller ”lonely people” i Enghavegård Skoles Beatles-musical. Tværtimod skaber eleverne venskaber på tværs af klasserne, lærerne oplever nye sider af eleverne og alle elever får mulighed for at komme i rampelyset.

0   109

Fritidsjob er guld værd

Andelen af fritidsjob er nedadgående, selvom fritidsjob og erhvervserfaring er vigtigt for de unge, både i forhold til videre uddannelse og jobs. Så når en virksomhed som knallertforhandleren Scootermester giver fem unge drenge og piger fra Gladsaxe et fritidsjob i vinterferien, så er det guld værd.

0   252

Med mor og far i skole

Et halvt år med far eller mor på skolebænken et par formiddage om ugen, for at lære at komme i skole hver dag, høre efter i timen eller være en god kammarat. Sådan lyder recepten i Gladsaxe på at få børn der ikke trives i skolen og deres familier tilbage på sporet, og det har nu virket i ti år.

0   166

Erhvervspraktik der rykker

Der tales meget om værdien af uddannelse. Men uddannelse skal helst kædes sammen med praktisk erfaring og en forståelse af hvad arbejdslivet indebærer. Det oplevede to elever fra den tosprogede klasse på GXU i Gladsaxe, da de var i erhvervspraktik i produktionsvirksomheden Alfa Laval Copenhagen.

0   180

Luca lægger linjen

Luca er 13 år gammel, spiller i Bagsværd Boldklub, og drømmer om at komme til at spille for Manchester City. Men selv om Luca satser på fodbolden, tager han sig som ungetræner også tid til at træne Bagsværds U10, U11 og U12-piger, for det er rigtigt fedt at lære fra sig, siger han.

0   277

Skolestart med tryghed og trylledejsdyr på skemaet

Den 10. august startede tyve elever en ny milepæl i deres liv i 0.b på Mørkhøj skole. I starten er der blandt andet tryghed, tillid og et forløb om kæledyr på skemaet.

4   201

Kan man fjernstyre børn?

Der er sket et skred i både menneskesynet og synet på læring i Danmark. 200 års stigende fokus på kvalitet, kreativitet og selvstændig tænkning i undervisningen i folkeskolen er blevet afløst af regneark, Pisa-test og økonomisk nyttetænkning.

0   236

Skal Antorini have en olfert?

Hvad mon Dav Pilkeys superhelt Kaptajn Underhyler, der uddeler olferter til skurkene, ville synes om Antorinis nye skole?

0   436

Lær at læse i en flygtningelejr i ørkenen

I Danmark er skolen efter sigende, og ifølge PISAs statistikfortolkning af eleverne, i relativt forfald. I flygtningelejrene i Sahara-ørkenen nær Tindouf i Algeriet, hvor over 150.000 flygtninge fra Afrikas sidste koloni, Vestsahara, bor, har de derimod stor succes med deres uddannelse under noget andre forhold.

0   733

Den der kommer allersidst skal i den sorte skole

Kritisk kommentar til undervisningsminister Christina Antorini og pædagogikprofessor Niels Egelunds efterlysning af mere straf og disciplin i folkeskolen.