Preben Medom Hansen

Profilbillede af Preben Medom Hansen

pædagogisk medarbejder

den folkekirkelige skoletjeneste i Silkeborg

Jeg er læreruddannet fra Århus i 91 med linjefag i musik og kristendom. Har arbejdet 9 år på efterskole og 8 år i folkeskolen. I øjeblikket laver jeg kristendomsfaglige projekter og undervisningsforløb til skolerne i Silkeborg kommune. Jeg har også samlet lidt andre uddannelser til mig gennem årene: elektriker, cand. pæd. i religion/livstolkning samt en Master i læreprocesser. Jeg bor i Vinkel med min viv Gitte, teenagesøn og islandsk fårehund. Er spejderleder, kajakentusiast, friluftmenneske og livsnyder i fritiden.

0   7

Milgrams lydighedsforsøg og radikalisering

Hvor gode er vi egentlig til at sige fra overfor autoriteter? Ret dårlige viser et klassisk psykologisk forsøg.

3   12

Kroppen forrest i kristendomskundskab?

Et par tanker i kølvandet på læsning af Kjeld Fredens bog "Læring med kroppen forrest"

0   8

Når klimabevidsthed blir til klimafrygt

Mange unge frygter for fremtiden pga. klima- og miljøkrisen. Hvad kan vi som undervisere gøre?

0   3

Fodbold-kamp med religiøse undertoner

Rivaliseringen mellem Glasgow Celtic og Glasgow Rangers har religiøse undertoner - og peger på en vigtigt pointe, når vi underviser i konflikter der involverer religion.

1   9

FNs Verdensmål i kristendomskundskab

Der er masser af undervisningsideer til at arbejde med FNs Verdensmål - men næsten ingen der involverer kristendomsfaget.

0   4

Einstein, HjerneMadsen og Gud

Hvad mener videnskabsmænd og -kvinder om religion? Ikke overraskende er svaret: Meget forskelligt

0   2

Skammen over det u-perfekte

Højskolelærer Christian Hjortkjær lavede på et lærerkursus en overraskende parallel mellem Martin Luther og unge i 2017 - nemlig den forgæves kamp for at blive perfekt.

0   8

Kreativitet og Kristendom

At tilegne sig dannelse på det etiske, eksistentielle og religiøse område er en kreativ proces. Med inspiration i Lene Tanggaards model om kreativitet gives et bud på, hvordan man som underviser i kristendomskundskab kan hjælpe denne kreative proces godt i vej.

0   6

Lok nuancerne frem

Eleverne i overbygningen skal lære, at der er mange måder at forholde sig til religiøse tekster på. Jeg har forsøgt mig med en 6 punkts model for at lokke nuancerne frem.

0   519

Abrahams Børn

Dialogprojekt og kunstinstallation af Jens Galschiøt.

4   1748

Accepter konkurrencen – og insister på dannelsen

Hvis vi som professionelle undervisere ikke vil se i øjnene, at skolen også skal forberede til arbejdsmarkedet og dermed være med til at sikre Danmarks konkurrenceevne, komme vi til at kæmpe mod vindmøller.