Preben Medom Hansen

Profilbillede af Preben Medom Hansen

pædagogisk medarbejder

den folkekirkelige skoletjeneste i Silkeborg

Jeg er læreruddannet fra Århus i 91 med linjefag i musik og kristendom. Har arbejdet 9 år på efterskole og 8 år i folkeskolen. I øjeblikket laver jeg kristendomsfaglige projekter og undervisningsforløb til skolerne i Silkeborg kommune. Jeg har også samlet lidt andre uddannelser til mig gennem årene: elektriker, cand. pæd. i religion/livstolkning samt en Master i læreprocesser. Jeg bor i Vinkel med min viv Gitte, teenagesøn og islandsk fårehund. Er spejderleder, kajakentusiast, friluftmenneske og livsnyder i fritiden.

0   4

Kreativitet og Kristendom

At tilegne sig dannelse på det etiske, eksistentielle og religiøse område er en kreativ proces. Med inspiration i Lene Tanggaards model om kreativitet gives et bud på, hvordan man som underviser i kristendomskundskab kan hjælpe denne kreative proces godt i vej.

0   5

Lok nuancerne frem

Eleverne i overbygningen skal lære, at der er mange måder at forholde sig til religiøse tekster på. Jeg har forsøgt mig med en 6 punkts model for at lokke nuancerne frem.

0   519

Abrahams Børn

Dialogprojekt og kunstinstallation af Jens Galschiøt.

4   1748

Accepter konkurrencen – og insister på dannelsen

Hvis vi som professionelle undervisere ikke vil se i øjnene, at skolen også skal forberede til arbejdsmarkedet og dermed være med til at sikre Danmarks konkurrenceevne, komme vi til at kæmpe mod vindmøller.

Vind et weekendophold

Like Folkeskolen på Facebook og deltag i lodtrækningen om et weekendophold for to på et af de skønne Sinatur-hoteller med alt betalt!