Carsten Hogstad

Profilbillede af Carsten Hogstad

Tidligere lærer, skoleleder og forvaltningschef

0   1

Profitskoler

Tænketanken Cepos anbefaler oprettelsen af profitskoler i Danmark. Mit svar i Skoleliv er "Nej, tak"!

0   8

God eller dårlig lærer?

Er en faglig dygtig lærer altid en god lærer? Eller kan en fagligt knapt så dygtig lærer være bedre? Selvfølgelig er der grænser for, hvor ringe faglige forudsætninger en lærer må besidde, men at tro, at lærerfagligheden er det eneste afgørende for, om eleverne lærer noget i grundskolen, ville være en fejltagelse. Klik på linket nedenfor og læs min kommentar bragt i JyllandsPosten d. 27. okt.

0   6

Åben døren til dit klasseværelse! Vi tager intet fra dig og dine kolleger

Nærmer brugen af frivillige skolevenner i folkeskolen sig social dumping? - således som lærer Stina Egedius Miller skriver i Skoleliv (Politiken). http://skoleliv.dk/7407833

0   11

Flueknepperi

Selv om gennemsnittet for faget tysk ved læreruddannelsen lå på næsten 8 sidste år, mener censorkorpset, at fagligheden hos de nyslåede lærere i faget lader tilbage at ønske. Til gengæld vurderes det fagdidaktiske niveau til at være højt. Man må dog ikke håbe, at bedømmelsen af fagligheden skal bedømmes ud fra rent pedanteri!

1   4

Manipulation og demagogi

Eller sagt på en anden måde, at forudindtagethed og fordomme får læseren til at tillægge indholdet nogle andre holdninger end det skribenten (Riisager) mener. Det kaldes manipulation eller demagogi.

0   3

En politisk agenda!

Det nytter ikke at lukke øjnene for og tale uden om samfundets – og skolens - svære udfordringer, rammende illustreret af de tre aber, der holder sig for øjnene, ørerne og munden. Filosofien om, at hvis man ikke hører, ikke ser og ikke taler ondt, vil vi selv blive beskyttet imod al dårligdom, holder ikke. Tværtimod

0   16

Løsningen på folkeskolens vikarproblem

Berlingske har beskrevet, hvordan brugen af uuddannede og ukvalificerede vikarer i folkeskolen får forældre til at flytte deres børn til privatskoler. Nærværende indlæg blev bragt i Berlingske fredag d. 17. august, som "Dagens brev".

0   26

Følelser trumfer kendsgerningerne – fakta er så kedelige!

I sidste uge havde Berlingske en leder, hvor påstanden var, at lærerne kæmper for at vende tilbage til ”de gamle betonagtige dage”. Mit indlæg blev - forventelig - ikke optaget! Lederskribentens budskab skulle jo helst ikke angribes!

6   14

Enhver kan forstå, at det er dumt at skide i egen rede!

Og det er lige, hvad fhv. lærer og skolechef Karsten Søberg gør i sit indlæg her i avisen i søndags under overskriften: ” Det er lærernes egen skyld”. ...

0   1

Kampen om at leve op til 12-tallet kan ikke retfærdiggøre snyd

Snyderiet er ikke bare et tillidsbrud mellem mennesker, men vil i et videre perspektiv medvirke til at ændre billedet af Danmark som verdens mest tillidsfulde nation,

0   6

Det er trivielt at skulle sige det...

Generalister som skoleledere!

0   10

Skoleledere uden læreruddannelse er salt i såret på en nødlidende folkeskole

Det burde – selv for KL – være logik for burhøns, at en leder skal have forstand på det område, vedkommende leder.

1   15

Manglende indsigt, når man skriver i avisen, er problematisk

Under overskriften: "...Og jeg er træt af at betale til folkeskolen," skriver K. Hansen fra Jyllinge d. 5. januar et læserbrev i Berlingske.

5   28

Overfladisk og uanstændig leder i Berlingske

Berlingske bragte d. 29. september en overfladisk og uanstændig leder med udgangspunkt i den dobbelte Cavling-vinder, Anders-Peter Mathiasens bog ”Søren & Mette i Benlås” — hvori der er nye oplysninger. Berlingske afviste - selvfølgelig - mit indlæg!

2   43

Forståeligt at færre vil være lærere!

Nedenstående indlæg blev bragt i Berlingske d. 1. august efter offentliggørelsen af antallet af studerende på læreruddannelsen.

3   51

Uanstændig kronik om folkeskolelærerne

Indlæg bragt i Berlingske d. 2. juli 2017 som svar på groft generaliserende angreb på folkeskolen i Berlingskes kronik d. 23. juni 2017. Kronikken kan læses efter mit indlæg ved at klikke på vedføjede link.

0   13

Kuriosum eller den sørgelige virkelighed!

80 år gammelt citat viser, at holdningen til lærerne ikke har ændret sig. Med skolereform og lov 409 er ringen sluttet! (Indlæg i Folkeskolen nr. 10, 2017)

0   34

Tidl. lærer, skoleleder og forvaltningschefl

KL indser, at folkeskolen har mange udfordringer - men selvransagelse hos KL eksisterer ikke!

1   16

Principper lukker fornuften ude!

Kommentar til den strandede lokalaftale i Roskilde

3   39

"Her går det rent ad Vallensbæk til" eller om en lille mand i et (for) stort embede.

Dette indlæg i Sydkysten og Dagbladet er en reaktion på et interview med Vallensbæk borgmester. Sjældent er set så arrogante, nedladende, hånende og injurierende udtalelser fra en borgmester om lærerne i hans "egen" kommune. Læs artiklen http://sn.dk/Sydkysten/Borgmester-til-utilfredse-laerere-Stop-klynkeriet/artikel/587441