Peter Arklint

Profilbillede af Peter Arklint

Pensionist

Jeg er lærer, IT-udvikler og leder og beskæftiger mig meget med involvering. Nu er jeg folkepensionist og laver stadigvæk bøger, værktøj og film. I 2019 udgav jeg 4 bøger i serien Myter fra Bibelen. De er i PDF så alle kan bruge dem. Mine materialer kan downloades gratis på http://peter.arklint.dk/download/

0   0

Vinteren kommer + julehysteriet

Hvis du vil nørde i forskellen på jul (hedensk) og kristmesse (Xmas) + lidt religionsfagligt og et julespil - så kan du med fordel læse min gratis bog “Myter om Jesus, Johannes døberen og mirakler”, som er illustrerer af Niels Roland.

0   5

6 grundsmage for sundhed, miljø og klima

De herskende grundsmage forherliger kød. Jeg foreslår derfor at vi reviderer det herskende system af grundsmage.

0   3

Myter om Adam & Eva, Kain & Abel, Noas Ark og Babelstårnet

Bogen er vedlagt dette indlæg

0   3

Rettidig klimavenlig omhu kapslet ind i stål!

Bogen “Lav mad på termokande” er vedlagt dette indlæg.

0   5

Myter om Abraham, Jakob, Josef, Moses og David

Bøgerne i serien “Myter fra Bibelen” har fokus på myte, mening og fakta.

0   4

Gratis e-bøger til religion på dansk, tysk og engelsk

Materialerne er lavet med en religionshistorisk synsvinkel, de har oplæg til Cooperative Learning og de er ikke forkyndende

0   844

Varm lækker mad hvor og hvornår du vil

Er brug af madtermokande en basal teknik?

0   619

Det er blevet lettere at lave e-bøger til tablets og smartphones på din Mac

Den nyeste version af iBooks Author - en gratis app til Mac - gør det let at lave flotte e-bøger af typen ePub

1   279

Skal iværksætteri på skoleskemaet?

Hvad vil det betyde for kreativiteten, relationerne, fællesskabet, læringen og dannelsen?

2   695

Undervisning uden forkyndelse?

Forenklede fælles mål for kristendomskundskab i grundskolen lægger vægt på religionshistorisk tilgang, selvom der er mange reminiscenser af kristen forkyndelse i beskrivelserne

0   574

Lav selv bøger til iPad på din Mac

Man kan selv lave bøger til iPad, men det kræver fortrolighed med Mac, tid og overskud. 
Men hvis skolen har investeret en masse penge i at give eleverne iPads, så bør man også investere i at udvikle skolens egne bøger...

1   470

Chat i timen stimulerer samarbejdet og mindsker støj

I dag er de unge “på” hele tiden; deres virkelighed indeholder et socialt fællesskab med konstant synlighed på nettet, og deltagelsen heri er en vigtig del af deres identitetsdannelse.

4   392

Konsulenter, implementering og nøgletal om lærernes selvværd

Hvor dumme er konsulenter fra McKinsey? For 20-25 år siden mislykkedes 75% af de projekter i USA's erhvervsliv, der ville reorganisere arbejdsstrømme. Den gang troede man, at opgaven udelukkende skulle udføres ud fra en ingeniørmæssig betragtning af forretningsprocesser. I dag ved man, at involvering af medarbejderne er nødvendig, når man vil hurtigt igennem implementeringens U-kurve. Jeg gætter derfor på, at konsulenterne fra McKinsey supplerer regeringens udbudsmateriale med de nødvendig ingredienser. Det kunne for eksempel være fokus på lærernes involvering, selvværd og lyst til læring.

1   376

Transformativ læring for lærere

Jeg håber og beder til, at Undervisningsministeriets implementeringsenhed følger op på lærernes transformative læring, så lærernes selvværd, involvering og lyst til læring er med blandt succeskriterierne.

0   408

National målstyring og lokal mening

De nationale tests for folkeskolen bliver forhåbentlig skruet bedre sammen end PISA. Men uanset hvor gode eller dårlige de nationale test bliver, kan man godt begynde det lokale arbejde med at opstille en meningsfuld og sammenhængende målstyring.

0   452

Læring er saften i skolens strategiske træ

Man kan lære meget godt af erhvervslivets strategiske modeller og metoder; men man kan ikke overføre dem bevidstløst til skolen. Den strategiske model for skolen bør fremhæve læring og nytteværdi.

2   528

Lærere med indflydelse lærer mest

Skolens succes bygger på lærernes gejst og faglighed. Derfor er det en god ide at styrke og udvikle begge dele. Lærerens faglighed og indsigt udvikles gennem indflydelse på skolens drift og udvikling. Lærerens gejst og identitet næres gennem ejerskab for skolen. Dermed afhænger lærerens gejst og faglighed af indflydelse på skolens udvikling!

0   540

Hvad sagde Grundtvig og Kold om iPad?

Med folkeskoleaftalen skal der mere it ind i folkeskolen fra skoleåret 2014. It-rådgivningsgruppen siger at “It bør fra 3. klasse være en integreret og nødvendig del af undervisningen”. Hvad ville Grundtvig og Kold sige til det?