Jonas Straarup Christensen

Profilbillede af Jonas Straarup Christensen

Folkeskolelærer

Fjordbakkeskolen, Afd. Taulov

28 år Bor i Fredericia, men er oprindeligt fra Randers. Er netop startet som matematik, fysik/kemi, biologi -og geografilærer på Fjordbakkeskolen i Taulov, uden for Fredericia. Fritidsinteresser er geocaching, træklatring, SCUBA-dykning, søspejder og studiepolitik. Derudover er jeg styrelses -og fagudvalgsmedlem i Geografforbundet. Styrelses -og fagudvalgsmedlem i Geografforbundet.

0   246

Jeg glæder mig til at se eleverne folde sig ud i naturfag

Som tiden er gået og de mange forskellige vejledninger og gode råd er læst igennem, bliver jeg mere og mere optimistisk omkring den nye naturfagsprøve.

1   384

Faglokalet som blev væk

Jeg er hoppet på et projekt på min arbejdsplads. Jeg vil have et “rigtigt” geografilokale. Men det er lettere sagt end gjort.

1   395

Kampen mod madspild - En stille revolution?

Med åbningen af det første "sociale supermarked" i København er kampen mod madspild på få år bevæget sig fra en lidt underlig undergrundsbevægelse, til noget langt de fleste kan engagere sig i.

1   355

Minecraft og vulkaner

Det er vigtigt at kunne relatere sin undervisning til elevernes egen hverdag, men hvad er lige nu relevant i.f.t geografiundervisningen?

0   377

Er geografi kun noget om lande og hovedstæder?

Hverdagsbetragtninger om elevers forventninger til et nyt fag, og den fortælling som de udstyres med hjemmefra. Hvad siger det om fagets spændvidde?

0   368

Årsmødet i Lærerstuderendes Landskreds er igang!

Lærerstuderendes Landskreds er samlet til årsmøde på Læreruddannelsen i Jelling fra fredag til søndag.

4   657

Frustrationer fra en kommende geografilærer

Som kommende geografilærer frustrerer det mig at geografifaget er så stort, men ikke afsættes den fornødne tid eller resourcer.

0   705

Misforståelser, myter og andet irriterende digitalt drivgods

Hvordan kan naturfagene være med til at danne eleverne til at sortere, kritisere og ikke mindst undlade at videresende alt det pseudo-videnskabelige, quasi-konspiratoriske og semi-hysteriske affald som især de sociale medier flyder over med?

0   947

Hvor er geografien? - Guide til Geografien nr. 2

I direkte forlængelse af mit sidste indlæg, kommer her endnu en omgang gode ideer til at opleve den danske geologi. Danmark er nemlig, hvad mange ikke ved, faktisk et ufatteligt spændende sted, geologisk set. Rigtigt mange har sikkert været ved Møns Klint, badet i Skagerak og Kattegat på samme tid ved Skagens Gren eller nydt udsigten fra toppen af Himmelbjerget. Her vil jeg komme med nogle spændende lokaliteter, som sikkert ikke er kendt af de fleste.

5   1093

Guide til Geografien 1: Geocaching

For at følge op på Nikolaj’s sidste indlæg, har jeg de næste gange tænkt mig at give mit bud på hvordan man som privatperson, eller underviser, får gode oplevelser med geografi.