Casper Rongsted

Profilbillede af Casper Rongsted

Skolekonsulent og forfatter

Verdens bedste danske skole

Skolekonsulent, læreruddannet, forfatter og TEDx Talker :-) Redaktør på facebooksiden "Verdens bedste danske skole" Far til tre skolebørn, gift med en hustru, Mette www.verdensbedstedanskeskole.dk www.nordicschools.com

8   39

Niels Egelund: Jeg har taget fuldstændig fejl med hensyn til PISA og vores skoler

Et af mest kritiske røster i dansk skoledebat er manden bag PISA-undersøgelserne, professor Niels Egelund. Han indrømmer nu, at han har været alt for kritisk overfor danske skoler og deres lærere og elever. Læs med her, hvor Egelund forklarer, hvad der er gået galt. Han forklarer også hvordan, han vil gøre skaden god igen.

0   16

Coronavirussen hærger. Men danske lærere og elever er fuldstændig klar til fremtiden

Virussen gør undervisningen meget sværere, fordi den er over computeren. Men når Corona er forbi, vender den normale skolegang tilbage. Vi aner ikke, hvad fremtiden byder på for vores lærere, børn og unge. Men der er nogle kompetencer, som de helt sikkert skal have. Og her går det ret godt. Faktisk langt bedre end de fleste tror.

1   6

Verdens bedste lærere er online – 3 praksistips til den gode fjernundervisning

Online undervisning er en svær og spændende opgave. Også for de danske lærere, der er i verdensklasse. Jeg bruger Kompetencehjulet og tre af dens kategorier som inspiration til dig, der sidder klar til at undervise dine elever.

2   48

Samfundsødelæggende kritik fra Kraka og Egelund

Der er ingen grænser for opfindsomheden, når man skal tilsvine danske lærere. Nu er den gal igen. Denne gang bruger man tal fra 2012 til at nedgøre lærernes faglighed. Og giver Egelund spalteplads igen igen. Det er det rene vanvid.

32   89

Skolestart 2019 - Jeg har aldrig set noget lignende

I mine 25 år i skoleverdenen har jeg aldrig set så fokuseret en lærergruppe på skolerne i Danmark. Der er lagt op til et forrygende skoleår 2019/2020 - nu håber jeg, at ministeren vil give endnu bedre rammer for lærernes arbejde. De har fortjent det.

0   31

Verdens bedste lærere skal træde i karakter som eksperter

Kære lærere Nu er det påskeferie og tid til at reflektere, tænke, slappe af og nyde livet. Og jeg ved, at I ikke kan lade være med at tænke på jeres arbejde som lærere og på jeres elever. Fordi I knokler for både skolen og for børnene og de unge.

0   26

TEDx Talker: Hr. Morten Messerschmidt tager helt fejl

Uromagere og lømler har ikke fundet et fristed i vores folkeskoler. Det er konkret og faktuelt forkert, Hr. Messerschmidt

1   54

Stop med at spille russisk roulette med vores skoler

På trods af at folkeskoleområdet er vanvittigt hårdt presset, leverer skolerne og deres ansatte en rigtig god indsats hver dag. Det er særdeles imponerende og nærmest naturstridigt. Men presses lærerne mere, smadrer det vores folkeskoler.

0   8

Verdens bedste danske skole: PISA og OECD kan lære af Danmark

Ifølge OECD og PISA-undersøgelserne skal man lære af de bedste. Og bedst er danske elever netop i en ny undersøgelse fra ICCS, hvor de scorer højst i viden om samfundsforhold, demokrati og problemløsning.

0   29

Slip kvælertaget på lærerne og skab en bedre skole

Vores skolelærere er den mest oversete ressource, når vi taler om skoleudvikling. Overalt i landet er der masser af tavs viden og værdifulde erfaringer, der ikke anvendes uden for klasselokalerne, fordi lærernes tid udelukkende går med alt for højt antal undervisninstimer, forberedelse og møder. Både Undervisningsministeriet og eksperterne ved, at det er en kæmpe fejl. Men hvad gør vi ved det?

4   76

Danske skoler præsterer i verdensklasse

Danske skoler leverer det ene topresultat efter det andet i de store, internationale målinger af elevernes viden. Det er der bare alt for få, der ved. Se den imponerende liste lige her!

1   36

Er du klar til PISA-pinsler, lærer?

Snart hærger PISA igen vores medier og politikerne kaster sig ud i smæderi mod vores skoler. Men denne gang giver vi dem kamp til stregen. Nu skal de få fakta om Verdens bedste danske skole!

7   291

I burde være stolte af jeres skoler!

Franske og finske skoleeksperter lovpriser danske skolers høje trivsel og vores evne til at skabe selvstændigt tænkende elever. De er også positivt overraskede over, hvor tæt relationen er mellem lærere, elever og forældre.

5   262

Glem PISA - Danske skoleelever er i eliten i matematik, naturfag, læsning og fremtidskrav

Danske skoler topper mange valide, internationale forskningsundersøgelser. Skolernes fremgang i både læsekompetence, matematik og natur/teknologi er imponerende. Det er faktisk ren verdensklasse, fortæller forskerne.

5   174

Målstyret hippie-pis eller børnemagt nu?

Vi skal have børnemagten ind i den målstyrede læring. Det gør eleverne motiverede indefra og skaber en unik læringsproces, hvor eleverne selv er i centrum. Er det bare noget hippiepis og kan det lade sig gøre i praksis?

5   912

Få så de arme op over hovedet, lærer!

Danske lærere laver et verdensklassearbejde hver eneste dag. Det fremgår med al tydelighed af størstedelen af nyere forskning i læring. Det er der bare ingen, der har lagt mærke til. Heller ikke lærerne selv!

5   188

Relationer i verdensklasse

Danske lærere berømmes af elever og forældre for at være dygtige til at skabe trivsel i klasselokalerne overalt i landet. Internationale tests og udenlandske forskere anerkender lærerne for deres evner. Problemet er, at alt for få har hørt om den forskning og de statistikker der viser, hvor dygtige vores lærere er.

71   3744

Lærernes autoritet bombes sønder og sammen i medierne

Der er for megen uro i de danske skoler og eleverne skal lære at respektere lærerne. Undervisningsministeriet har udsendt vejledninger i klasserumsledelse og forældrene bakker op om skolen. Men hvordan skal lærerne genobre klasserummet og deres autoritet, når de dagligt bombes sønder og sammen af overvejende negativ omtale i den danske medier?

4   213

Løgnen om den danske skole

Den ensidige fokus på den dårlige del af resultaterne af international forskning har fået danskerne til at tro, at den er helt gal i det danske skolevæsen. PISA-undersøgelserne dominerer fortællingen om vores skolevæsen, og det er ulykkeligt. For anerkendt forskning peger på, at danske elever er dygtige, og at vi faktisk får bedre og bedre resultater i grundskolen.

4   138

Vi starter en tsunami af fakta!

Der er voldsomt brug for at påvirke danskerne med positive fakta om den danske grundskole!