Anne Rosenskjold

Profilbillede af Anne Rosenskjold

Religions- og dansklærer

Skolelærer, lærebogsforfatter og foredragsholder

13   15

Lærerne vender den anden kind til og KL det blinde øje!

”Smask”, sagde det! Og så fik læreren igen en flad af KL og alle hans venner. ”Vend den anden kind til! Spil død,” råbte Anders, ”for ellers tramper de dig helt synd og sammen.”

25   31

Hvorfor må jeg ikke sammenligne omskærelsen med dåben? Er de ikke begge et ritual og dermed sammenlignelige?

Som religionslærer kommer debatten om novellen ’Ayse får en lillebror’ af Özlem Cekic fuldstændig bag på mig. Jeg har rigtig, rigtig, rigtig mange gange undervist mine klasser i fortællingen om Abraham, hvor jeg som en naturlighed har nævnt omskærelsen som tegnet på aftalen mellem Gud og Abraham. Efterfølgende har vi altid talt om, at dette ritual stadig benyttes af jøder og muslimer, og som noget helt naturligt har jeg sammenlignet ritualet med den kristne dåb. Men var det så en fejl?

2   27

Lærerne tuder for meget og fremstiller sig selv som ofre!

Ja, vi tuder, er pissedovne, holder 14 ugers ferie, vil helst slippe for at lave noget, vi er nogle kæmpe umulig’usere og i øvrigt en gang bløddyr alle sammen, der bare skulle prøve, hvordan det er at være ude i den virkelige verden – på det rigtige arbejdsmarked!!!

8   61

Hey lærer: ”Ret ind og hold mund”

Har du også mærket en ny tendens på lærerværelset? At man selv eller en kollega i tide og utide bliver kaldt ind på kontoret til samtale med ledelsen, fordi man har udtrykt sig for groft eller udtalt sig for meget om ’noget’?

3   73

Hvordan synes I selv det går?

3 år er gået og Bjarne, Margrethe og Helle er for længst forduftet og har fundet mere spændende og lukrative jobs siden de i 2014 tvang en skolereform ned over hovedet på de danske skoleelever.

1   6

Sådan laver du sommerferiens besøg i kirker til en sjov skattejagt for dine børn

Elsker du også at besøge kirker, borge, slotte og templer i din sommerferie? Og ville du også ønske, at du ikke skulle jappe dig igennem oplevelsen, fordi dine børn bare ikke har det på samme måde? Så læs med her…

2   12

Angsten for undervisningen om det religiøse

Er det fordomme eller bekymring for hjernevask, som får en mor til at tage sit barn ud af kristendomskundskabsundervisningen?