Marianne Lynggaard

Profilbillede af Marianne Lynggaard

lektor

VIA UC Global Nutrition and Health

Jeg underviser i livscyklus ernæring, kostråd, epidemiologi og biokemi på Global Nutrition and Health samt madkundskab på læreruddannelsen. Derudover er jeg studiekoordinator for Global Nutrition and Health

0   6

Vi skal prioritere sundhedsfremme

Mere end hver anden voksne dansker vejer for meget, og danskerne lever ikke op til anbefalingerne for fysisk aktivitet, rygning og kost. De nye tal fra den nationale sundhedsprofil er skræmmende, og de skriger på handling.

0   3

Madmyter

I dagens blogindlæg vil jeg slå en krølle om kostforvirrede børn, og hvordan man som lærer kan danne eleverne til at blive kritiske refleksive borgere.

1   4

Mad og dannelse i skolen

Maddannelse skaber læring og trivsel i skolen

0   8

Kostforvirring blandt børn

Efterhånden kan vi spise os kloge og lykkelige. Vi bliver konstant bombarderet med nye fødevaretrends og måder, vi skal spise på – eller ting, vi skal lade være med at spise. Men hvad er det, børnene bliver udsat for? Den ene dag må mor ikke spise brød, den næste dag skal far kun have røde bøffer, og i weekenden skal mor faste og stort set ikke spise noget.

1   590

Ny studieordning på Ernæring og Sundhedsuddannelsen

Alle sundhedsuddannelserne er i disse dage under revision – og det gælder også Ernæring og Sundhedsuddannelsen. Der sker mange spændende tiltag.

0   1017

Vurdering af apps og online programmer til at beregne på kosten

Vi drukner i online programmer og apps til at beregne indholdet i vores mad, og programmerne lover guld og grønne skove. "ShapeUp Club vil hjælpe dig med at tage kontrol over din helbredssituation, tabe dig eller tage på i vægt for at opretholde en sund livsstil." Enhver kan i dag selv lege med tallene og finde ud af, om der nu er nok vitaminer i deres kost, og hvor mange kalorier de spiser. Men mange gange er data bagved dog hevet ud af den blå luft. I et udviklingsprojekt på VIA UC evaluerede vi de eksisterende programmer og lavede en bedst i test. Madlogvita vurderer vi bedst i test - tæt fulgt af Madital.

0   697

Vil et glas vand gøre børnene kvikkere?

Er børnene tunge i hovedet sidst på dagen og kan ikke helt koncentrere sig? Måske er der en simpel forklaring – de har ikke drukket nok vand.

8   938

Opråb! Ernæringsformidlere og madordninger

Sukker skader børns indlæring! Fiskeolie gør dit barn klogere! Påstandene flyver gennem luften. Men vær kritisk over for hvad du hører!

0   670

Mad og måltider på den pædagogiske dagsorden

Et projekt på Ernæring og Sundhedsuddannelsen i Aarhus vil sætte fokus på, hvordan man kan arbejde pædagogisk med mad og måltider i skolen.