Katrine Diduch

Profilbillede af Katrine Diduch

Lærer

Skælskør Skole

Jeg er lærer, og brænder for håndværket i folkeskolen. Underviser til dagligt på Skælskør Skole, men bruger også en del tid som Folkeskolen.dk's faglige rådgiver i håndværk og design. Som rådgiver vil jeg skrive blogindlæg om undervisningen i håndværk og design. Fra undervisningsforløb til faglige overvejelser og diskussioner. Jeg vil forsøge at være med til at gøre siden mere levende ved at deltage i debatten. Og så er jeg virkelig interesseret i at blive endnu bedre, og i at flere historier bliver fortalt. Derfor er du velkommen til at kontakte mig: -hvis du vil inspirere, blive inspireret, har spørgsmål, ligger inde med en god idé til et forløb, har udfordringer i vores fag, eller går med tanker om selv at blive blogger, så kontakt mig endelig. Praktiske hilsner fra katrine.dalindiduch@gmail.com eller @praktiskpioner på facebook.

2   3

Danmarks Læringsfestival 2019. (Med de praktisk søgende briller på)

Årets læringsfestival skuffede på håndværk og design fronten.

0   7

Serigrafisk tryk. Besøg af en undervisende kunstner.

I forbindelse med en af vores faguger, har en 5. klasse lært at lave serigrafiske tryk på papir, pap, træ og tekstil i håndværk og design.

4   9

Skal 3. klasse have håndværk og design efter sommerferien? Kommentar til folkeskole-aftalen.

I reformjusteringen står der sort på hvidt, at aftalepartierne er enige om, at 3. kl. skal have del af de praktisk musiske fag. Er det godt? Eller skidt?

0   14

Lanterner og kyndelmisse.

I anledningen af at dagene bliver stødt lysere, har 5. klasse skabt fine lanterner i metal og pil med transparent papir.

7   7

Nej, forældreintra giver ikke stress.

En lærers tanker om stresspanelets første anbefaling.

0   7

Håndværk og design i indskolingen. Inspiration til forløb.

Byggeriets Kvinderåd er kommet med en række anbefalinger til, hvordan vi kan få flere til at vælge en erhvervsuddannelse. En af anbefalingerne er, at håndværk og design skal på skemaet allerede i 0.klasse. I indlægget her, er der samlet en række forløb, der netop tilgodeser det praktiske fag i indskolingen. Det er flerfaglige forløb med bl.a natur og teknologi.

1   8

De praktiske fag kom på dagsordenen i 2018. Men var det blot en politisk strategi?

2018 blev et godt år. På godt og ondt. Dette indlæg handler om nogle af de gode praktiske politiske beslutninger, fra det forgangne år. Og et uskyldigt stort spørgsmål til dem.

0   7

Traditionen tro: juleafslutning i kirken.

Ærlig lærer: "Hvis man trættes af præstens prædiken, er der mange andre ting, at foretage sig. Bl.a kigge på de smukke blyindfattede ruder og bygningsværket"

2   10

Når undervisningen går i fisk - et godt flerfagligt forløb TRODS reformen.

Nedenstående forløb skal ikke ses som et produkt af en skolereform. Nedenstående forløb skal ses som et produkt af engagerede lærere.

0   12

Juletræsvedhæng

Et lille juleforløb, der pynter gevaldigt.

0   4

Aftale om mere praksisfaglighed i udskolingen skal roses. Og udfordres.

Både glæde og forundring poppede ukontrollerbart op under læsning af aftalen om "Fra folkeskole til faglært" - aftalen om mere praksisfaglighed i udskolingen.

9   68

Hvor blev respekten af?

Jeg oplever ikke store udfordringer med inklusionselever i de praktiske fag. Til gengæld er behovet for at inkludere helt "almindelige" elever blevet større. Ikke kun i de praktiske fag.

0   4

Praksisblinde elever er kommet for at blive.

Kommentar til regeringens udspil om mere praksisfaglighed i udskolingen. Det bliver en udfordring for eleverne med 10 tommelfingre, at have et obligatorisk praktisk valgfag.

0   2

Det lille savværk. Et indblik i en faguge med håndværk og design.

En tur til et savværk er god faglig og social læring.

5   4

At dele eller ikke at dele

Når de sociale medier bliver en del af forberedelsen.

0   10

Vævede ugler. Inspiration til første "bløde" forløb.

4. klasses første projekt i H&D har været at vævet ugler. For at lære hvordan stof er vævet, få fingre i materialet og for at skabe finurlige ugler.

0   5

Drømmefangere. Et lille nemt forløb med stor læring.

I forbindelse med en faguge i madkundskab, skabte eleverne bordpynt med bl.a de plukkede fasaners fjer.

2   9

Nye obligatoriske praktiske valgfag skaber flere spørgsmål end svar.

Næste års obligatoriske praktiske valgfag tilgodeser ikke alle elevers interesser og motivation. Musik, madkundskab og billedkunst skal på lige fod med håndværk og design.

0   10

Elever i hårdknude

Uhyggelig udvikling: elever bryder grædende sammen, fordi de ikke kan binde knuder.

2   16

Praksisblinde elever er en stor udfordring.

Ordblinde elever har ikke læse/skrive udfordringer i håndværk og design. Det har de praksisblinde.