Katrine Diduch

Profilbillede af Katrine Diduch

Lærer, cand. stud. mkd

Skælskør Skole

Jeg er lærer, og brænder for håndværket i folkeskolen. Underviser til dagligt på Skælskør Skole, men bruger også en del tid som Folkeskolen.dk's faglige rådgiver i håndværk og design. Som rådgiver vil jeg skrive blogindlæg om undervisningen i håndværk og design. Fra undervisningsforløb til faglige overvejelser og diskussioner. Jeg vil forsøge at være med til at gøre siden mere levende ved at deltage i debatten. Og så er jeg virkelig interesseret i at blive endnu bedre, og i at flere historier bliver fortalt. Derfor er du velkommen til at kontakte mig: -hvis du vil inspirere, blive inspireret, har spørgsmål, ligger inde med en god idé til et forløb, har udfordringer i vores fag, eller går med tanker om selv at blive blogger, så kontakt mig endelig. Praktiske hilsner fra katrine.dalindiduch@gmail.com eller @praktiskpioner på facebook.

0   2

Valg af valgfag - sådan har vi gjort.

Vi har afholdt praktiske valgfagsworkshops, inden 7.klasseseleverne skulle vælge valgfag.

0   0

Kære nye håndværk og designlærer.

Velkommen til en verden af materialer og værktøj, og alt det ind imellem. Velkommen til folkeskolen.dk's faglige netværk for håndværk og designfaget.

0   5

Vil du være med til at dele din undervisning?

Næste skoleår byder på nye afgangsprøver i de praktiske valgfag. Og en ny årgang der skal undervises i håndværk og design. Der er (mere end nogensinde, fristes jeg til at sige) brug for, at vi giver hinanden en håndsrækning, og deler vores undervisning.

2   11

Årsplan i håndværk og design. 3. klasse.

Selvom der intet nyt er kommet fra ministeriel side omkring håndværk og design i 3. klasse fra august, har jeg lavet en årsplan ud fra egen overbevisning og erfaringer.

0   9

Den bedste gave - og en længsel efter at komme i faglokalet igen

Min datter har ikke én gang nævnt, at hun savnede håndværk og design i den forgangne tid. Men blomstrede af glæde, da hun havde haft faget igen.

0   6

Praktisk undervisning for the greater good (i denne tid).

Det er okay, at fagene har været prioriteret forskelligt. Der har været rigeligt andet nyt, at holde styr på.

0   1

Imens vi venter på mål og læseplaner for håndværk og design i 3.klasse.

Der må være rigeligt at se til i Undervisningsministeriet lige nu. Men jeg håber dæleme snart, at de når til at se på næste års håndværk og design undervisning i 3.klasse.

0   14

Idéer til udeskole i håndværk og design.

Ifølge Søren og Mette skal de yngste elever i skole fra i næste uge, og dermed undervise så meget vi kan udenfor. Det betyder, at vi skal tænke i, at flytte undervisningen i håndværk og design uden for.

0   2

Genstandsanalysemodel -en nem hjemmeopgave i disse sære tider.

Vi ser alle på genstande på forskellige måder. Og som faglærere har vi alle vores egne måder, at lære vores elever at analysere genstande på. Dette er mit bud på en genstandsanalyse.

1   4

Praktisk hjemmeskole. Opfordring til alle lærere.

Skal vi ikke lade forældrene få en pause fra den boglige lærervikartjans, og i stedet inspirere dem til at være sammen med deres børn på andre måder? (Eller stole på, at de selv kan finde inspiration?)

1   7

Online og/eller offline hjemmeundervisning i håndværk og design?

Jeg kommer i dette indlæg på en række forslag til hjemmeundervisning. Den offline er relationel og inddrager forældre, bedsteforældre og børn. Og kan snildt gøres flerfaglig med dansk, historie og samfundsfag.

0   7

Stigning i børn med diagnoser; skyldes det den akademiserede skole og det effektiviserede samfund?

Vores børn mistrives og får stillet diagnoser som aldrig før. Her er mit bud på én af årsagerne til det.

0   7

Dine børn dannes, når du lærer dem at binde sko og skære gulerødder.

Min datter i 2.klasse undrede sig over, at mange i hendes klasse ikke kunne binde knuder. Det førte til en snak om, hvad vi som forældre vælger at lære vores børn. Og efterfølgende dette indlæg om hvilke konsekvenser vores (fra)valg kan have.

0   3

Materialitetens erindringsmuligheder

Hvordan materialer og fortællinger er med til at danne vores elever.

0   9

Ønsker for håndværk og design i 3.klasse i 2020.

De langsommelige processer omkring de obligatoriske praktiske valgfag ønskes ikke gentaget, når 3. klasse skal have håndværk og design efter sommerferien.

0   5

Glædelig praktisk jul.

Min datters flettede julehjerte bragte glæde og varme med sig. -og skabte inspiration til næste års læring i 3.klasses håndværk og design undervisning.

0   3

Søde syede julegrise

Denne aktivitet er en af de hurtigere at lave. De søde grise er lavet i papir, og er 4.klasses første forsøg på en symaskine.

0   10

Moden vender! Mønster på de populære scrunchies hårelastikker.

Lær at lave nemme scrunchies. Med dine elever, dine børn og dine børnebørn.

0   3

Snitning og vugge til vugge begrebet.

Et blik ind i en fagdag i 6.klasse, hvor enkelt praktisk håndværk og vigtig teori går hånd i hånd.

1   10

"Det er samfundets skyld"

Hvor blev praksisfællesskaberne i hjemmene af? Dem der skabte praktisk dannede børn og unge?