Katrine Diduch

Profilbillede af Katrine Diduch

Lærer

Skælskør Skole

Jeg er lærer, og brænder for håndværket i folkeskolen. Underviser til dagligt på Skælskør Skole, men bruger også en del tid som Folkeskolen.dk's faglige rådgiver i håndværk og design. Som rådgiver vil jeg skrive blogindlæg om undervisningen i håndværk og design. Fra undervisningsforløb til faglige overvejelser og diskussioner. Jeg vil forsøge at være med til at gøre siden mere levende ved at deltage i debatten. Og så er jeg virkelig interesseret i at blive endnu bedre, og i at flere historier bliver fortalt. Derfor er du velkommen til at kontakte mig: -hvis du vil inspirere, blive inspireret, har spørgsmål, ligger inde med en god idé til et forløb, har udfordringer i vores fag, eller går med tanker om selv at blive blogger, så kontakt mig endelig. Praktiske hilsner fra katrine.dalindiduch@gmail.com eller @praktiskpioner på facebook.

0   7

Dine børn dannes, når du lærer dem at binde sko og skære gulerødder.

Min datter i 2.klasse undrede sig over, at mange i hendes klasse ikke kunne binde knuder. Det førte til en snak om, hvad vi som forældre vælger at lære vores børn. Og efterfølgende dette indlæg om hvilke konsekvenser vores (fra)valg kan have.

0   3

Materialitetens erindringsmuligheder

Hvordan materialer og fortællinger er med til at danne vores elever.

0   9

Ønsker for håndværk og design i 3.klasse i 2020.

De langsommelige processer omkring de obligatoriske praktiske valgfag ønskes ikke gentaget, når 3. klasse skal have håndværk og design efter sommerferien.

0   5

Glædelig praktisk jul.

Min datters flettede julehjerte bragte glæde og varme med sig. -og skabte inspiration til næste års læring i 3.klasses håndværk og design undervisning.

0   2

Søde syede julegrise

Denne aktivitet er en af de hurtigere at lave. De søde grise er lavet i papir, og er 4.klasses første forsøg på en symaskine.

0   10

Moden vender! Mønster på de populære scrunchies hårelastikker.

Lær at lave nemme scrunchies. Med dine elever, dine børn og dine børnebørn.

0   3

Snitning og vugge til vugge begrebet.

Et blik ind i en fagdag i 6.klasse, hvor enkelt praktisk håndværk og vigtig teori går hånd i hånd.

1   10

"Det er samfundets skyld"

Hvor blev praksisfællesskaberne i hjemmene af? Dem der skabte praktisk dannede børn og unge?

0   10

Kommentar til følgeforskning i håndværk og design. Henvendt specielt til skoleledere og skolechefer.

Denne går ud til alle skoleledere og til alle kommuner: Prioriter nu de praktiske fag. Det er ikke kun for vores, lærernes skyld. Det er i den grad også for vores elevers skyld. Og for vores alle sammens fremtids skyld.

0   9

Broderede bogmærker.

Inspiration til det første bløde forløb i håndværk og design.

0   8

Drengen der sagde, at han ikke var kreativ.

Flere gange oplever jeg elever (og voksne), der siger, at de ikke er kreative. Men når undervisningen er godt introduceret, og "de ikke kreative" elever først er igang med arbejdet, viser det sig, at de måske har taget fejl?

5   24

Hvor er undervisningsplanerne for det obligatoriske valgfag Håndværk og Design?

Undervisningsministeriet er endnu ikke kommet med en endelig udmelding om læseplanerne for valgfaget i HD. Det er simpelthen for dårligt.

0   21

Kære Pernille. Tillykke med titlen som undervisningsminister.

Dette er et åbent brev til dig fra mig. Jeg er en meget praktisk lærer, der mener at de praktiske fag kan være med til at øge elevernes trivsel. Dét og så tid.

0   4

Årsplan i håndværk og design skoleåret '19/'20

Årsplanen for håndværk og design på mellemtrinnet for skoleåret 2019/20 er i hus. Jeg har fokus på, at eleverne skal lære faglokalet at kende. Og så erkender jeg, at håndværket også er højt prioriteret.

0   8

En god app til den visuelle forberedelse.

Jeg er begyndt at bruge denne app, når jeg forbereder den praktiske undervisning. Deri sætter jeg billeder af arbejdsprocessen, printer den ud, så eleverne selv kan finde vej i deres egen proces. Det er winwin!

0   8

Få gratis inspirationshæfte til H&D i indskolingen.

Det er en god oplevelse, at undervise de mindste i håndværk og design. Men det kan også være en udfordring, da eleverne bare ikke er særlig store. Og nu da det er vedtaget, at 3.klasse skal have det praktiske fag, har jeg samlet mine erfaringer og forløb i et gratis inspirationshæfte, som du kan hente nederst på siden.

0   22

Vedtaget: Elever i 3.klasse skal have håndværk og design

Det er det en kærkommen politisk beslutning, at flytte håndværk og design ned i 3.kl. For eleverne har brug for det. Men vi skal være kritiske, når målene for faget kommer.

0   13

Trofæer -idé til løvsavskørekort.

Et forløb til det første løvsavs-bekendtskab.

3   6

At vælge den rigtige uddannelses-sti.

De unge bliver pacet igang med en ungdomsuddannelse. Fordi de skal derud, i samfundets hamsterhjul.

0   2

Håndværk og design og dansk. Flerfagligt forløb med dansk i 3.klasse.

Indspark i debatten om håndværk og design i 3.klasse. Her et forløb med vævede øjne.