Filip Baun

Profilbillede af Filip Baun

Lærer

0   5

Gudsbilledlighed i folkeskolens formål?

Lad os ikke kun fæstne de bange øjne på kritikken af Islam, men derimod øve os i at begrunde religionsfriheden med andet end forbud og mistænkeliggørelse af religion i demokratiets navn.

0   5

Dannelse har alt med konfession at gøre

Formålsbestemt læring uden et defineret formål er selvsagt en utopi. Formålsbestemt læring kræver nemlig dannelsesidealer. Noget der mangles til hudløshed i en favoriseret udgave. Lige således kan man set i bakspejlet sige det samme om dannelse uden en konfession.

0   202

Er barnet reduceret til en resurse i fremtidens skole af DLF?

Med andre polemiske spørgende ord er der så evidens for, at lærerne skal narre resurserne til at tro, at vi vil dem det allerbedste? For det vil vi. De er vores håb. Et håb hvori de er reduceret til snart skønherlige resurser i en for hvem ved hvilken fremtid. Børnene er blevet vores energi i mere end én forstand. De dehumaniserende alarmklokker ringer altså stille og ubemærket ind fra frikvarter nu også med DLF som eksplicit tonemester.

0   469

Kristendomslæreren - i mellem dannelse og indoktrinering

Værdineutralitet er derfor indbildende, når den påstår, at der er plads til alle. Derfor tror jeg heller ikke på folkeskolen som et værdineutralt sted, der kun skal afspejle befolkningssammensætningen.