Birgitte Flensholt

Profilbillede af Birgitte Flensholt

Selvstændig kostkonsulent

0   7

3 gode tilbud????

Jeg løfter ikke pegefinger, men øjenbryn. Jeg undrer mig. Disse tilbud skriger til himlen. Hvad skal til de til for? Og er vi tjent med dem?

0   3

Pitstop - måltider og madmod

Der er flere veje til sunde liv - racerbiler er en af dem. Det er en kunst at møde et barn med spiseudfordringer på barnets præmisser. Med Filip lykkedes det ved at vise ham bøger med racerbiler. Filip faldt pladask for en flot Ferrari og dermed var der kontakt.

0   10

Skolevægring og mad

Mad løser ikke alt, men intet løses uden. Det er for kækt at sige, at skolevægring løses med mad, men mad er en væsentlig faktor omkring skolevægring.

0   1

Freden ligger på bunden

Vi kender dem, der kan spise kæmpe store portioner. Dem der propper sig, ikke stopper ikke før fadet er tomt og maven er ved at revne. Dem der ikke har ro før posen er tom. De kredser om mad. Hvad gemmer sig i den adfærd?

0   5

Skærmet spisning

Børn med særlige behov har brug for at blive udfordret. Det er en hårfin balance. De er følsomme overfor sanseindtryk og afledes let. De overvældes, overstimuleres og udmattes. Det gælder også, når de spiser. Derfor kan skærmet spisning komme på tale.

0   6

Rundt om appetit – de småtspisende børn.

Det er nemt at sige, at det er forældrenes skyld, når børn spiser for lidt eller for ensidigt – eller når de dømmes kræsne. Der er flere veje til at blive klogere på børnene og deres appetit. Birgitte Flensholt sætter fokus på de småtspisende børn.

1   8

Fokus på børn med spiseproblemer

Tak Line Damsgaard for indlægget ”Pas på ikke at kalde børn kræsne”. Jeg kunne bruge samme titel til dette indlæg, hvor jeg sætter fokus på alle de børn, der af forskellige grunde ikke spiser som de fleste. De er ikke kræsne. De har brug for hjælp.

0   3

Nydelse, nærvær og mad.

Grundlæggende at være i bevidst nærvær, at være her og nu uden at dømme eller vurdere er grundprincipperne i mindfulness. Et værdifuldt redskab til at skabe og være i ro i en travl og hektisk verden. Et redskab der fremmer nydelse også når vi spiser.

0   535

Hjerneguf = læringsguf

Hjerneguf er ikke en ny variation Matadormix. Det er meget mere end mad – 7 enkle råd formuleret af Rolf Ekman - professor i neurokemi ved Göteborg universitet. Jeg vover den påstand, at hjerneguf = læringsguf – til gavn for både hjerne, læring og trivsel.

0   1347

Når børn ikke spiser.

Et stigende antal børn har problemer med at spise. Nogle har det så svært, at det tenderer en spiseforstyrrelse. Når børn ikke spiser bliver de kaldt kræsne. Spørgsmålet er, om det, vi kalder kræsenhed, har noget med smag at gøre?

0   638

Hygge rimer på tygge

I Danmark elsker vi hygge. For langt de fleste er hygge lig med tygge. Hvordan fejrer vi en succes? Hvordan fejrer vi fødselsdage? Det gør vi med wienerbrød, kage eller guf.

0   798

"Må vi godt be´ om noget ro - værsgo´"

I børnehaven lærer børn, at kalde til ro, inden de spiser. Når alle børn sidder ved bordet, siger ét barn: ”Må vi godt be´ om noget ro – værsgo”. Så spises der. De må rejse sig, når alle er færdige. At spise = ro og hygge. Hvordan ser det ud i skolen?

1   1007

Drikker børn kaffe?

Selvfølgelig drikker børn ikke kaffe, men de gør det alligevel – i forklædning som energidrik. Nogle børn og unge tror det er sundt, fordi det hedder energidrik. Det gør nogle forældre også. En lille dåse energidrik svarer til at drikke 2 ca. kopper kaffe. En stor dåse svarer til ca. 4 kopper kaffe. Energidrikke serveres til sportsstævner – for det er sundt……. DTU er ved at kortlægge forbruget af energidrikke. Det haster.

0   933

ADHD på menuen – kan vi blive enige?

Mere end nogensinde er der fokus på ADHD. I dag ved vi, at omkring 28.000 mennesker i Danmark får medicin for ADHD. Tallet er stigende. Der er en nu en national handleplan med retningslinjer for alle aldersgrupper, for skolen, uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet. Det handler om at rumme og skabe plads. Det store spørgsmål er – Kan vi blive enige om en handleplan om mad og ADHD?

0   811

Får hunde sundere mad end mennesker?

Birgitte Flensholt undrer sig. Har vi mere styr på, hvad der er godt for vores hund og bil end hvad der er godt for vores børn og os selv? Er der nogen, der spørger de 460.000 mennesker i Danmark, der i dag får lykkepiller om, hvad de spiser?