Birgitte Flensholt

Profilbillede af Birgitte Flensholt

Selvstændig kostkonsulent

0   3

Rundt om appetit – de småtspisende børn.

Det er nemt at sige, at det er forældrenes skyld, når børn spiser for lidt eller for ensidigt – eller når de dømmes kræsne. Der er flere veje til at blive klogere på børnene og deres appetit. Birgitte Flensholt sætter fokus på de småtspisende børn.

1   7

Fokus på børn med spiseproblemer

Tak Line Damsgaard for indlægget ”Pas på ikke at kalde børn kræsne”. Jeg kunne bruge samme titel til dette indlæg, hvor jeg sætter fokus på alle de børn, der af forskellige grunde ikke spiser som de fleste. De er ikke kræsne. De har brug for hjælp.

0   3

Nydelse, nærvær og mad.

Grundlæggende at være i bevidst nærvær, at være her og nu uden at dømme eller vurdere er grundprincipperne i mindfulness. Et værdifuldt redskab til at skabe og være i ro i en travl og hektisk verden. Et redskab der fremmer nydelse også når vi spiser.

0   535

Hjerneguf = læringsguf

Hjerneguf er ikke en ny variation Matadormix. Det er meget mere end mad – 7 enkle råd formuleret af Rolf Ekman - professor i neurokemi ved Göteborg universitet. Jeg vover den påstand, at hjerneguf = læringsguf – til gavn for både hjerne, læring og trivsel.

0   1345

Når børn ikke spiser.

Et stigende antal børn har problemer med at spise. Nogle har det så svært, at det tenderer en spiseforstyrrelse. Når børn ikke spiser bliver de kaldt kræsne. Spørgsmålet er, om det, vi kalder kræsenhed, har noget med smag at gøre?

0   811

Får hunde sundere mad end mennesker?

Birgitte Flensholt undrer sig. Har vi mere styr på, hvad der er godt for vores hund og bil end hvad der er godt for vores børn og os selv? Er der nogen, der spørger de 460.000 mennesker i Danmark, der i dag får lykkepiller om, hvad de spiser?

0   933

ADHD på menuen – kan vi blive enige?

Mere end nogensinde er der fokus på ADHD. I dag ved vi, at omkring 28.000 mennesker i Danmark får medicin for ADHD. Tallet er stigende. Der er en nu en national handleplan med retningslinjer for alle aldersgrupper, for skolen, uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet. Det handler om at rumme og skabe plads. Det store spørgsmål er – Kan vi blive enige om en handleplan om mad og ADHD?

1   1007

Drikker børn kaffe?

Selvfølgelig drikker børn ikke kaffe, men de gør det alligevel – i forklædning som energidrik. Nogle børn og unge tror det er sundt, fordi det hedder energidrik. Det gør nogle forældre også. En lille dåse energidrik svarer til at drikke 2 ca. kopper kaffe. En stor dåse svarer til ca. 4 kopper kaffe. Energidrikke serveres til sportsstævner – for det er sundt……. DTU er ved at kortlægge forbruget af energidrikke. Det haster.

0   798

"Må vi godt be´ om noget ro - værsgo´"

I børnehaven lærer børn, at kalde til ro, inden de spiser. Når alle børn sidder ved bordet, siger ét barn: ”Må vi godt be´ om noget ro – værsgo”. Så spises der. De må rejse sig, når alle er færdige. At spise = ro og hygge. Hvordan ser det ud i skolen?

0   638

Hygge rimer på tygge

I Danmark elsker vi hygge. For langt de fleste er hygge lig med tygge. Hvordan fejrer vi en succes? Hvordan fejrer vi fødselsdage? Det gør vi med wienerbrød, kage eller guf.