Anne Mette Friis

Profilbillede af Anne Mette Friis

National Chef

UNICEF Danmark

Anne Mette Friis er uddannet lærer og har speciale i pædagogik. Hun har arbejdet i UNICEF Danmark i en lang årrække og har etableret UNICEF Rettighedsskoler som et stærkt brand med solide værdier, der udspringer af FNs Børnekonvention. Anne Mette blogger om rettigheder, trivsel, børnsyn, konventioner, inddragelse og meget mere. Hun er skribent på netmagasinet POV og har udgivet en lang række undervisningsmaterialer, som findes på UNICEF Danmarks hjemmeside.

1   13

Spørg nu eleverne!

Skolerne åbner ikke på denne side af sommerferien, og mange mener, at vi udsætter eleverne for et eksperiment. Men hvad siger børnene selv?

0   38

Skoler, hvor eleverne bliver taget med på råd.

Elevernes glæde ved at gå i skole stiger efter et år med børns rettigheder på skemaet. UNICEF Rettighedsskoler har meget høj trivsel og reduceret mobning.

1   698

I dag er det alle børns fødselsdag

I dag fylder Børnekonventionen 23 år. En engelsk undersøgelse har vist, at skoler, hvor konventionen er en del af den daglige undervisning, har elimineret mobning og forbedret trivslen markant. Det kan måske være et budskab, der kan inspirere nogle lærere til at inddrage børns rettigheder i undervisningen.