Regitze Siggaard

Profilbillede af Regitze Siggaard

sundhedsinnovator

Aktivo

Regitze arbejder med sundhedsfremme og forebyggelse, særligt i forhold til at skabe partnerskaber og samarbejde på tværs af fag- og sektorer.

0   5

Hvordan kan en folkesundhedslov styrke folkeskolen?

Børn og unge mistrives i højere og højere grad og uligheden i sundhed vokser. Kan en folkesundhedslov være en af løsningerne og hvordan kan arbejdet i folkeskolen bidrage?

1   4

Hvornår skal vi have undervisning i psykisk sikkerhed?

Utryghed og mistrivsel fylder fortsat meget i vores skoler - så hvordan skal vi tage fat på at undervise i psykisk sikkerhed?

0   3

Det vi sætter fokus på får vi mere af – et nedslag på unges mentale sundhed

De unges mentale sundhed har det overvejende rigtig fint, men alligevel fylder snakken om stress og mistrivsel meget. Måske skal vi udfordre vores undervisningsfaglighed og turde gå nye veje, for at styrke den samlede mentale sundhed?

0   1

Få luft til livet – tænk på lungerne

Lungesundhed, opmærksomhed på lungerne, rygestop,

0   558

Mental sundhed - Skal vi være bange for eksamensangst?

Bare ordet eksamen rummer frygt - og konforme måder som eksamen holdes under kan bidrage til en højere grad af eksamens angst hos følsomme elever. Måske er tiden kommet til at bryde fast normer og rammer for planlægning og gennemførsel af eksamen? Giv gerne dit bidrag til debatten

0   846

Det oversete S i KRAMS

Sundhed er for mange KRAM. Men jeg oplever at, der har sneget sig et ”s” ind i remsen – hvad står det for? Jeg giver 3 bud

0   539

E-cigaretter damper afsted – hvem tager ansvar?

Dampende e-cigaretter med jordbær smag, som erstatning for fredagsslik og en hastig stigende trend i forhold til brug af e-cigaretter, hvad er da det for noget? hvorfor er der ikke nogen som tager ansvar og hvornår har det nogensinde været uskadeligt at indånde dampe og særligt i lunger som slet ikke er udviklet?

0   1049

De unge som ekspertborgere – men hvem hjælper dem på vej?

De unge overlades ofte til sig selv i forhold til at finde ud om noget er sundt. Myndigheder og virksomheder må indgå i mange flere forpligtende partnerskaber, hvor virksomheder må tage et stadigt større ansvar for at bidrage positivt til sundheden, hvis vi kan tro at ligheden i sundhed styrkes på den lange bane

1   802

Kage med kartofler – behov for et nyt mix i sundhedsundervisningen

For at skabe udvikling i sundhedsundervisningen er det brug for at gå nye veje og skabe samarbejde på tværs af fag og sektorer. Det kræver mod og tillid og hvem tager det første skridt?

0   1086

Tag kampen op mod kropsfjendtligheden

Børn og unge udvikler ikke et naturligt forhold til kroppen. Voksne som omgiver børn og unge må tage et medansvar og være gode rollemodeller og hjælpe med at undervise i kroppens fantastiskheder