Arne Astrup

Profilbillede af Arne Astrup

Professor, dr.med., Leder af Institut for Idræt og Ernæring

Københavns Universitet

0   594

Kan afgifter forbedre madvaner og sundhed ?

Afgifter på fødevarer kræver en særlig overvågenhed. Fedtskatten var et glimrende eksempel på, hvordan det ikke skal gøres. Brug i stedet penge på skolehaver, hjemkundskab og skolekøkkener.

0   866

Børns usunde madvaner hænger ofte sammen med dårlig søvn

Børn fra 9 skoler fik taget blodprøver og der blev lavet målinger af deres højde, vægt og fedtmasse i OPUS' rullende undersøgelseslaboratorium.

0   558

Ny Nordisk Hverdagsmad - bekæmp overvægt og diabetes med velsmag

Et netop publiceret videnskabeligt studie dokumenterer markante sundhedseffekter af Ny Nordisk Hverdagsmad. Uden vi med sikkerhed kan sige hvilke komponenter, der er ansvarlige, så er der gode holdepunkter for at denne kost, udover at være bæredygtig og klimavenlig, også nedsætter risiko for overvægt, diabetes og hjertekarsygdom.

0   840

Nyt Nordisk Køkken er for alle

Med jævne mellemrum dukker synspunktet op, at alt hvad der omhandler det Ny Nordiske Køkken er elitært. Dette bygger på en misforståelse - begrebet er derimod en folkelig bevægelse.

1   643

Hvilke olier skal man stege i ?

For nylig blev opfølgningen på et gammelt Australsk studie offentliggjort i British Medical Journal, og nyheden kom hurtigt ud i medierne: Vi skal undgå for store mængder ”n-6” flermættet fedt som tidselolie, solsikkeolie, vindruekerneolie og majsolie, og i stedet bruge rapsolie, olivenolie og smør.

0   559

Vægttab styrker nyrernes sundhed

Det er en myte, at kostens protein fremkalder nyreskader hos almindelige mennesker. Nyreskader forårsages derimod af overvægt, forhøjet blodtryk og type 2 diabetes, og en kost med lidt mindre kulhydrat, og lidt mere protein fra skalddyr, fisk, vildt, magre mejeriprodukter, bønner og linser kan både give vægttab, normalisere blodtryk og forebygge nyreskader.