Hanne Voldborg Andersen

Profilbillede af Hanne Voldborg Andersen

National koordinator

FabLab@SCHOOLdk

Lærer, Master ikt og læring, Ph.D Specialist ift. teknologi, læring, inklusion Næstformand i Danmarks it-vejlederforening

0   7

Online fællesskabende måltider

Måske skulle vi udnytte, at alle hjemsendte elever i øjeblikket har både god tid og adgang til et køkken - og give dem nogle praksisfaglige opgaver, hvor de kan anvende forskellige faglige kompetencer på nye, skabende og kreative måder til gavn for familie og fællesskab. Måltider kan være fællesskabende sammen, men også hver for sig, kan eleverne overraske forældre, søskende eller andre med deres kulinariske eksperimenter. Danmarks it- og medievejlederforening bringer de kommende uger gode tips til fjernundervisningen. Dagens tip giver dig inspiration til at sende dine elever en tur i køkken. Det er skrevet af Hanne Voldborg Andersen, national koordinator for FabLab@SCHOOLdk og næstformand i foreningen.

1   18

Hvad har du i(mellem) ørerne?

Har dine elever behov for en pause fra skærmen? Så kunne det være, at du skulle sætte lydfortællinger på skemaet. Podcast i undervisningen kan give dine elever mulighed for at fordybe sig individuelt i emner, der interesserer dem, kombinere undervisning og bevægelse, øve sig i aktiv lytning og blive bedre til at danne indre forestillingsbilleder. Danmarks it- og medievejlederforening bringer de kommende uger gode tips til fjernundervisningen. Dagens tip om Podcast i undervisningen er skrevet af Hanne Voldborg Andersen, national koordinator for FabLab@SCHOOLdk og næstformand i foreningen.

6   17

Synlige mål med brug af it?

Det ærgrer mig, at skoler og kommuner investerer så massivt i teknologier, for primært at anvende disse som smidigt distributionsredskab, alternativ til blyanten eller kopiarket. Jeg ville ønske, at de havde mere fokus på begrebet genuin læring, og designede læringsmiljøer og læringsaktiviteter, hvor eleverne anvendte de digitale redskaber til at gøre deres stemme gældende, være i dialog og sammen med andre være kritisk undersøgende, analyserende, konstruerende, diskuterende og evaluerende. Der er behov for synlige mål for, hvad vi vil opnå med brug af it i forhold til elevernes læring.

28   1931

Fik de lært det, de skulle?

Selvom computerspil i dag er stedet, hvor børn og unge leger rollelege, eksperimenterer med identiteter og øver sig i at begå sig i sociale netværk, så bekymrer det mig dog alligevel, at 7-17 årige i gennemsnit tilbringer knap 3 timer dagligt foran skærmen - og for 60 % af dem uden at være i dialog med forældre eller andre voksne om, hvad de foretager sig der. Hvor er dialogen med de voksne blevet af? I mange familier er computerspillet en nem barnepige i en travl hverdag, men burde vi ikke forholde os til, om børnene i virkeligheden får tid til at tilegne sig nødvendige ”livskompetencer”, når de lever mere i deres egne virtuelle spiluniverser end deltager i familielivet?

37   3420

Digitalisér folkeskolens tekster

Hvorfor kan mine elever ikke få adgang til deres oplevelser med Astrid Lindgrens Emil og Ole Lund Kirkegaards Virgil via en landsdækkende samling af digitale tekster? Det kunne spare værdifuld tid for skoler, lærere, elever og forældre - og ressourcerne kunne flyttes til langt mere givende, værdifulde og nødvendige arbejdsopgaver.

0   1394

Nyt fagsyn for dansk bør inkludere multimodal remediering

At kunne kommunikere multimodalt er en væsentlig kompetence i en digitaliseret verden. Men ligeså vigtigt er det at kunne forholde sig kritisk og analytisk til de 'multimodale tekster', vi møder i vores hverdag. Derfor må vi - når vi diskuterer nyt fagsyn, nye eksamensformer, nye digitale læringsressourcer og læringsformer - have øget fokus på multimodal kommunikation.