Line Damsgaard

Profilbillede af Line Damsgaard

Ernæringschef, Handel, Marked & Ernæring

Landbrug & Fødevarer

Faglig koordinator, leder af Madskolerne på landsplan og ansvarlig for 6 om dagen

1   4

Pas på med at kalde børn kræsne

I løbet af sommeren offentliggjorde Landbrug & Fødevarer en ny analyse omkring børn og kræsenhed. I analysen stod det klart at mange børn har en oplevelse af, at deres forældre synes, de er mere kræsne, end de selv synes. Jeg vil med dette indlæg gerne opfordre til, at vi passer på med at kalde børnene for kræsne og i stedet har en mere positiv tilgang til maden og det børnene spiser samt smager på.

0   5

Underernæring er et overset samfundsproblem

Med en befolkning på knap 50% overvægtige er det ofte de, der har for meget på sidebenene, der fokuseres på i sundhedsdebatten. Underernæring er derimod et noget mere overset samfundsproblem viser en undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer.

0   70

Endnu en sommer lakker mod ende og endnu et Madskoleår er forbi

For 13. år i træk har en uge i sommerferien været fyldt med madlavning, fysiske aktiviteter, nye bekendtskaber, hårdt arbejde og gode oplevelser for en masse børn, frivillige instruktører og pædagogiske assistent uddannelser. 122 Madskoler har landet over indtaget skolekøkkenerne, og lidt over 500 frivillige instruktører samt knap 2100 børn har iklædt sig Madskoleforklædet. Igen i år har Madskoler været en succes.

0   596

Grøn nydelse

Selvom 6 om dagen efterhånden har mange år på bagen, er der fortsat behov for et grønt fokus. Danskerne er nemlig stadig et godt stykke fra mål. Men måske skal vi holde op med at banke os selv i hovedet over det grønne, vi ikke får spist – og i stedet glæde os over det (lidt mere), vi får spist.

0   673

Spis op!?

"Spis op", siger de voksne til børnene. Men det løser ingen problemer at tvinge børn til at spise – tværtimod kan tvang føre til madlede og/eller overvægt.

3   830

Husk at anerkende de frivilliges arbejde

Rigtig mange sundhedsfremmende initiativer er i dag baseret på frivillig arbejdskraft. Hvis initiativerne skal kunne fortsætte, er det vigtigt at vi passer godt på ildsjælene. Et rosende ord, en tak eller et klap på skulderen kan være udslagsgivende for, at frivillige vælger at blive frivillige igen.

0   624

Fokus på maden – uden løftede pegefingre

Jeg hilser et øget fokus på maden velkommen – også meget gerne inden den kommer på middagsbordet. For jeg tror på, at jo mere vi ved om maden, om at lave den og hvor den kommer fra, jo mere madglæde og variation får vi ind i vores kost.

0   457

Vi tror, vi spiser sundere og grønnere, end vi gør

Danskerne ved godt, at frugt og grønt er sundt, men det ser ud til, at de i høj grad overvurderer deres indtag, hvilket kan have betydning for motivationen for at spise mere. For hvis man mener, at man spiser nok frugt og grønt, så er der jo umiddelbart ikke nogen grund til at spise mere.

0   661

Hvad er danskernes prioritet?

Dansk, sundt, pris eller noget helt fjerde – hvad er danskernes prioritet, når de træffer valget om, hvilke varer der skal med hjem fra supermarkedet?

0   570

Nyd maden!

Spis varieret. Spis mindre fedt. Pas på med sukkeret. Spis masser af grove grøntsager. Rådene til den sunde kost er mange og til tider uoverskuelige. Ofte glemmer vi det vigtigste råd af dem alle: At vi skal nyde maden.

0   1155

At være eller ikke at være frivillig

Rigtig mange sundhedsfremmende initiativer er i dag baseret på frivillig arbejdskraft. Dette gælder også Madskolerne, der siden 2004 har haft flere tusinde madglade frivillige som instruktører. Det frivillige foreningsliv er en fantastisk og helt særlig ressource i Danmark. Men med et projekt som Madskolerne, der er i konstant udvikling og udvidelse, kan det være svært at følge med i forhold til at finde frivillige nok.

Vind et weekendophold

Like Folkeskolen på Facebook og deltag i lodtrækningen om et weekendophold for to på et af de skønne Sinatur-hoteller med alt betalt!