Thorkild Thejsen

Profilbillede af Thorkild Thejsen

journalist og lærer

Lærerprofession.dk

0   76

Hun sejrede – ene kvinde mod 20 mænd

Lærer og skoleleder Thora Pedersen kæmpede for ligestilling med et forslag om lige løn for lige arbejde i folkeskolen. Men mange mænd strittede imod, for det ville skade lærernes sociale anseelse, mente de.

4   176

Den der tier, samtykker, Claus Holm

DPU’s leder, Claus Holm, var kun tre dage om at nedlægge Alexander von Oettingens nye professorat i pædagogik. En stilling Holm selv netop havde meddelt, at von Oettingen havde fået.

2   146

Kære undervisere og vejledere på læreruddannelsen

Læsning af mange bachelorprojekter afslører en række svagheder og mangler ved læreruddannelsen. Man kan få 12 for et bachelorprojekt, hvis de akademiske metoder er rigtigt anvendt. Men hvor er skolehverdagen? Og hvor er vejledningen om lærerarbejdets udfordringer?

3   55

Kære undervisere og vejledere på læreruddannelsen

Læsning af mange bachelorprojekter afslører en række svagheder og mangler i læreruddannelsen. Man kan få 12 for et bachelorprojekt, hvis de akademiske metoder er rigtigt anvendt. Men hvor er skolehverdagen? Hvor er vejledningen om lærerarbejdets udfordringer?

20   1562

Er fagligheden på vej ud af læreruddannelsen?

Tynd vejledning, bachelorprojekter uden tilknytning til skolefagene og censorer, der ikke ved noget om fagene. Hvor er læreruddannelsen på vej hen?

61   2349

Bland dig udenom, hvis du ikke har skrevet bøger!

Thomas Aastrup Rømer mener noget hele tiden. Ofte underholdende, indimellem tankevækkende, men af og til både rablende og foruroligende. At han har set sig gal på Skoleledernes formand, som vist har dummet sig, var forudsigeligt. Men konsekvenserne af det, der hældes ud over Claus Hjortdal, er foruroligende for alle. Og ødelæggende for debatten om skolen.

25   196

Skoledebatten ødelægges af mistænkeliggørelser

Brian Degn Mårtensson ødelægger debatten ved at komme med påstande, som han ikke kan dokumentere – og som han selv indirekte erkender intet har med sagen at gøre.