Maud Pedersen

Profilbillede af Maud Pedersen

Tegnende fritænker

Out oF Order

Kulturnysgerrig og proaktiv tegner

0   6

KunstPause (1)

Skolen hvor fællesskaber er erstattet af meningsløse aktiviteter. Skolen under Coronapandemien. Første debatindlæg i rækken af flere Kunstpauser, der kigger ind i skolens substans.

1   60

I går var det sikkerheden først, i morgen er det børnene først!

Det skaber angst og utryghed og det er helt relevant. Der er ingen virkelighed at spejle sig i, for hverken forældre eller fagfolk i dag. Giv plads og taletid !

0   12

Favnfulde

Nye ord og begreber på det der sker i virkeligheden. Væk med ubrugelige og umenneskeliggørende begreber.

0   12

Forældreoprøret ulmer

Småbørnsforældre er gået på gaderne. Folkeskoleforældre har fået nye kort på hånden med §9. Valgets temaer kan pludselig blive børns vilkår.

0   20

Den der ejer sproget, styrer!!

Sproget og ytringsfriheden er i vælten. En lærer fra Odense og en kontanthjælpsmodtager fra Sydhavnen kæmper og bekæmper de lukkede magtrum med ord. Dette er historien om, hvad der kan ske, når man råber røvhuller!

3   18

Det Moderniserede Demokrati

Synlig Politisk Ledelse 2.0 er de nye Demokratiseringsstrategier, udarbejdet efter Moderniseringsstyrelsens gennemprøvede metoder.

0   17

Blachman og 8.klasse

Hvordan får man frie og sprællevende ideer ud af dejlige almindelige elever i 8. klasse

0   8

Tilbage til Fagligheden

Tilbage til fremtiden; hvor Faglighed er substansen i skolens væsen. Og hold fast i den. De lærere der kan dette, pga lang erfaring med dna-dybt kendskab til eget fag samt skolens formål, har stadig fat i den lange ende.

2   25

De besværlige elever

Elever, forældre og lærere bliver syge af at at disrupte KL og Moderniseringsstyrelsens metaplaner.

11   20

Den helende lærer

Lad os sætte kunst og kultur i centrum. Kunst og kulturudtryk med en børneflok, kan noget særligt. Kunst og andre kulturudtryk, virker på et meget dybere plan, end vi for længe har turdet tale om. Men det ligger til dette fagområde, at skabe helende sammenhænge.

0   21

Bare TAK...

Vi siger tak her på Lærerens dag

10   63

Her på falderebet

En tilståelsessag: Vi skred, Undskyld!

0   131

Kære forældre, lærere og pædagoger

Da nærvær holdt op med at være moderne, blev børns vilkår i Danmark truede. Pludselig tog verden en drejning, og alt med ro og ordentlig nærværende omgang med børn, blev erstattet af telefonsælgermetoder.

2   55

Skolen er ikke for børn

I skolen nedslides børns allervigtigste kompetence, nysgerrighed. Den mases ned med målebånd og samlebånd og helt uhørt åndssvage spørgelege. Hvad skulle du ha lært i dag? Kan du vise mig 5 tegn på at du har lært det? Hvad tror du at dagens lektie skal være? På hvilke måder kommer du op af den læringspøl jeg her har arrangeret for dig? Svar på 200 ligegyldige spørgsmål. Og du skal svare forkert, ellers tæller det ikke!

0   18

Det synlige Makværk

Børns trivsel

5   34

Læringsforbrydelsen

Et barn skal gå 100 km; sætter læreren skilte eller går hun med?

3   53

Fanges vores børn i et læringsbur

Man kalder det elevcentreret skole, men skolen og undervisningen er alt andet centreret om elevens behov. Der sker en kortslutning mellem hvad der siges, og hvad man reelt udsætter eleven for.

0   11

B-LæringsSelfie

Hvormange % af millionerne brugt på skolereformen, er gået til Konsulentmassen? Og dermed hvormange % er gået 1:1 til skolens hverdag?

4   228

I begyndelsen var Ordet

En iPad er god til at skabe stilhed. Den skaber ro og nedsætter al aktivitet, der retter sig ud ad. Men stilhed er fremmed for al læring. Verden larmer. Og det der ikke larmer, er enten farligt eller dødt.

0   257

-ikke alle børn mistrives

Ikke alle børn mistrives endnu, kan man med sikkerhed sige. Der tales meget om reformen, men ikke om de fleste børns mistrivsel, fordi dette skjules i nysprog og forklædes med forkerte tal. Men reformen er revnet for længst, kun de få vil ikke se det?