Merete Løvgreen

Profilbillede af Merete Løvgreen

Lærer, konsulent, udvikler og indehaver af forlaget Sproggren

Sproggren

Udvikler af metoden og undervisningsmaterialerne Sprog & Tal i Bevægelse, kursusleder og indehaver af firmaet Sproggren. Desuden initiativtager til det integrationsfremmende koncept GÅ DANSK.

0   7

Når små underviser store

Man skulle næsten tro, at denne model var ældre. Det ville nemlig være det perfekte afsæt for denne blogs titel 'Dansk Som meget Andet end sprog'. Det sker imidlertid lige nu. På en folkeskole i Jylland. Med glade gæster på besøg.

0   3

En enkelt pegefinger eller hele kroppen?

Har du også oplevet de mange positive sidegevinster ved at lade dine elever/kursister bevæge sig? Eller har du lyst til at prøve det? Tror du på, at de skal flytte mere end deres pegefinger for at udnytte deres fulde læringspotentiale? Så læs med her.

0   4

Brikken over i'et

Opdagede selv dette site for et par uger siden og har nu brugt det adskillige gange på flere sproglige niveauer. At samle et puslespil, mens man kun må hjælpe hinanden på dansk, kan nemlig stille store krav til det danske ordforråd.

1   10

Vindueskarmedisterpølseret - velbekomme!

Du kender det garanteret. De timer, hvor du kan se, at der ikke er så meget krudt tilbage de sidste 10-15 minutter, men hvor du også føler, det er for lang tid at spilde med ingenting. Her kommer lige det ord, du mangler.

0   4

Sandt eller forkert?

Kan du også nogle gange stå med 10 minutter tilovers? 10 minutter, som på den ene side er for kort tid til at gå i gang med noget nyt, men som på den anden er for kostbare til bare at spilde. Hvis ja, så kommer her lidt førstehjælp til både krop og hjerne.

0   5

Grundled eller håndled?

Når en elev eller kursist snildt kan identificere udsagns- og grundled i en sætning, men ikke aner, hvad et håndled er, har vi så fejlet? Hvordan finder vi balancen, så de både kan få et arbejde og bevare deres værdighed hos lægen, når de skal forklare deres symptomer?

0   4

Måske er du den eneste dansker?

Vores elever og kursister vil så gerne snakke med os og øve sig på det svære sprog. Men hvor går grænsen mellem samtale og undervisning? Hvor meget kan vi tillade os at rette undervejs uden at smadre motivationen?

2   12

Forkyndelse eller fællesskab

De seneste dage har Gribskolen i Græsted vakt en del opsigt og affødt mange kommentarer på grund af deres valg om at aflyse årets julegudstjeneste. Det gøres af hensyn til de tosprogede elever på skolen, men behøver det virkelig være så sort/hvidt og julerødt?

0   3

Julebanko med bevægelse

Bankospil er som regel ret populært. For dem, der har svært ved at sidde stille kan det imidlertid være en hård nyser, og det har Sproggren nu en løsning på.

0   4

Gratis kort og julegodt

Julen kan for mange elever være svær at forstå rent sprogligt. Kendte ord bruges på nye måder, og mange udtryk kræver en kæmpe forforståelse. Her er derfor lidt gratis julematerialegodter til jer.

1   7

Flersprogedes forcer

Er det godt eller skidt at have flere sprog? Det har forskning fra USA et bud på, mens man på en skole i Svendborg har erstattet de nationale tests med sprogportrætter.

0   6

Spørg endelig

Når det gælder flygtningebørns vilkår og hverdag i nærområdernes flygtningelejre, kan det være svært at svare fyldestgørende på spørgsmål fra vores elever. Det kan en helt ny undervisningsportal nu hjælpe med.