Astrid Marie Lauridsen

Profilbillede af Astrid Marie Lauridsen

Lektor

VIA University College

Underviser bl.a. i ernæring, sociologi, antropologi og kulturfag. Har interesse i vegetarkost, etniske minoriteters sundhed og hvordan vores kostvaner formes og påvirkes af forskellige faktorer.

0   7

Da fredagsslik blev til hverdagsslik

I foråret 2020 meldte corona sin ankomst, og danskerne blev i stort omfang sendt hjem. Pludselig skulle børn og mange voksne passe henholdsvis skole og arbejde hjemmefra. Hverdag og weekend smeltede sammen, og en undersøgelse af voksne danskernes kostvaner under nedlukningen har vist, at forbruget af slik, kager og andre søde sager steg voldsomt under nedlukningen. Det er nærliggende at tro, at også børn og unge har spist og drukket mere, da forældre næppe kun købte ind til sig selv. Nye officielle maksimumsgrænser for søde sager, snacks, søde drikke og alkoholiske drikke kan (muligvis) få os tilbage på sporet.