Christian Bunk Svane

Profilbillede af Christian Bunk Svane

Lærer

Østermarkskolen

Lærer, udvikler af madkundskabs hjemmesiden og undervisningsforløb og madkundskabsrådgiver ved Folkeskolen Uddannet fra UCN Nordjylland (2004-2008). Madkundskabslærer på Østermarkskolen. Teori og videnskab skal styrke madkundskabsfaget - men med måde. Madkundskab er et håndværk, men med forståelse for teorien bag, tror jeg på vi kan udvikle og styrke faget. Som faglig rådgiver håber jeg at kunne give indspark, information og inspiration til madkundskabens forunderlige verden. Blogindlæggene vil handle om alverdens facetter af madkundskabslærerlivet. Jeg tænker undervisningsideer, pædagogiske ideer og tiltag, hverdagens succeser og nederlag, gode links, politiske tiltag og måske en lille madteori. Vi "smages" ved. Domesticscience@yahoo.com

0   10

Christian, Christian, Christian!

Så er vi dæleme i gang igen! Kan man sætte ”normal” i anførselstegn?

2   8

End of the line…

Så gik den ikke længere. Ikke mere virtuel undervisning for nogen…

0   2

Opbrud af traditioner – del 1 – Påskens komme

Skolen har et stort ansvar i samfundet, når det kommer til (mad)kulturelle traditioner. Disse forsvinder langsomt. Bliver vi stille og roligt traditionsløse eller (mad)kulturelt fortabte?

1   13

Er jeg madkundskabens svar på Zlatan?

Har du fået ros for nyligt? Lakker det mod enden med virtuel undervisning? Skal eleverne snart tilbage i skole? Rygterne lyder måske efter påskeferien. Er du klar?

4   16

Nøj, hvor jeg prutter meget i dag!

Der er et stort lærings- og dannelsespotentiale gemt i at spise sæsonbestemt. Det er startskuddet til at lære børn at spise og leve mere bæredygtigt – og spare en skilling på budgettet.

0   12

Kære forældre – tak for al opbakningen! Og god vinterferie

I en tid, hvor undervisning og arbejde er anderledes og udfordrende, er det fedt med en masse forældreopbakning til den virtuelle madkundskabsundervisning

0   7

Please kære skoleledere...

Vi fik lov at gå på weekend med nyheden om de aflyste valgsfagsprøver. Så nu har vi hele weekenden til at gruble over de mange mulige scenarier. Vinder regnearket eller de mulige erfaringer?

0   2

The Peanutbutter Challenge

Er du, dine elever eller børn klar på en sød lille udfordring? Kunne du godt bruge en supersød coronavenlig aktivitet, som ikke kræver ret mange resurser? Her følger en lille hyggelig hjemmeopgave til eleverne i denne nedlukket coronatid, som kan laves som lektie, virtuel undervisning eller en familieudfordring.

0   4

Virtuel madkundskab – del 2

Madkundskab er et godt afbræk i såvel ”normal” skolegang som i nødundervisning!

3   9

Virtuel madkundskab – del 1

Vi tager fire uger mere i den virtuelle verden, og madkundskab er et godt afbræk i såvel ”normal” skolegang som i nødundervisning! Madkundskab har derfor sin berettigelse i nød- og fjernundervisning

0   10

Ny mand på madkundskabsbloggen

Okay, gutter og gutinder, hvis vi skal have det her til at fungere, skal vi relationsdanne. Sådan er det i lærerpraksis i samspillet mellem lærer og elever – er det også sådan i bloggerverdenen?