Christian Bunk Svane

Profilbillede af Christian Bunk Svane

Lærer

Østermarkskolen

Lærer, udvikler af madkundskabs hjemmesiden og undervisningsforløb og madkundskabsrådgiver ved Folkeskolen Uddannet fra UCN Nordjylland (2004-2008). Madkundskabslærer på Østermarkskolen. Teori og videnskab skal styrke madkundskabsfaget - men med måde. Madkundskab er et håndværk, men med forståelse for teorien bag, tror jeg på vi kan udvikle og styrke faget. Som faglig rådgiver håber jeg at kunne give indspark, information og inspiration til madkundskabens forunderlige verden. Blogindlæggene vil handle om alverdens facetter af madkundskabslærerlivet. Jeg tænker undervisningsideer, pædagogiske ideer og tiltag, hverdagens succeser og nederlag, gode links, politiske tiltag og måske en lille madteori. Vi "smages" ved. Domesticscience@yahoo.com

0   12

Hvordan forbereder du dig til madkundskab?

Madkundskab – En gråzone mellem fornøjelse og reelt arbejde?

0   6

Klar på inspiration og uddannelse? Klar på Madkamp!

Nok er der kommet mere fokus på madkundskabsfaget rent politisk. Men der er saftsuseme ikke megen udbud af kurser og videreudvikling af madkundskabslærerens kompetencer!

0   14

Dilemma: Planlægningen og læringsmål versus motivation og lyst

Skole, madkundskab, handler ikke altid om karakterer og mål. Det må handle om meget mere.

2   6

Nyt madkundskabslokale? Afsnit 2

Over den kommende tid, måske et skoleår, vil jeg lave en lille sideløbende ”madkundskabskrønike” om udviklingen i byggeprocessen af madkundskabslokalet på min arbejdsplads.

2   11

Underviser du ikke eleverne i at smage på maden – sådan rigtigt?

Okke-jo! Gastronom mener, at madkundskab ikke kan rykke ved udviklingen af børns sanser og lyst til at lave mad i hjemmet

0   10

Hold nu kæft, Christian!

Argh, for pokker Christian. Du snakker simpelthen for meget i dag… Din nok så fine gennemtænkte didaktiske planbanan skrider fuldstændig!

0   5

Hvad er din vision for din madkundskabsundervisning?

Så blev der stille… Børn på fodboldskole og to dage til folkeskolen kalder = to dages Christian-tid.

3   9

#shareyourdomesticscienceroom

Kan vi starte en bølge eller bevægelse af inspiration til vores madkundskabslokaler? Måske lidt nørdet og lidt nichespecifik…

0   8

Pimp dit madkundskabslokale – små faglige lærreder

Hvordan kan vi skabe lidt mere stemning i et faglokale som madkundskab?

0   2

Pimp dit madkundskabslokale – tavlen a.k.a menuen!

Gammelt og slidt eller nyt og sterilt – eller et eller andet heri imellem? Hvordan kan vi skabe lidt mere stemning i et faglokale som madkundskab?

0   3

Nyt madkundskabslokale? Afsnit 1

Over den kommende tid, måske et skoleår, vil jeg lave en lille sideløbende ”madkundskabskrønike” om udviklingen i byggeprocessen af madkundskabslokalet på min arbejdsplads.

0   2

Virtuel madkundskab – del 3 - Når et interview leder til refleksioner

Tror du har virtuel madkundskab kunne være en undervisningsmetode, som kunne blive brugt fremadrettet i folkeskolen? Nej, det tror jeg ikke… Lad os vende tilbage til den senere.

0   8

Er du så småt ved at lægge hovedet i blød?

Har du styr på: ”Operation snedige svin” til næste skoleår i madkundskab?

0   4

Arbejder du med madkultur? – Altså Dansk Folkeparti-foie gras-style?

Tvang er det nye sort! Og jeg skal stopfodre eleverne med frikadeller, koteletter i fad, drømmekage fra Brovst og Sønderjysk kagebord, som var de en flok franske foie gras-ænder!

0   10

Christian, Christian, Christian!

Så er vi dæleme i gang igen! Kan man sætte ”normal” i anførselstegn?

2   8

End of the line…

Så gik den ikke længere. Ikke mere virtuel undervisning for nogen…

0   2

Opbrud af traditioner – del 1 – Påskens komme

Skolen har et stort ansvar i samfundet, når det kommer til (mad)kulturelle traditioner. Disse forsvinder langsomt. Bliver vi stille og roligt traditionsløse eller (mad)kulturelt fortabte?

1   13

Er jeg madkundskabens svar på Zlatan?

Har du fået ros for nyligt? Lakker det mod enden med virtuel undervisning? Skal eleverne snart tilbage i skole? Rygterne lyder måske efter påskeferien. Er du klar?

4   16

Nøj, hvor jeg prutter meget i dag!

Der er et stort lærings- og dannelsespotentiale gemt i at spise sæsonbestemt. Det er startskuddet til at lære børn at spise og leve mere bæredygtigt – og spare en skilling på budgettet.

0   12

Kære forældre – tak for al opbakningen! Og god vinterferie

I en tid, hvor undervisning og arbejde er anderledes og udfordrende, er det fedt med en masse forældreopbakning til den virtuelle madkundskabsundervisning