Eva Gregersen

Profilbillede af Eva Gregersen

Jeg er en partipolitisk uafhængig bekymret borger, som kun repræsenterer mig selv.

11   27

Frygt og lede på lærerværelset

Weekendavisen bringer den nedslående historie om folkeskolelærer Jannie Bøgh, som sidste år udtalte sig til medierne om sin brug af Muhammedtegningerne i undervisningen. Det udløste en regulær heksejagt på hendes skole, som endte med, at Jannie Bøgh måtte sygemelde sig med angstinduceret stress.

0   8

Se Pia Olsen Dyhrs tale om Samuel Paty og sekularisme

Ved mindehøjtideligheden for Samuel Paty 16. oktober holdt SF's formand Pia Olsen Dyhr en tale om, hvordan demokratiets frihedsrettigheder er under pres.

2   8

"Jeg ville hellere have haft den af far"

En anonym underviser modtog i dag Trykkefrihedsselskabets ytringsfrihedspris, Sappho-prisen, sammen med sin rektor Stefan Hermann og Københavns Professionshøjskole. Underviserens takketale er bragt i Weekendavisen og kan nu læses online af alle.

0   5

Se Pia Olsen Dyhrs brandtale om Muhammedtegningerne i undervisningen

På SF's landsmøde 11. september talte Pia Olsen Dyhr blandt andet om Muhammedtegningerne og voldsmandens veto. Se og hør hendes stærke tale her.

3   4

Radiodebat om Muhammedtegningerne i undervisningen

I dag var jeg i Radio LOUD for at debattere, hvordan vi kan få undervisning i Muhammedtegningerne ind i folkeskolen, uden at det bringer lærernes liv i fare. Ali Aminali var vært, og de andre gæster var Niels Jespersen og Karina Bergmann.

1   8

Vi tabte det første slag om Muhammedtegningerne. Nu er et nyt i gang

Den principielle snak om ytringsfrihed er vigtig og spændende. Men når det handler om lærernes frygt for at undervise i Muhammedtegningerne, er det på tide at få konkrete løsninger på bordet. Hvordan bekæmper vi voldsmandens veto?

0   9

Muhammed-tegninger er et spørgsmål om ansvar

Hvorfor skal børnene egentlig se de Muhammed-tegninger, og hvordan er det at arbejde som lærer, samtidig med at man privat er med i Dansk Folkeparti? Det hører vi mere om her, når Jannie Bøgh er gæst i Cilles Sorte Skole hos Kontrast.

2   11

DSU-formand: Lærernes fagforeninger skal beskytte lærerne og forsvare ytringsfriheden

Formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom Frederik Vad Nielsen opfordrer fagbevægelsen til at handle nu for at sikre, at lærerne trygt kan undervise i Muhammedtegningerne. Ellers bliver Folketinget nødt til at gribe ind, siger han.

41   27

Opfordring til lærerforeningerne: Anbefal lærerne at vise Muhammedtegningerne

Tidligere landsforkvinde for SF Ungdom Sofie Lippert Troelsen efterspurgte i går i Radio LOUD, at lærerforeningerne går ud og anbefaler lærerne at vise Muhammedtegningerne i undervisningen.

0   5

Indslag i Den Uafhængige om Muhammedtegningerne

I morges var jeg i radioen for at tale om mit løsningsforslag vedrørende videoundervisning af skoleelever i Muhammedtegningerne.

0   6

Se Jakob Sølvhøjs relativering af lærernes frygt

Til forespørgselsdebatten om brugen af Muhammedtegningerne i undervisningen i Folketinget i forrige uge fandt vi ud af, hvordan Enhedslisten forholder sig til voldsmandens nye veto.

4   13

Se Marianne Jelveds overraskelse over at høre om lærernes frygt

Til forespørgselsdebatten om brugen af Muhammedtegningerne i undervisningen i Folketinget i forrige uge fandt vi ud af, hvordan Radikale forholder sig til voldsmandens nye veto.

4   13

Se Jacob Marks brandtale om lærernes ytringsfrihed

I går i Folketinget holdt Jacob Mark fra SF en 5 minutter lang brandtale. Den er værd at se - og at sende videre til andre lærere, skoleledere og skolebestyrelsesmedlemmer.

4   12

Kronik i Altinget: Voldsmandens nye veto kan og skal bekæmpes

I morgen skal der være forespørgselsdebat i Folketinget om brugen af Muhammedtegningerne i undervisningen. I denne kronik gør jeg status på debatten om voldsmandens nye veto og kommer med et opråb til politikerne.

3   15

Flammeskrift i Højskolebladet: Til forsvar for rationalitet og den oplyste samtale

"Højskolebevægelsens relevans afhænger af, om den vil være sin opgave voksen. Tør vi forsvare de demokratiske principper, som bevægelsen er grundlagt på? Det gælder personlig myndighed og dannelse, oplyst samtale og rationalitet. Desværre oplever vi, at disse principper er under angreb. Dels udefra i form af islamisme og identitetspolitik. Dels indefra som følge af manglende opbakning til og forståelse for de demokratiske principper."

52   47

Opråb vedr. lærernes frygt for at vise Muhammed-tegningerne i undervisningen

Det kan ikke være rigtigt, at danske lærere skal frygte for deres fysiske sikkerhed. Og det kan heller ikke være rigtigt, at vi skal bøje nakken og acceptere at undlade at vise Muhammed-tegningerne i relevante undervisningssammenhænge af frygt for terror. Noget må gøres. Her er et konkret forslag.