Eva Gregersen

Profilbillede af Eva Gregersen

4   9

Se Jacob Marks brandtale om lærernes ytringsfrihed

I går i Folketinget holdt Jacob Mark fra SF en 5 minutter lang brandtale. Den er værd at se - og at sende videre til andre lærere, skoleledere og skolebestyrelsesmedlemmer.

4   12

Kronik i Altinget: Voldsmandens nye veto kan og skal bekæmpes

I morgen skal der være forespørgselsdebat i Folketinget om brugen af Muhammedtegningerne i undervisningen. I denne kronik gør jeg status på debatten om voldsmandens nye veto og kommer med et opråb til politikerne.

3   15

Flammeskrift i Højskolebladet: Til forsvar for rationalitet og den oplyste samtale

"Højskolebevægelsens relevans afhænger af, om den vil være sin opgave voksen. Tør vi forsvare de demokratiske principper, som bevægelsen er grundlagt på? Det gælder personlig myndighed og dannelse, oplyst samtale og rationalitet. Desværre oplever vi, at disse principper er under angreb. Dels udefra i form af islamisme og identitetspolitik. Dels indefra som følge af manglende opbakning til og forståelse for de demokratiske principper."

51   45

Opråb vedr. lærernes frygt for at vise Muhammed-tegningerne i undervisningen

Det kan ikke være rigtigt, at danske lærere skal frygte for deres fysiske sikkerhed. Og det kan heller ikke være rigtigt, at vi skal bøje nakken og acceptere at undlade at vise Muhammed-tegningerne i relevante undervisningssammenhænge af frygt for terror. Noget må gøres. Her er et konkret forslag.