Jonas Callesen

Profilbillede af Jonas Callesen

Lærer & TR

H. C. Andersen Skolen

0   10

Mindeord om Walter Johannsen

Lærer, skoleleder, forenings-, fællesskabs-, familie- og dansk mindretalsildsjæl på Sild Danske Skole, (tidligere Hans Meng Skolen og Vesterland Danske Skole) 1969-2011/2021.

1   7

Glædelig 1. maj 2021

Lediggang og lejlighedsvis lurepassen kan være sundt. Hvor er balancen mellem, at man arbejder for at leve og ikke ender med at leve for at arbejde?

1   21

TR-rejsen slutter til sommer

"Befrielsens øjeblik"- skrev LLR for 2 år siden. Efter en kort skuffelse er det den følelse jeg fik i kroppen, da jeg for første gang tabte 1 TR-valg igår. En TR der vil gøre det godt, har nemlig ikke nogen øvre arbejdstid. I al fald ikke mentalt. DLF bør sætte ind der hurtigt. Ellers bliver A 20s succes meget personafhængig på alle Dks folkeskoler.

1   5

Corona & skoleplanen i A 20

Kan skoleplanen tages seriøst, hvis ikke Coronavirussets indflydelse på vores liv indgår?

0   5

Fusionsprocessen

Muligheder og faldgruber

2   5

A 20- lavthængende frugt?

Hvordan kitter vi vores skoler sammen?

0   9

Valg til hovedstyrelsen - Danmarks Lærerforenings organisering- hvordan forbedrer vi solidariteten?

Er vi gearet til nutiden? Hvordan får vi gjort DLF mere retfærdigt, demokratisk og fælles indadtil samtidig med at vi skaffer resultater og udvikler et/en mere solidarisk, retfærdigt og bæredygtigt samfund/verden? Pia H. har en sund indignation, Lars H. masser af viden fra lærerkomissionen, Janne virker erfaren og var jeg selv Børnehaveklasseleder, vidste jeg nok hvem jeg ville stemme på.

4   10

A 20- lærerinddragelse i skoleårets planlægning- nysgerrig forespørgsel

Er vi (i DLF især) sikre på at ledelsen på folkeskolerne ikke får andele af et evt. årligt budgetoverskud på den enkelte skole i potentielle resultatslønskontrakter? Hvis der er kommuner, hvor denne uskik gør sig gældende, sætter det en gevaldig dæmper på skoleplansmødets og de andre medarbejdersamtalers kvalitet og ærlighed.....og rimeligheden i evt. høje, uforberedte antal undervisningslektioner i udfordrende inklusionsmiljøer bliver hykleriske for de mange lærere, der skal levere dem og betale et højt kontingent. Alt imens andre teoretiserer om arbejdet og rimeligheder (ledere, kredse, forvaltningen, politikere og mig som TR.... m. fl.)

2   5

Susanne Crawley og co.- Siger stadig et og gør noget andet?

Visioner kræver reelle, stabile budgetter og ikke røgslør og kreativ retorik om økonomi uden substans. Flagskibsskolen i Odense, Odinskolen, risikerer at være en kolos på lerfødder, hvis ikke politikkerne bekender sig til konkrete, budgetmæssige løfter. Eksempler på visioner og samtidig udfordringer :

1   9

Man fodrer hunden med sin egen hale i Crawleys prestigeprojekt Odinskolen

Odenses BU-rådkvinde, Susanne Crawley, har set et potentiale mht. at børnene i Vollsmose kunne have godt af at H.C. Andersen Skolens socialpædagogiske stil og Abildgårdskolens lovmedholdelige grundighed og ordentlighed bliver blandet i et mix.

5   9

Skolesammenlægningen i Vollsmose 2019-2022- Tidslinjecollage med kilder & op+ned i processen

Det skal godtnok blive superkvalitativt fedt engang for at retfærdiggøre al den mangel på demokratisk dialog og hårde indgriben i elevers studiemiljø, borgernes nære velfærd og de ansattes arbejdsmiljø, der er sket og jævnligt sker.

1   68

Strøtanker om afstemning, formandsvalg og DLFs struktur

Vi kan forbedre Bondos skitse til OK 2021