Christian Hansen

Profilbillede af Christian Hansen

CTO / Koncept og udviklingschef

HR-ON ApS

Jeg er læreruddannet fra UC Syd Haderslev i 2019 med undervisningsfagene dansk, madkundskab og matematik. Pt. læser jeg en kandidat i it-didaktisk design og arbejder samtidig som CTO i mellemstor dansk tech-virksomhed. Jeg har 20 års erfaring inden for it og udvikling og var en af open source-pionererne omkring årtusindskiftet. Jeg blogger i spændingsfelterne mellem skole og samfund, it og læring, dannelse og uddannelse og mellem system og menneske. Jeg er meget optaget af æstetiske læreprocesser og læringens anatomi og lægger fra tid til anden undervisningsforløb op, som jeg selv har udviklet og testet.

0   9

Regeringens forslag om en flidskarakter dumper!

Alle mennesker drømmer stort, mens de er små. Alle børn vil gerne, men nogle kan ikke. En flidskarakter vil blot være som at gnide ekstra salt i såret hos de, der ikke kan, fordi deres manglende skoleindsats så bliver set som udtryk for dovenskab. Det er et overgreb på disse udsatte børn og unge!

1   9

Op, lille Hans, op og gå i skole!

Da skolen ændrede mødetidspunkt fra 8:30 til 10:00, faldt elevernes sygefravær med 50%, og deres udbytte af undervisningen steg markant.

4   32

Timss - Den perfekte storm?

Måske er det reformens skyld, at danske elevers matematikfærdigheder er faldet kraftigt i ny TIMSS-undersøgelse. Måske ikke. Kunne det også være it-revolutionen, inklusionen eller manglen på uddannede lærere?

2   10

Afskaf karakterer

Karakterer er en anakronisme, en reminiscens fra en svunden verden, industrisamfundets bedste bud på at få mennesker indplaceret på de rette hylder. Karakterer er i bedste fald ligegyldige, og i værste fald virker de kontraproduktivt for elevens læring og motivation.