Henrik Jørgensen

Profilbillede af Henrik Jørgensen

Lærer og TR

Gentofte skole

5   5

Kommunevalgets vigtigste tema

Så skal vi til det igen. Kommunevalget til november. Debatten om skolerne begynder. Vi stiller kandidaterne de samme spørgsmål som for 4 år siden, 8 år siden, 12 år siden osv.. Vil I give os mere tid til forberedelse? Hvorfor er rengøringen på skolen så dårlig? Hvad vil I gøre for elever med særlige behov? Ja. Vi kender alle sammen de rituelle spørgsmål, og ligeså godt de rituelle svar.

19   33

Hov, de unge fravalgte læreruddannelsen

Det er jo foruroligende!!! Men bare rolig. En handlekraftig og nytænkende minister har allerede vist kolossal handlekraft, og taget hånd om problemet. Hun har gjort det, som vi alle har ventet på. Nedsat en arbejdsgruppe, som skal se på læreruddannelsen mhp at reformere den....

6   7

Hvad kan vi lære af sygeplejerskekonflikten

Der kan selvfølgelig læres meget, men to ting er især vigtige, at taget notits af:

7   2

Lærere VS. pædagoer

DLF kører for tiden en række kampagner på Facebook. En af kampagnerne har overskriften "94% vil gerne skrue op for tolærerordninger"

0   5

TR funktionen skal styrkes

De senere år er ledelserne på skolerne blevet større i omfang, og forvatningerne i kommunerne er nærmest eksploderet i omfang. Derfor skal TR funktionen følge med den udvikling, så der bliver mere balance i magtforholdet

2   21

Hulu bulu - Gordon hvor er du henne

Så kom evalueringen af folkeskolereformen, som var en kritik af dimensioner. Og dermed opstod der en kæmpe åbning for DLF og dens formand, for gå frontalt til angreb på den håbløse reform, og kræve ændringer her og nu. Men nej, ikke et kuk kom der. DLF og Gordon Ørskov brillierede med deres fravær i pressen - igen.

0   13

Skolelederforeningen har taget over for DLF

Jeg har netop set TV Avisen på dagen, hvor de store elever vendte tilbage til skolen én dag om ugen. Igen var det Claus Hjortdal fra skolelederforeningen, som blev interviewet, og denne gang blev bedt om at kommentere på genåbningen.

19   38

Mobilfri skoler? Ja, selvfølgelig

Mobiltelefoner skaber dårligere undervisning, stressede elever, depressioner mm., og alligevel tillader nogen det stadigvæk. Jeg er forundret.

0   8

Kære Holbæk og Esbjerg.

I er blevet udnævnt som frikommuner, og står med en enestående mulighed for at ændre den måde, som vi tænker folkeskolen på idag.

0   8

Direkte formandsvalg, tak

Ny formand bør varsle nye tider. Det er både tiltrængt og efterspurgt ude på lærerværelserne

3   11

Der er for få penge - eller er der måske penge nok?

Den evige kamp om penge kører fortsat derudaf. Eller kører den måske bare i ring? Har vi afsøgt alle muligheder, for at finde flere penge til de enkelte folkeskoler, som kan lette vores hverdag? Her er et bud på, hvor der kan omprioriteres, så vi får flere penge til kærneydelsen.

1   10

Sommersatire i gak gak land

Måske ikke den fulde sandhed, men desværre nok heller ikke lysår fra virkeligheden. Bedøm selv😊

7   59

Underviser vi børn eller elever?

Underviser vi børn eller elever? Et spørgsmål der måske for nogen kan virke ligegyldigt, for andre unødigt højtragende. Jeg mener dog, at det er et vigtigt spørgsmål.