Dorte Lange

Profilbillede af Dorte Lange

19   329

Hold modet oppe – trods tåbelig leder i Berlingske

Det er simpelthen for dumt, det der står i Berlingskes leder. Glem den hvis du kan, og brug påsken til at samle kræfter. Der bliver brug for dem til at få hverdagen i gang igen.

0   82

Glad for at kunne fortsætte arbejdet allerede dagen efter genvalget

Vores arbejde internationalt har igen givet gode argumenter, som kan understøtte, at vi får skabt bedre rammer for lærernes arbejde, deres trivsel og arbejdsmiljø i folkeskolen. Allerede dagen efter kongressen hentede vi gode argumenter på en konference i samarbejde med undervisningsministeriet om den seneste internationale tendens "Teacher-leadership". Det dejligt fortsat at kunne bidrage - også med det

0   196

Det er ikke kommet af sig selv

Vi oplever lige nu en helt anden stemning om lærernes arbejde i folkeskolen fra meningsdannere, journalister og politikere. Den nye stemning er ikke kommet af sig selv, og jeg er rigtig glad for at have været med til at fremme den gode udvikling. Vi er imidlertid slet ikke i mål, og jeg genopstiller til næstformandsposten for at fortsætte og styrke vores arbejde.

0   40

Nu begynder et spændende arbejdsår i Danmarks Lærerforening.

Jeg glæder mig til dette nye arbejdsår, hvor nye muligheder skal bruges til gavn for medlemmerne i Danmarks Lærerforening. Om to måneder afgør kongressen valget til næstformandsposten - og jeg glæder mig også til debatterne op til det valg.

0   8

Global modstand mod privatisering og kommercialisering af uddannelse

På Education Internationals kongres har vi givet hinanden håndslag på at fortsætte og udvikle kampen mod privatisering og forringelse af uddannelser - både i udviklingslande og i vores egen del af verden. Billedet viser et panel hvor jeg deltog sammen med repræsentanter fra lærerforeninger fra Uruguay, Philippinerne, Kenya og USA

0   10

Taking the lead for democracy

Jeg talte på kongressen om vigtigheden af at vores elever undervises og lever i et demokratisk miljø hver dag. Det var til støtte for en af resolutionerne her på EIs verdenskongres. Se talen her - som naturligvis er på engelsk. (Og der er en lille opfordring til sidst om at vi ikke bliver alt for detaljerede i vores beslutninger på kongressen. Der skal kunne prioriteres i løbet af de 4 år der skal gå til næste kongres.)

0   0

Nyt folketing

0   18

Kære lærere. Bland jer i valgkampen.

#Vivilfolkeskolen

0   15

“Min største opgave er at understøtte tilliden....

....og at modarbejde alt, der kan underminere tilliden i vores uddannelsessystem” - lød et af budskaberne ved åbningen af International Summit on the Teaching Profession (ISTP) som afholdes i Helsinki lige nu. Det var departementschefen fra det finske undervisningsministerium der sagde det!

1   0

Alle for en mod mobning?

Ministeren for børn, undervisning og ligestilling lancerede for nylig en aktionsplan til forebyggelse og bekæmpelse af mobning i blandt andet folkeskolen. I planen, som hedder »Alle for en mod mobning«, er der en lang række gode anbefalinger til, hvordan man i praksis kan forebygge mobning. Det er et vigtigt initiativ, men desværre kom de mange grundigt udarbejdede forslag til handlinger til at stå i skyggen af ét meget overeksponeret forslag.

1   355

Mere demokratisk struktur i Education International

I dag tog Educational International en vigtig beslutning om at udvikle sin struktur så flere medlemsorganisationer kan få indflydelse. Den beslutning bakkede jeg op på kongressen i dag.

0   668

Jeg blev ikke valgt til EIs styrelse

I DLF havde vi besluttet at forsøge at få en af pladserne i styrelsen i vores verdensorganisation Education International - EI. Alle danske lærerorganisationer bakkede op. Jeg var kandidat, og vi gjorde et godt arbejde for at jeg skulle blive valgt, men jeg fik ikke stemmer nok

0   1357

Læreren

2   1440

Bliver det til noget?

Tillid. Støtte. Resurser. Anerkendelse. Samarbejde..... Blot nogle få af de fantastiske og positive ord, der fylder rummet her på summit. Bliver det mon til noget i praksis i landene når de tager hjem fra summit?

1   580

På vej til International Summit on the Teaching Profession

"Alle elever skal udfordres, så de bliver så dygtige som muligt, og vi skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater." Det er målene for reformen af folkeskolen, og det er mål, som alle lærere ville elske at få mulighed for at nå.