Sarah Urgaard

Profilbillede af Sarah Urgaard

Lærer, faglig rådgiver og meningsdanner

Næstved Kommune

Lærer, meningsdanner og Folkeskolens faglige billedkunstrådgiver. Til dagligt underviser jeg på en folkeskole i Næstved, hvor jeg forsøger at inddrage kreative elementer i alle mine fag, og så giver jeg den ekstra gas, prøver af og eksperimenterer, når jeg underviser i billedkunst. Derudover er jeg en del af Folkeskolens netværk af faglige rådgivere, hvor jeg blogger om faget billedkunst. Som rådgiver, vil jeg udover at blogge om undervisningen i billedkunst, lægge op til debat og diskussioner omkring faget, stikke til måden vi tænker ’billedkunst’ på og måske til tider provokere for at vække jer der læser med. Jeg er altid nysgerrig og meget opsat på selv at blive rystet lidt, så jeg opsøger jævnligt og aktivt debatter og andres tanker, så jeg bliver tvunget til at tage stilling til, hvorfor jeg gør som jeg gør i min undervisning. Du er altid velkommen til at kontakte mig pr. mail, hvis du vil dele oplevelser, erfaringer, undervisningsforløb, gode idéer, udfordringer, når teori støder sammen med virkelighed eller bare strøtanker. Går du rundt og har så mange tanker og holdninger til faget billedkunst, og kunne du godt tænke dig at blive blogger, så kan du også sende mig en mail på sarahurgaard@live.dk eller finde mig som administrator for gruppen @kundskabogkaos på Facebook og med samme navn på Instagram. Venlig hilsen Sarah

2   5

Har du hjulpet en bachelorstuderende i dag?

Lige nu skulle mange af landets fremtidige lærere have været ude og samle empiri til deres bachelorprojekter. Corona gør det svært, men ikke helt umuligt. Vi kan hjælpe dem.

0   11

Klasseledelse gennem en computerskærm

Klasseledelse gennem en computerskærm, er det overhovedet muligt? Det må tiden vise, for Corona har udfordret os til at tænke undervisningen og formen anderledes, imens vi trygt sidder i egne hjem.

6   38

Jeg taler i memes...

Jeg ved ikke, om jeg har fået en virus på hjernen, eller om jeg bare havde brug for at kunne give feedback på en kort, sjov og hurtig måde. Men nu kommunikerer jeg til mine elever gennem memes, i deres dagbøger.

0   13

Hjemmearbejde og hjemmeundervisning - et indblik i min arbejdsdag

Dag 2 i hjemmeskolen er slut. Det sidste spørgsmål er besvaret på Hangouts appen og eleverne er stille i fælleschatten. Nu skal dagen evalueres. Et ord kan opsumere den: Puha...

0   0

Zero waste håndværk og design derhjemme

Zero waste kan altså noget. Og måske rummer det en masse muligheder og idéer, til projekter eleverne kan gå på opdagelse i, når nu de skal være hjemme de næste 14 dage.

2   10

På museum hjemme fra sofaen - en virtuel tur

Der er en måde, at få en smule kultur og læring ind, selvom vi sidder der hjemme, og alle offentlige institutioner og større forsamlingssteder er lukket.

2   23

Online- og hjemmeundervisning i billedkunst

Corona har sørget for, at de danske skoleelever ikke kan møde op til undervisningen fra på mandag. But, the show must go on... og jeg har fundet på nogle små projekter, som du kan sætte dine elever til at lave imens vi alle er hjemsendt. De kan alle tilpasses og formildes gennem ens fortrukne platform.

2   12

Corona virus aflyser fernisering

Corona har været skyld i rigtig mange aflysninger, og det er selvfølgelig helt forståeligt, men hold nu op, hvor er det irriterende.

0   6

Elevmedbestemmelse fylder for lidt i folkeskolen

Pseudo-elevmedbestemmelse og rugbrødsarbejde. Begge dele er i folkeskolen. En af delene bør ikke være det.

4   5

Nedtælling til Billedkunstens dag-udstilling

På mandag begynder Billedkunstens Uge på Kobberbakkeskolen afd. Sydby i Næstved. Skolen består af almen og speciel klasser. Vi samler igen elever og pædagogisk personale om et fælles kunst projekt.

0   3

Vandalisme bliver vandaliseret... Og HVAD SÅ?!

"Bristol’s new #Banksy has been vandalised. The protective sheet put over it had already been broken." Stop jer selv!

0   2

Tegn med bonzaitråd i billedkunst

Bonzaitråd, ståltråd, sten eller klodser, er opskriften på en lille rummelig skulptur, som jeg er sikker på, at mine elever vil elske.

0   17

Så hiv dog i den håndbremse!

Det skriger til himlen! Få det til at stoppe.

3   5

Blackout poetry - en trin for trin guide

Blackout poetry - en guide + den nørdede teori bag.  Uanset om du skal undervise et kort forløb i 4.-5.klasse eller om du skal dykke helt ned og nørde med et valgfagshold, så kan du hente inspiration her.

0   28

Er din årlige MUS spild af tid? MUS og kompetenceudvikling, når man er kaos-lærer.

Måske er det din første medarbejderudviklingssamtale, måske har du prøvet det hvert år de sidste 20 år. Måske har du oplevet at få mange ønsker og forventninger opfyldt gennem årene, og måske er du bare blevet skuffet år efter år. Nu er det tid til at afstemme dine forventninger og gøre det klart for dig selv, hvad du ønsker dig.

0   16

Tillid og ledelsesret til KL...

Jeg forstår ikke, at vores repræsentanter i kommissionen kan sige, at man på skolerne ikke oplever det som et problem, at der ikke er loft over timetallet.

0   12

Snemænd og pastelkridt

Materialekenskab i billedkunst er lige så vigtigt som at kende sit værktøj i håndværk og design, og mine elever elsker at lære nye materialer at kende.

0   2

Endelig!! Den nye prøvevejlendning til billedkunst

Læs om sammenhængen mellem prøven, faget og folkeskolens formål. Varme fra trykken, klar til læsning.

0   5

Når det skal gå hurtigt i billedkunst

Nogen gange skal man bare lave noget enkelt, hurtigt og lige til at gå til. Når jeg står i de situationer, så er det ofte fordi, at det ikke giver mening at starte op på noget nyt. I dag var en af de dage.

0   10

Evaluering af en leder

Mine 10 råd til relationstyrkende opmærksomspunkter, som er en fast del af min klasseledelse.