Sarah Urgaard

Profilbillede af Sarah Urgaard

Lærer, faglig rådgiver og meningsdanner

Næstved Kommune

Lærer, meningsdanner og Folkeskolens faglige billedkunstrådgiver. Til dagligt underviser jeg på en folkeskole i Næstved, hvor jeg altid forsøger at inddrage praktisk/musiske elementer i min undervisning. Derudover er jeg en del af Folkeskolen.dk's netværk af faglige rådgivere, hvor jeg repræsenterer faget billedkunst. Som rådgiver blogger jeg om undervisning i billedkunst, lægger op til debat og diskussioner omkring faget, stikke til måden vi tænker ’billedkunst’ på. Jeg er altid nysgerrig og meget opsat på selv at blive rystet lidt, så jeg opsøger jævnligt og aktivt debatter og andres tanker, så jeg bliver tvunget til at tage stilling til, hvorfor jeg gør som jeg gør i min undervisning. Billedkunst er et lille fag, så det fylder ikke altid meget i debatten. Men jeg har ofte meget på hjertet, så derfor har jeg også en blog under eget navn, som handler om lærerliv, arbejdsliv og skolepolitik. Her deler jeg oplevelser, erfaringer og aha-oplevelser. Du er altid velkommen til at kontakte mig pr. mail, hvis du vil dele oplevelser, erfaringer, undervisningsforløb, gode idéer, udfordringer, når teori støder sammen med virkelighed eller bare strøtanker. Går du rundt og har så mange tanker og holdninger til faget billedkunst, og kunne du godt tænke dig at blive blogger, så kan du også sende mig en mail på sarahurgaard@live.dk eller finde mig som administrator for gruppen @kundskabogkaos billedkunst i folkeskolen på Facebook . Venlig hilsen Sarah

0   3

Lærer-vidensdeling - et vigtigt redskab i billedkunstundervisningen

Jeg har aldrig haft to ens årsplaner og jeg har aldrig haft en årsplan det er lykkedes mig at følge fra start til slut. Og synes jeg er en styrke. Jeg deler, låner og stjæler med arme og ben, og det bærer min årsplan præg af.

2   8

Billedkunst: kvalitet over kvantitet

Hvad ville du vælge? Fem gennemarbejdet forløb eller så mange forløb som muligt?

0   6

Ordblindeugen i billedkunst

I forbindelse med den internationale ordblindeuge, som altid falder i uge 40, så har vi også i billedkunst, haft særligt fokus på at markere ugen. Vi er blevet klogere på, hvad det vil sige at have læsevanskeligheder og hvordan man kan bruge det som en fordel.

0   4

Billedkunst: mini pasteups

Vi har arbejdet med den danske gadekunstner Kissmama, og har nu nået 3. fase, hvor vi har lavet mini pasteups af Kissmama inspireret personligheder med statements.

0   3

Streetart med Kissmama på 6.årgang

Streetart er et fast tema på min årsplan. Jeg varierer altid indhold og kunster, og nu er det endelig blevet tid til Streetart kunstneren Kissmama og hendes fede, ironiske pasteups.

0   18

Velkommen tilbage

Om få dage åbner skolerne dørene op efter en velfortjent sommerferie. Det gør uden de snærende coronabånd, men med god og sund fornuft med det vi har lært om hensyn og hygiejne. Lad os have fokus på at skabe positive og trygge rum for vores elever. Brug mine gratis opslag til at skabe et positivt rum.

1   9

Idéer til din årsplan i billedkunst

Lige om lidt skal vi til det igen. Måske er du allerede gået i gang. Årsplanerne skal udarbejdes eller der skal i hvert fald laves en foreløbig grovskitse. Se med her, og få indspark til næset årsplan i billedkunst.

0   12

Sorte negle i billedkunst

Vi har arbejdet med sort ostevoks, og med i købet kommer de sorte negle og de klistret fingre.

0   7

Endelig er vi tilbage i billedkunstlokalet

Det er med stor glæde, at vi ENDELIG kan bruge vores faglokale. Fordybelse, frustration og fantasi kom i spil, da vi i dag tog hul på skoleårets sidste billedkunstforløb.

0   7

Billedkunst: Hug med arme og ben...

... For nu skal vi bare trygt og sikkert igennem de næste par måneder, så vi lærere kan komme på en veltjent sommerferie.

3   5

Guldalder Wannabes anno 2021

Vi arbejder lige nu i den hybride skole, som består både af virtuel og fysisk undervisning. Det udfordrer endnu engang vores planlægning, didaktik og indholdet. Min 5.klasse har arbejdet med Guldalderen, den ene uge i den virtuelle undervisningen og ugen efter i den fysiske.

0   13

Billedkunst i den hybride skole - Pixelart

Nu skal vi nok ENDNU engang gøre os klar til at sadle om i folkeskolen. Sidste udmelding er, at vi 'kan' få børnene i skole alle dage, men skiftevis en uge indendørs og en uge udendørs. Nu afventer vi pænt BSUs beslutning. Det betyder også, at vi for 117. gang, skal ændre måden vi underviser på, didaktikken, indholdet, krav og forventninger, det hele kastes op i luften, og lander nye vilkårlige steder. Også i billedkunst.

0   3

Billedkunst: Foldehuse og indretning

Før mine elever blev sendt på påskeferie, foldede vi sammen 3D huse. Efterfølgende fik de til opgave at indrette huse og videofilm en housetour.

0   6

Billedkunst i den virtuelle skole - Perspektivnavne

I denne uges udgave af "Billedkunst i den virtuelle skole" foreslår jeg, at man arbejder tværfagligt med matematik. 5.klasse har tegnet perspektivtegninger med deres navne som motiv.

2   7

Billedkunst i den virtuelle skole - Symmetri i farver

Nu begynder idéerne til, hvad man kan lave hjemmefra, uden en masse materialer, altså snart at halte en smule. Vi holder ud lidt endnu, og jeg sender endnu en simpel opgave gennem skærmen i den virtuelle undervisning.

0   3

Billedkunst i den virtuelle skole #5

UgeSex 2021: tværfagligt arbejde med billedkunst. I denne uge har 5.klasse arbejdet med kønsnormer, kønsforventninger, normer generelt, LGBT+ miljøet og personer. I billedkunst tager vi fat på kønsforvetninger og fordomme.

0   7

Billedkunst i den virtuelle skole #4

Når man konserverer, så putter man noget på glas eller dåse, hælder et beskyttede lag væske over, og på den måde holder det sig friskt, så vi kan tage det frem og nyde det langt ud i fremtiden. Syltede kirsebær, agurker, ferskner og meget mere. Hvad med kærlighed, godt helbred, kram og solskin? Kunne det ikke være dejligt at nyde, når du en dag står og mangler? Forløbet sender eleverne ud i den abstrakte forestilling om alt det uhåndgribelige, som ikke kan købes for penge. Og samtidig kan man diskutere, hvad der er kunst.

1   6

Billedkunst i den virtuelle skole #3

Idé # 3 til billedkunst i den virtuelle skole. Denne gang handler det om em kombinationen af HD og billedkunst i den virtuelle skole. De har designet og lavet en mockup af først en stol, og senere møbler, som passer til. I billedkunst skal de lave en person/figur, som kan interagere med deres møbel.

0   6

Billedkunst i den virtuelle skole #2

Idé # 2 til billedkunst i den virtuelle skole. Denne gang handler det om den klassiske billedanalyse. Eleverne vælger deres egen favorit, som analyseres i en Google slide skabelon, inden den fremlægges virtuelt i grupper af 2, 4 eller for hele klassen.

1   12

Billedkunst i den virtuelle skole #1

Nu er vi her igen. Den virtuelle skoleklokke har ringet ind. Denne gang skal mange undervise i alle fag og i fuldt skema. Det kan udfordre især de praktisk musiske fag, men der er også potentialer. Jeg laver en række indlæg med overskriften "billedkunst i den virtuelle skole", det først handler om fabeldyr.