Sarah Urgaard

Profilbillede af Sarah Urgaard

Lærer og faglig rådgiver

Kobberbakkeskolen

Lærer og Folkeskolens faglige billedkunstrådgiver. Til dagligt underviser jeg på en folkeskole i Næstved, hvor jeg forsøger at inddrage kreative elementer i alle mine fag, og så giver jeg den ekstra gas, prøver af og eksperimenterer, når jeg underviser i billedkunst. Derudover er jeg en del af Folkeskolens netværk af faglige rådgivere, hvor jeg blogger om faget billedkunst. Som rådgiver, vil jeg udover at blogge om undervisningen i billedkunst, lægge op til debat og diskussioner omkring faget, stikke til måden vi tænker ’billedkunst’ på og måske til tider provokere for at vække jer der læser med. Jeg er altid nysgerrig og meget opsat på selv at blive rystet lidt, så jeg opsøger jævnligt og aktivt debatter og andres tanker, så jeg bliver tvunget til at tage stilling til, hvorfor jeg gør som jeg gør i min undervisning. Du er altid velkommen til at kontakte mig pr. mail, hvis du vil dele oplevelser, erfaringer, undervisningsforløb, gode idéer, udfordringer, når teori støder sammen med virkelighed eller bare strøtanker. Går du rundt og har så mange tanker og holdninger til faget billedkunst, og kunne du godt tænke dig at blive blogger, så kan du også sende mig en mail på sarahurgaard@live.dk eller finde mig som administrator for gruppen @kundskabogkaos på Facebook og med samme navn på Instagram. Venlig hilsen Sarah

0   5

Når billedkunst rammer og gør ondt

Billedkunst er et kommunikationsfag. Det er et fag, hvor eleverne lærer at kommunikere til og om deres omverden, samtidig med, at de lærer at analysere det de selv er modtagere af. Man kan arbejde med lette, humoristiske og smukke emner, men de tunge emner, dem som gør ondt, de kan rykke noget i eleverne.

0   5

Snapshots del 2 - 5.årgang

Jeg veksler i år mellem 4. og 5. Årgang i billedkunst. Jeg synes det er interessant, at sammenligne engang imellem. På områder som niveau, engagement, motivation og lyst.

0   4

Min vigtigste opgave med et nyt billedkunsthold

I går viste jeg øjebliksbilleder fra billedkunst i 4.klasse og i dag havde jeg 5.klasse. Den største forskel var ikke deres produkter, men deres tro på sig selv, eller mangel på samme.

0   5

Snapshots ....

... fra en helt almindelig billedkunsttime i 4.klasse. Små indblik i 2 timer med mine elever dygtige og altid topmotiveret elever. Jeg kan med hånden på hjertet sige, at det vigtigste jeg nogensinde har lært dem er, at det er HELT okay at lave fejl, og så aldrig sige "det kan jeg ikke finde ud af".

0   11

Artbooks til de kreative øvelser i billedkunst

I år er året, hvor både mine 4. og 5. årgang skal kastes ud i individuelle artbooks. Små kreative notesbøger, lavet af genbrugspapir og ellers kun er fyldt med små øvelser og kreative eksperimenter.

0   3

Billedkunst: Kick-start deres kreativitet efter en lang sommerferie

Nogen skal have nye hold elever, andre har forsætter hold. Uanset hvad, så har de alle været på sommerferie, og mange vil sikkert trænge til at få sat fut i deres kreativitet.

4   6

Årsplan 19/20 : billedkunst

Nu begynder det bedste ved et nyt skoleår snart. Årsplanerne til billedkunst!

2   8

Bare sørg for at alle overlever!

Det er dét, som jeg egentlig allerhelst vil skrive i vikarplanen. 4 råd vi kan give en vikar og en ny lærer.

0   2

Når tid er en mangelvare i billedkunst

De fleste årgange har 2 lektioner om ugen i billedkunst, 2 årgange har kun én lektion om ugen. Det hænger ikke samme med fagets mål og praktiske udfordringer. Vi har helt konkret ikke tid nok, med udgangspunkt i, at det er et hands-on fag. Men hvad gør vi så?

2   50

Glemmer du, så husker jeg, kære nye undervisningsminister

2013 er efterhånden længe siden, men for mange, er det stadig friskt i hukommelsen. Det gør stadig ondt og der er ikke gjort megen indsats for at undskylde eller vende skuden. Vi har ikke engang fået en arbejdstidsaftale. Men vi vil stadig gerne folkeskolen!

1   7

Billedkunst i naturen: landart med tang - abstrakte tangmonstre

Tang er ikke bare 'tang'. Man kan tegne og forme med tang, man kan skabe kunst og udtryk med tang. Det gjorde eleverne i 3.klasse i dag.

0   4

Skulpturarbejde i billedkunst - 6 spørgsmål du måske skal stille dig selv

I 3.-5. klasse, skal eleverne arbejde med at skabe en skulptur, en tredimensionel genstand, der har betydning for mennesker uden at have en praktisk funktion... Der er mange måder at løse opgaven på, her er én mulighed og 6 spørgsmål at reflektere over.

2   5

Prikken over i'et - når billedkunstundervisningen rammer plet

Jeg ser pletter, prikker og runde mærker alle steder. YAYOI KUSAMA - she's the bomb!

0   9

Folkeskolen bliver ikke mahogni med tiden

Uanset hvor længe vi venter, så bliver folkeskolen ikke pludselig bedre, bare fordi vi giver den mere tid. Jeg går ind for arbejdsro, jeg trænger ligefrem til det, men jeg går ikke ind for, at vi skal blive ved med at soppe rundt i den samme gylle, når det tydeligvis ikke virker! Nu går valgkampen igang og valgflæsket rulles ud.

4   14

Åh nej, jeg skal undervise i billedkunst!

Uanset om du er en garvet underviser i billedkunst, eller om det er din første gang med malerforklædet på, så er der én ting, som kan suge al glæde ud af faget. Jeg har ét godt råd til dig.

0   10

Indretning af det kreative faglokale

Jeg er altid på jagt efter den optimale indretning af skolens billedkunstlokale. Vi er desværre ikke beriget med særlig meget plads på min skole, og jeg kan ikke forestille mig, at vi er de eneste med dét problem. Måske kan du finde inspiration til optimering af billedkunstlokalet på din skole.

0   5

Eksotiske dyr - collager

Vil man rammesætte flow og give mulighed for ro og fordybelse, så er dette lille enkle projekt, lige til at springe ud i.

0   6

Videre til næste projekt

Jeg har lagt mærke til, at jeg tit har travlt med at afslutte et projekt i billedkunst, fordi tiden går så hurtigt, og pludselig holder årsplanen ikke, og den skrider lidt for meget. Det er frustrende, for både eleverne og jeg.

0   4

Fernisering og udstilling

Torsdag d. 28. marts afholder min skole fernisering i anledning af vores nye store fællesværk. Det kræver planlægning og samarbejde.

0   8

Inspiration dagen derpå del 2

Endnu flere glade, stolte og kreative lærere og pædagoger har delt billeder fra Billedkunstens Dag. Jeg synes jeg vil dele dem med jer. Der er så meget inspiration at hente :)