Jens Raahauge

Profilbillede af Jens Raahauge

2   22

Aula-agenter?

Måske er det sortsyn? Måske er det manglende indsigt? Men jeg savner en debat om, hvad er det, vi skal gavne børnene med i Aula?

0   13

Tanker i anledning af et vederstyggeligt ord

Lærernes dag blev fejret på Christiansborg med konferensen "Sammen om ledelse". Her blev vi præsenteret for begrebet lærerlederskab, der virkelig ligger dårligt i munden og skurrer fælt i øregangene.

0   8

I et godt klima. 2

Det kan være svært at finde sin plads i en verden, der er ude af balance. Kloden gynger, så hvordan kan vi give børn muligheder for at finde et ståsted.

0   7

I et godt klima. 1

Konventionen om Barnets Rettigheder fylder 30 år. I samme periode har mange voksne og institutionerne oplevet et øget pres. Så hvordan kan børnene få et ordentligt klima at have deres rettigheder i?

0   24

Undervisningsminister snabel a

Der sker sære ting, når undervisningsministre kommer i manegen, især hvis de får færten af elefanter.

0   16

TAK! Hvordan få vist, at Stinusprisen er noget særligt?

Da jeg stod i foyeren blandt de mange mennesker, der skulle til kongres, vidste jeg, at min takketale ikke ville virke. Den var min forberedelse, men situationen krævede noget mere!

2   24

TAK! For mig er Stinusprisen noget helt særligt.

Den takketale, som jeg skrev i går aftes, følger her. Men jeg kom til at holde en anden tale, fordi mødet med mennesker i Kongrescenterets forhal fik mig til at føle talen fad. Det vil jeg spinde en ende over i et senere blogindlæg. Men altså: Hjertelig tak for prisen.

0   6

I Rådhusstræde er smykkeglæde

I "the most secret gallery" i Rådhusstræde 10, København, finder vi lige nu udstillingen Daisy, Daisy, Daisy - 23 kunstneres 29 smykker, der er inspireret af marguerittebrochen. Her er inspiration at hente - også til danskfaget.

0   5

Få øjnene på gled?

Igen i år bliver World Press Photo-udstillingen vist i Politikens Trykkeriet. Den er af høj kvalitet - og en mulighed for at få billedvendt og -drejet verdens tilstand på godt og ondt, i stort og småt.

0   7

Læseren får digihjerne

Hukommelse og koncentration er læserens tilkæmpede svar på de flakkende stenalderblikke. Men flakkeriet er måske på vej tilbage!?

0   13

Læseren forsvandt - kan nogen sige hvorfor?

David L. Ulin forsøger at finde ud af, hvornår han som inkarneret læser forsvandt. Og pyha, hvor hans overvejelser rammer - og kalder på en helt andre indsatser end dem, vi puster op lige nu.

1   16

Bundet af det, der fordufter

Digitaliseringen af skolen kan være en gevinst, hvis den mødes af læsningens fordybelse, så vi undgår at skabe en omfattende digidumhed.

0   6

Viljen til mangfoldighed

En stolt skoleleder bød mig på sightseeingpå UNICEF-rettighedsskolen i Nexø, der har det grønne flag vajende. Jeg oplevede på den korte tur livsvilje i normalt tempo.

0   9

Smak for skillingen!

Forfatter og illustrator Søren Jessen er det nok værd at beskæftige sig med, både som læser og som den elev, der vil have lidt mesterlære i at fortælle.

0   23

Folkeskolereformen - en bjørnetjeneste?

Poeten Peter Poulsens nye digtsamling "Danseskole for bjørne" har fået mig til at tænke på om det er lovende, at folkeskolereformen ifølge dens minister endnu kun er rullet delvist ud.

0   11

Selv blind pige finder en elefant

Som en særlig hilsen til Christiansø Skole havde jeg inviteret Dorte Karrebæk og Oscar K. med til besøget i klassen - af flere grunde.

0   8

Hvor ord slipper op

Nogle af Hanne Kvists bøger var på programmet i dag på Christiansø Skole, og jeg henrykkes ved både skolen og forfatteren, så det kan blive en dag med ord - og uden.

0   9

Det ser sort ud, men....

Et bensort maleri på omkring 3X5 meter er måske ikke den ringeste indgang til at kigge på Hanne Kvist og Kim Fupz Aakeson. Og så er det malet med knogle, fortalte en pige med store øjne.

0   11

Venner, familie og TANKER

Rødbyhavn og Nexø bliver på en vis måde bundet sammen af besøg i udskolingen på to bornholmske skoler. Og eleverne er ikke i tvivl: venner og familie er væsentlige for ens liv - og så tanker!

1   12

Er du ham, der tryller i Brændesgårdhaven?

Et besøg på Peterskolen i Rønne giver som regel et par gode elevråd med på vejen - og samvær med elever, der er gode lyttere; elever hvor øjne og ører vender den rigtige vej.