Jens Raahauge

Profilbillede af Jens Raahauge

6   10

Mangfoldighedsledelse

Ledelse, fodboldliv og integration kan mikses til en ret, det nok er værd at sætte tankerne i.

1   7

Samtalens stadigt smallere sti.

Forfatteren Janne Teller kæmper for at gøre dialogen til det sted, hvor vi mødes og løser problemer. I disse dage, hvor en (st)ram kurs fascinerer nogle unge og ægger andre, er hun måske vigtigere end nogensinde.

4   16

For lidt nordisk sprog i skolen!

I DRs fejring af Foreningen Nordens 100 årsdag indgik et interview med HM dronning Margrethe, som beklagede den udbredte brug af engelsk til kommunikation mellem nordiske unge. Og det gav klapsalver fra salen. Men....

2   13

Friheden til at lede. 2.

Tak til Metroen for at have opsat symboler, der kan få de uskyldige små til at føle, at de styrer. Det må sætte tanker i gang omkring offentlig ledelse.

0   17

Herre se i nåde ned til de "mere professionelle"

Gustav Wied formulerede den guddommelige sætning: Herre se i nåde ned til den hele redelighed. Og nu har en af den hele redeligheds-forskerne tygget reformens følgeforskning igennem og vælger at konkludere, at lærerne arbejder mere professionelt. Men hvad betyder professionelt?

0   10

Lidt mundgodt

Det kan være besværligt med, men det er kikset uden: oplæsning styrker fællesskab, ordforråd og fordybelse. Men det er vigtigt at finde en måde at komme i gang på, der får lysten til at stige.

2   25

Nationale test er målt - og vejet alt, alt for lette

Undervisningsministeriets konklusioner omkring ubehagelige data er af og til tilsyneladende lige så misvisende som resultaterne af de nationale test. Og hvad bliver der i øvrigt af de indsamlede data?

1   37

"Dansklærere i høj kurs"

Dagbladet Politiken har i søndagsavisen en slags midtvejsstatus omkring deres undervisningpris, og den rummer et par interessante oplysninger. Ikke mindst når de står at læse i den reformglade avis.

0   11

Friheden til at lede

En lille drengs glæde ved at styre metroen og en sentens i bogen Glidninger smelter sammen. Kom til fyraftensmødet "Bundlinjen er nået" den 5. april og få næring til ledelsesrefleksionen.

0   9

Kærlighed på menuen

Dokumentarfilmen A Taste of Sky er en historie om det socioøkonomiske projekt med en kokkeskole, som Claus Meyer etablerede i La Paz, Bolivia. Men dybest set er den tre kærlighedshistorier, der belyser hinanden og fortæller os, hvor vigtig nærhed er.

0   6

Turèll twistet for ledere i skoler og klasserum

Et gammel digt kan i let bearbejdet form sætte ord på den aktuelle debat om ledelse i det offentlige - jvf. fyraftensmøde den 5. april.

0   14

Bundlinjen er nået - om offentlig ledelse på markedsvilkår. Fyraftensmøde

Den 5. april inviterer Sophia til fyraftensmøde med Lejf Moos, Simon Malkenes og Peter Skov-Jakobsen om ledelse i lyset af Magt Manipulation og Menneskesyn. Se programmet her:

1   4

Peber og puddersukker til en pris af 129 døde sømænd

Vi belaster verdens ressourcer for at få råvarer fra hele verden uden hensyntagen til sæson og lokale omkostninger. For 350 år siden var man også mere end villige til at ofte liv for krydderier.

0   6

En herlig hilsen fra Rugmelien

Forfatteren Gustav Wied har ikke haft mulighed for at vide, at han har leveret den måske mest præcise kommentar til den aktuelle debat om videnskabelig uredelighed

2   5

- vi har alt, du behøver. Men hvad med det, der får os til at stråle?

I FestivalGUIDEN for Danmarks Læringsfestival 2019 skriver en af de største på markedet: - vi har al, du behøver. Men meget af det, der kan få os til stolt at stråle, finder vi blandt de små på markedet.

0   4

Verdensmål, børnerettigheder og oplyste indskolingstoiletter

Børn ved faktisk en del om det, der vedkommer deres egen dagligdag. Blandt andet derfor skal vi lytte til dem! Sofie Østergaard blev interviewet på Læringsfestivalen om at være UNICEF Børnerettighedsambassadør.

0   6

Klædt bedst muligt på - til hvad?

Man må ikke klæde sig ud som noget, der kan krænke mennesker, men man må gerne klæde sig i blåt jakkesæt og ødelægge verden. Hvordan hænger det sammen?

1   25

Lærernes drømmekraft

Med mellemrum popper den nødvendige insisteren på lærerens professionelle dømmekraft op. Men hvad er den uden lærerens drømmekraft??

2   7

Et spørgsmål om spørgsmål

Atter en fin illustrator bidrager i seneste nummer af Folkeskolen til, at man bedre begriber begreberne. Louise Thrane Jensen forærer etikdebatten en håndfuld spørgsmålstegn.

0   11

Wauw for en forside på Folkeskolen!

Skønt at finde Folkeskolen med sådan en forside i ugens post efter vinterferien. Den satte tanker i sving - også om en anden aktuel sag af illustrator Solveig Agerbak: Jomfruhindedebatten.