Jens Raahauge

Profilbillede af Jens Raahauge

0   7

Dorte Karrebæk modtager Holberg-medaljen

Fredag sidst på eftermiddagen, mens folk flokkedes på de københavnske gader og stræder, samledes en lille skare i Admiral Gjeddes Gaard for at overvære årets uddeling af Holberg-medaljen. Til Dorte Karrebæk!!

0   13

Læreruddannelse og virkelighed. En Sophia-samtale

En samtale, der fandt sted, før anbefalingerne til ny læreruddannelse blev fremlagt, viser sig at tage det op, som ikke kan rummes i pinde til politikerne.

3   20

Sophia på banen

I dag genstarter Sophia sine bestræbelser på at få den almene dannelse på dagsordenen ved at udsende en stribe samtaler, der skal pejle, hvad den almene dannelse er, og ved at åbne en ny hjemmeside.

0   16

Kun barbarer hugger hænderne af folk?

Den tyske historiker Jochen Hörisch argumenterer for, at vi bevæger os ind i en tid, hvor hånden mister betydning. Det er en refleksion værd, om den ensidige digitalisering er en sofistikeret form for afhugning af hånden.

0   9

Dyk ned i skatkisten og skriv løs. 4

Mange har helt særlige og personlige glæder og skuffelser, når de skal have bogstaver på papir. Men måske kan det uventede og skæve inspirere til en interesse for alfabetet.

0   11

Hvad bliver det næste?

I morgen skal vi sætte kryds. Valgkamp betyder fikse ideer, også om skolen. Så hvad kan vi komme til at bruge kræfter på i den kommende tid? Her blot et eksempel: nye skoledistrikter.

0   5

Dyk ned i skatkisten - og skriv løs. 3

Mange har helt særlige og personlige aversioner mod at skrive i hånden, og måske dækker de over en historie, der er værd at bearbejde.

0   11

Dyk ned i skatkisten og skriv løs. 2

Alle har adgang til helt særlige og personlige kilder, som måske gemmer på en historie, der er værd at fortælle.

0   9

Dyk ned i skatkisten og skriv løs. 1

Alle har adgang til helt særlige kilder, som måske gemmer på en historie, der er værd at fortælle.

2   11

"men jeg bliver hele tiden forstyrret"

Ved en eftercoronafest kom jeg til at sidde over for en pige fra 8. klasse, som mente, at hun nok lærte noget i skolen, men hele tiden blev forstyrret.

1   33

"Nej da, jeg er ordblind!"

Et møde med en ung ordblind mand blev så overvældende, at det fik mig til at gruble over, om vi nu også er på rette spor, når vi som regel byder eleverne op til standarddansk.

0   11

At slippe en halv vind

Formanden for Dansklærerforeningens Folkeskolesektion har bedt om at blive taget med på råd, hvis den litterære kanon skal revideres. Og undervisningsministeren svarer med en halv vind.

0   12

Karakterdannelse

Der er forskel på at danne et barns karakter og på at danne dets karakterer. Du skal tro, du er noget, giv et æble til læreren og forlænget forberedelsestid går sjældent hånd i hånd.

0   7

Hjertesprog i Babelshus. 4

Fra kurset "I skole med Grundtvig" fik en workshop om hjertesprog i vores nutidige kontekst afsat tanker i mig i mange retninger. Dem vil jeg prøve at komme rundt om; her noget om at skærpe sit gehør for modersmål

0   5

Hjertesprog i Babelshus. 3

Fra kurset "I skole med Grundtvig" fik en workshop om hjertesprog i vores nutidige kontekst afsat tanker i mig i mange retninger. Dem vil jeg prøve at komme rundt om; her noget om afvisning af sprog og berigelse i sprogmøder

0   5

Hjertesprog i Babelshus. 2

Fra kurset "I skole med Grundtvig" fik en workshop om hjertesprog i vores nutidige kontekst afsat tanker i mig i mange retninger. Dem vil jeg prøve at komme rundt om; her lidt om at få sproget galt i ørerne.

0   8

Hjertesprog i Babelshus. 1

Fra kurset "I skole med Grundtvig" fik en workshop om hjertesprog i vores nutidige kontekst afsat tanker i mig i mange retninger. Dem vil jeg prøve at komme rundt om; her først en karakteristik af hjertesproget som fænomen.

0   13

Frihed i fællesskab

I pædagogisk balancekunst må vi konstant bevæge os mellem forskellige markeringer, som har det med altid at røre en smule på sig. Så vi må knibe øjnene sammen for at skimte det, der byder sig til i det dunkle.

0   5

Læselyst kan ikke vente. 4

Læselysten er ved at blive institutionaliseret. Men mens de store initiativers projektmagere laver betænkninger, skal vi ikke betænke os på at kigge efter smalle målgrupper.

0   8

Stands op - og se, hvor du er henne.

Forleden bragte Dagbladet Information en leder, der dels hyldede alt det, amerikansk kultur har beriget os med, og dels forholdt sig kritisk til samme kulturs dominans over vores virkelighed.