Jens Raahauge

Profilbillede af Jens Raahauge

0   10

At slippe en halv vind

Formanden for Dansklærerforeningens Folkeskolesektion har bedt om at blive taget med på råd, hvis den litterære kanon skal revideres. Og undervisningsministeren svarer med en halv vind.

0   11

Karakterdannelse

Der er forskel på at danne et barns karakter og på at danne dets karakterer. Du skal tro, du er noget, giv et æble til læreren og forlænget forberedelsestid går sjældent hånd i hånd.

0   7

Hjertesprog i Babelshus. 4

Fra kurset "I skole med Grundtvig" fik en workshop om hjertesprog i vores nutidige kontekst afsat tanker i mig i mange retninger. Dem vil jeg prøve at komme rundt om; her noget om at skærpe sit gehør for modersmål

0   5

Hjertesprog i Babelshus. 3

Fra kurset "I skole med Grundtvig" fik en workshop om hjertesprog i vores nutidige kontekst afsat tanker i mig i mange retninger. Dem vil jeg prøve at komme rundt om; her noget om afvisning af sprog og berigelse i sprogmøder

0   5

Hjertesprog i Babelshus. 2

Fra kurset "I skole med Grundtvig" fik en workshop om hjertesprog i vores nutidige kontekst afsat tanker i mig i mange retninger. Dem vil jeg prøve at komme rundt om; her lidt om at få sproget galt i ørerne.

0   8

Hjertesprog i Babelshus. 1

Fra kurset "I skole med Grundtvig" fik en workshop om hjertesprog i vores nutidige kontekst afsat tanker i mig i mange retninger. Dem vil jeg prøve at komme rundt om; her først en karakteristik af hjertesproget som fænomen.

0   10

Frihed i fællesskab

I pædagogisk balancekunst må vi konstant bevæge os mellem forskellige markeringer, som har det med altid at røre en smule på sig. Så vi må knibe øjnene sammen for at skimte det, der byder sig til i det dunkle.

0   5

Læselyst kan ikke vente. 4

Læselysten er ved at blive institutionaliseret. Men mens de store initiativers projektmagere laver betænkninger, skal vi ikke betænke os på at kigge efter smalle målgrupper.

0   8

Stands op - og se, hvor du er henne.

Forleden bragte Dagbladet Information en leder, der dels hyldede alt det, amerikansk kultur har beriget os med, og dels forholdt sig kritisk til samme kulturs dominans over vores virkelighed.

2   7

Læselyst kan ikke vente. 3

Læselysten er ved at blive institutionaliseret. Men mens de store initiativers projektmagere laver betænkninger, skal vi ikke betænke os på at satse på sælsomme serier.

0   17

Læselyst kan ikke vente. 2

Læselysten er ved at blive institutionaliseret. Men mens de store initiativers projektmagere laver betænkninger, skal vi ikke betænke os på at gribe de lavthængende bøger, om end de bryder med alt det, der virker.

1   33

Læselyst kan ikke vente. 1

Læselysten er ved at blive institutionaliseret. Men mens de store initiativers projektmagere laver betænkninger, skal vi ikke betænke os på at gribe de lavthængende bøger.

3   27

Hvad skal vi med idealer....

For 10 år siden stod jeg på Karl Johan i Oslo og blev overbevist om vores menneskelige forpligtelse til at bekæmpe umenneskelighed. Menneskehavet, talerne, sangene og Henrik Ibsen bed sig fast.

0   23

Et kraftigt hurra for Dorte Karrebæk

I dag fylder Dorte Karrebæk 75 år - og et kraftigt hurra i den anledning er velanbragt. Tænk, at leve i en tid, hvor hun åbner øjne for så meget, der søger at putte sig!

0   8

Dødsensfarlig flokimmunitet

Når selv Danmarks Public Service-station par exellence er med på den vogn, der bliver trukket af mindretalsstigmatisering, er smitten blevet mainstream. Forleskolens formålsparagram tilsiger os at koble den kritiske sans til.

0   13

Sprog smitter

En superalgoritme har afdækket hadefuld tale i facebooks kommentarspor og oplistet, hvem yndlingsofrene er. Det må da mane til eftertanke.

0   19

Jesper Wung-Sung flyder 50 år i dag. Tillykke!

Skønt, at Jesper Wung-Sung bliver 50 år i dag; endnu bedre at der kommer meget mere fra hans tastatur, for han kan ikke lade lade være!

0   37

Dobbeltblik som halvdannelsens modgift

Et par ungdomsromaner, der bygger på antropologens indsigt, kan skabe det spejl og det vindue, som løfter læseren ud over sig selv. En kim til dannelse er det!

0   12

Inde i skolens dagligdag - fra før reformen

"Af og til lykkes det jo", er den mildt optimistiske undertitel på den roman, som læseforskeren Erik Håkonsson har skrevet. Her får vi et kig ind i en skolekultur, der var engang, men som også vil kunne inspirere.

0   48

Folkeskolens fedtlag

Hvad er forskellen på folkeskolen og svineavlen? Blandt andet udviklingen af fedtlaget! Og hvor er DLF i dette fedtspil?