Jens Raahauge

Profilbillede af Jens Raahauge

0   6

Vi må videre, men måske var det på tide at skifte gangart

"Vi må videre" er titlen på den en ny digtsamling af poeten Peter Poulsen, der efter sigende er formand for Anonyme Melankolikere, Østkredsen. Han trykker på så mange tankeknapper, at tankerne bare VIL videre - og tegner smukke, urinfarvede mønstre i det pædagogiske snelandskab.

1   10

Barndommens gade

I Nexø hedder skolen nu Paradisbakkeskolen, men for mig er den nu engang stadigvæk Nexø Skole, fordi Nexø er noget helt særligt. Og derfor arbejder skolen intenst på at blive UNICEF Rettighedsskole.

1   18

En opladning

En tur til Christiansø Skole sætter tanker i gang omkring nærhed, aldersintegreret undervisning, lejrskoler, en el-oplader....

0   11

Hovsa - det havde jeg ikke lige set komme

En god overraskelse kan åbne for et nyt syn på det kendte. Den kan springe ud af undervisning og kunst, der rykker, eller af folk, der rykker lidt på kunsten og undervisningen.

0   16

Chinese! Japanese! Dirty knees! Look at these!

og "these" var den 13 årige genbodrengs McDonald-bryster, når han remsede til den seks år yngre udenlandske Jesper Wung-Sung, som var kommet til Houston, Texas. Remsen sad i hovedet på mig på vej gennem Rønne.

0   12

Der er bøller ude ved Svenskehavn

Hvorfor er Ole Lund Kirkegaard stadigvæk populær i den asfaltbelagte, velfriserede skole, hvor hele hans persongalleri ville blive sendt til udredning - undtagen Carl Emil?

0   15

Hvad tror du, jeg har i lommen?

En litteraturtur gennem eksplosioner, kærester og en kugle i rumpen lander overraskende.

0   11

Det magiske sammenstød

Det magiske sammenstød finder vi i fantasyfortællinger - dér hvor virkeligheden og magien mødes. Men vi kan også finde det i enkelte sætninger eller i et enkelt billede. Og i en enkelt elevbemærkning.

2   56

Tak for de spor, du har sat, Vibeke Hetmar!

Professor Vibeke Hetmar er død, og det danskfaglige miljø har mistet en markant personlighed.

0   15

Sproget og dømmekraften

Som lærere er vi ansat af skoleejerne til at udføre det arbejde, som de har bestemt, skal gøres. Men gælder det for enhver pris? Hvad siger vores dømmekraft?

0   16

Slå til - hvad har Utøya med folkeskolen at gøre

To statsministertaler tegner med seks års mellemrum to tilgange til det at leve sammen i et samfund - og derfor er det være at overveje, hvor vi står over for eleverne med de redskaber, som vores arbejdsgivere tildeler os.

0   24

Løgnens og læringens tidsalder

Den kloge journalist chefredaktør for Zetland, Lea Korsgaard, har udgivet en minibog om mediebrugerens manual i løgnens tidsalder. Læsningen af den kan give associationer til situationen for skolebrugerne i læringens tidsalder.

0   15

En "kempedåd" om Paul Ricoeur

Filosoffen Peter Kemp har samlet de værker af hans franske kollega, Paul Ricoeur, der er oversat til dansk. Det er en præstation, som indbyder til læsning og overvejelser, nu, hvor hjernen står til genopladning.

0   19

Ferie, ferie, ferie

Ferie er livgivende og kan bringe en i den slags afslappede situationer, som er for sjældne i hverdagen. Nogle af dem kan tilmed fremkalde faglig latter - og eftertanke.

0   10

Chat og skam

iPhonen fylder rundt og brugen af den eller dens mange kloner har på mange måder sprængt klasserummet. Men det afhænger stadig af os selv, om teknikken bruges på en god eller en dårlig måde.

0   4

Manden på dannelsessporet fylder 70

Chresten Sloth Christensen havde valget imellem at blive togfører og lærer - og det blev lærer, han valgte. Men få har som han formået at holde sig på dannelsessporet i hele sin filosofiske tænkemåde og i sine praktiske handlinger.

0   22

At skabe blindhed

Forfatteren Karl-Ove Knausgård har fået i opdrag at sammensætte en udstilling af Edvard Munchs værker. Og det er der kommet en overraskende og tankevækkende museumsoplevelse ud af: et opråb imod blindheden.

2   29

Så enkelt kan det siges

Ved en sommermiddag talte jeg med en, der er ansat inden for realkreditten. Han havde skiftet arbejdsplads og fået et nyt liv - og han var helt klar over årsagen.

2   26

Fixvoresbanner.dk

Når man ser bannerne på studenternes køretøjer, må man forundres. De er jo dårligere end de fleste håndværkerrim. Måske skulle rektorerne give klasserne penge til fixvoresbanner.dk - for at styrke uddannelsens anseelse.

0   6

Kig indenfor - til Sophiakonferencen om skoleledelse i opbrud.

Nu har du mulighed for at overvære indlæggene på Sophiakonferencen om skoleledelse i opbrud: Hvad leder vi efter?