Jens Raahauge

Profilbillede af Jens Raahauge

0   8

Med mål, men uden med

I forbindelse med mit blogindlæg om vores store poet Peter Poulsen har Mikael Munch-Brandt bedt om mit besyv vedrørende forholdene på tærsklen til en overenskomst. Her er tredje refleksion.

0   19

Kwou waðis?

I forbindelse med mit blogindlæg om vores store poet Peter Poulsen har Mikael Munch-Brandt bedt om mit besyv vedrørende forholdene på tærsklen til en overenskomst. Her er anden refleksion.

2   42

Fællesskab og frihed

I forbindelse med mit blogindlæg om vores store poet Peter Poulsen har Mikael Munch-Brandt bedt om mit besyv vedrørende forholdene på tærsklen til en overenskomst. Her er første refleksion.

4   33

Danmarks store poet fylder 80

Har dine elever læst digte af Peter Poulsen? Hvis ikke, så har de poesi til gode!

0   16

Er kulturen virusramt?

Hvilken forretning finder man bag vinduet? Du har fået bingo, hvis du foreslog BOGHANDEL, et svar der kunne afføde et spørgsmål om, hvad det er for en virus, der har angrebet vores kulturliv.

0   21

Fik du set....?

DR1 tilbyder Mesterlære ved blandt andet at opfordre til Skriv med Bjarne Reuter. Her får vi fine nøgler til skatkisten med skrivetricks og analysetips - lige til at bringe ind i undervisningen.

0   13

Kom og spring med!

Efter stærke opvarmningsøvelser i en af Sophias arbejdsgrupper er vi nu helt oppe på vippen og klar til at invitere til udspring i dannelse! Så kom og spring med!

0   26

Der er noget at komme efter

Et par gøremål har fået mig til at indse, at vi, der nu har forladt skolen, har sat markante fingeraftryk. Derfor opfordrer jeg alle otiumnydere til at følge vores arv til de aktive til dørs ved at støtte de faglige foreninger.

0   6

Lyt til sproget. 3. Over grænsen

DR1-udsendelsen om Det tabte land havde en række udsagn om preussernes fremfærd, som fik mig til at gruble over, om man kan lære af andres dumheder.

0   13

Lyt til sproget. 2. Boller med bismag

Når mål erstatter formål, kan det høres i sproget. Her er et eksempel, jeg helst havde været foruden, for jeg beundrer fortsat BørneTelefonens arbejde.

0   8

Kender du Freddy Milton?

Forleden dumpede endnu en Freddy Milton-roman i min postkasse, netop som jeg havde corona-læst i flere af hans nogle og tyve tidligere; og den her handler blandt andet om den aktuelle pandemi.

0   6

Lyt til sproget. 1. Sandhedsforstyrrer.

Alle steder, hvor der er interesser på spil, kan sproget afsløre spillernes interesser. Lyt - og funder!

0   7

Lad gå videre. Lad gå videre. Lad gå videre.

Syv seje forfattere (og mikroforlæggere) stiller IGEN nogle af deres bøger GRATIS til rådighed, så der er muligheder for, at børnene kan finde god sommerferielæsning. Her er deres pressemeddelelse.

1   11

Influencer

Trods min mærkat med INGEN REKLAMER, TAK! dumpede et A4-ark fra en boligsælger ind gennem brevsprækken. Og det var faktisk interessant og fik mig til at tænke på retningslinjer for influencere.

0   8

Ål og dannelse. 3

Hvis Sargassohavet med de flydende afgrænsninger kan tjene som metafor for dannelsen tilstedeværelse i undervisningen, hvad kan ålen så berige mataforen med?

2   8

Ål og dannelse. 2

En metafor kan have den forunderlige effekt, at man bliver grebet og må tænke i omveje.

0   7

IT - Ingen Tæft

Folkeskolen er analog, konstaterer Niels Christian Sauer. Og her er en iagttagelse, der kan bidrage til at understrege hans pointe: IT betyder også Ingen Tæft.

4   10

Ål og dannelse. 1.

Kender du det, at noget fornemmes ganske enkelt, men en forklaring har det med at blive svævende og vævende? Lige indtil man finder en metafor!

0   19

Lad gå videre. Lad gå videre.

Forfatterne bag gratisbørnebøger forlænger deres tilbud om fri adgang til en række af deres e-bøger, så det løber skoleåret ud. Lad gå videre!

1   10

Enkelt og autentisk

Tag en enkel opskrift eller instruktion. Tilsæt gerne en knivspids dansk. Og du kan give indskolingsbørnene smag for at sanse og samle.