Jens Raahauge

Profilbillede af Jens Raahauge

0   6

Pisse for, pisse bag; ledelse er en fælles sag. 2

Så er oplægget til Børnetopmødets ledelsesseminar gjort offentligt tilgængeligt.

10   27

Ytringsfrihed og vores professionelle dømmekraft

"For at værne om ytringsfriheden / råber jeg røvhul / efter min nabo" lyder Peter Poulsens digt, som er en maggiterning af nutidens magtbrug af begrebet.

0   12

Hjertet brast i toner

I går aftes modtog Henrik Engelbrecht den H.C. Andersen-medalje, som H.C. Andersen-Samfundet i København hvert år uddeler til en person, der har ydet en anerkendelsesværdig indsats for at fremme interessen for HCA.

0   20

Intet som opera. Intet som drama. Intet som....

I november har Det kongelige Teater Janne Tellers Intet på operaplakaten. Og den forestilling ville jeg have opfordret at lægge skolevejen om ad, hvis ikke alle forestillinger var meldt udsolgt. Så....

0   15

Pisse for, pisse bag; ledelse er en fælles sag.

I forbindelse med UNICEF-rettighedsskolernes børnetopmøde blev der afholdt et ledelsesseminar over temaet "pissedårlig ledelse". Og det var pissegodt!

0   9

Forfattere og dansklærere er sammen om sproget

Forfatterne er blandt dem, der leverer mest råstof til undervisningen i skriftlig dansk. Derfor kan det være inspirerende at kigge ind i deres verden, når de diskuterer dette deres væsentligste værktøj: skriftsproget.

0   23

Mundsprit og håndbind

Tak til Anders Bondo Christensen for en stedse søgen efter at skabe den bedst tænkelige folkeskole uanset hvordan verden teede sig. Det vil være godt at kunne sin ABC for at komme videre.

0   14

Læsekløe og skrivebalsam

Hvad kom først: Hønen eller ægget, læsning eller skrivning? Er svaret ikke underordnet, når man opdager, at de er hinandens følgesvende.

0   14

Læreren - litterær livredder

En række forfatterprotrætter, der just nu er udstillet på Svanekegården, har givet mig mindelser om døde poeters klub. Bidrager den nuværende læreruddannelse til litterær livredning?

2   18

"Kan du puste lidt mindre kraftigt?"

Spørgsmålet stammer fra Peter Poulsens digt: Semantisk sengeafsnit. Og svaret lyder: "Ja, jeg er gammel tjenestemand." Her er et par mindre kraftige pust fra Bornholm.

1   20

Når forberedelse beriger forberederen

Det er skønt at opleve, at forberedelse til en undervisning gør en selv beriget.

4   13

Slip dine elever løs på DM i fagene

I de senere år har jeg haft fornøjelsen af at være dommer i dansk ved DM i fagene, og jeg finder, at dette initiativ sætter faglige elementer i spil på en inspirerende og virkelighedsnær måde. Så......

1   22

Hvad ser du?

I går dannede Vartovs Grønnegård rammen om en lancering af en fin billedbog, som kan læses på mange måder, fordi den i mangt og meget ligner tilværelsen.

7   18

Dyrk rødderne og styrk vingerne.

I forbindelse med mit blogindlæg om vores store poet Peter Poulsen har Mikael Munch-Brandt bedt om mit besyv vedrørende forholdene på tærsklen til en overenskomst. Her er tiende og sidste refleksion i dennesammenhæng.

0   16

Frihed, orden og funktion

I forbindelse med mit blogindlæg om vores store poet Peter Poulsen har Mikael Munch-Brandt bedt om mit besyv vedrørende forholdene på tærsklen til en overenskomst. Her er niende refleksion.

0   12

Fingeraftryk - indflydelse og smudsige fingre

I forbindelse med mit blogindlæg om vores store poet Peter Poulsen har Mikael Munch-Brandt bedt om mit besyv vedrørende forholdene på tærsklen til en overenskomst. Her er ottende refleksion.

2   21

Øjenåbner og ørevender

I forbindelse med mit blogindlæg om vores store poet Peter Poulsen har Mikael Munch-Brandt bedt om mit besyv vedrørende forholdene på tærsklen til en overenskomst. Her er syvende refleksion.

0   15

Skole, liv og litteratur

I forbindelse med mit blogindlæg om vores store poet Peter Poulsen har Mikael Munch-Brandt bedt om mit besyv vedrørende forholdene på tærsklen til en overenskomst. Her er sjette refleksion.

0   15

Lærerhåndværk og undervisningskunst

I forbindelse med mit blogindlæg om vores store poet Peter Poulsen har Mikael Munch-Brandt bedt om mit besyv vedrørende forholdene på tærsklen til en overenskomst. Her er femte refleksion.

2   32

Forberedt og engageret

I forbindelse med mit blogindlæg om vores store poet Peter Poulsen har Mikael Munch-Brandt bedt om mit besyv vedrørende forholdene på tærsklen til en overenskomst. Her er fjerde refleksion.