Jens Raahauge

Profilbillede af Jens Raahauge

0   6

Hallo, hvad kan forældrene (og vi andre) gøre?

For 5 minutter siden blev jeg ringet op af DR P4 Syd for at være med i deres morgenprogram. De havde læst blogindlægget "1004" - og ville høre, hvad forældrene kunne gøre.

0   8

1004

Et tal kan blive så stort, at det virker skelsættende. 1004. Tænk, så mange unge skal tale med politiet om deling af børneporno. Den digitale dyd er mistet.

0   11

"Om jeg tror på Gud? / Ja, da - / Jeg skriver jo selv!"

Næste uges sang kommer til at handle om den underminering af børns og unges fantasi og lyst til fiktionslæsning, som skolereformens nedprioritering af fiktionsskrivning fører med sig.

0   9

At få set sig selv i andres spejl

Når man går ind i nordisk samarbejde, kan man opleve mange ligheder, men også sære forskelle. Når vi mødes med andre kulturer, kan man til tider øjne selvfølgeligheder, der ikke er helt selvfølgelige. Og lade tankerne springe til vores arbejde i skolen.

0   9

Net din dag

Ugens sang er kommet til at handle om overvågning og frihed i en digital verden.

0   7

I digitallampens skær

Næste uges sang kommer til at handle om frihed og overvågning i digitallampens skær

0   8

Folkeskolen, ungdomsuddannelserne og universitetet

Ud over det både opad- og nedadstigende flow mellem uddannelserne, er der særligt interessante forhold at bemærke omkring behandlingen af folkeskolen og dens lærere via de initiativer, som SOPHIA har taget i det seneste år?

0   23

Demokratisang fra den topstyrede skole

Ugens sang handler om det store demokratiprojekt, som Uvm. har lanceret, da de muslimske friskoler blev sat på dagsordenen. Men ud over med brask og bram-lanceringen er der endnu ikke sket noget.

4   68

Ministeriet pisser på lærerne

De nye prøvebekendtgørelser er endnu ikke sendt ud, så lærerne har ingen muligheder for at vide, hvad de skal forholde sig til. Og det er ikke eneste eksempel på topstyret arrogance!

0   7

Demokrati - pensum eller livsform?

Næste uges sang kommer til at handle om demokrati og medbestemmelse, som bliver pensum, men har trange kår som livsform i en topstyret skolen. Melodien bliver: Sneflokke kommer vrimlende.

2   21

A.B.C.D. trivselsundersøgelsessang. Nu med CPR vers

Her er ugens trivselsundersøgelsessang - nu med otte vers , hvor de sidste to vers er inspireret af Jeppe Søe og af Undervisningsministeriets særprægede ageren. Og hvor det sidste vers er bonus, fordi tre bogstaver sprænger alfabetet: CPR!

3   7

Q.R.S.T. Vi registrerer de'

Her er ugens trivselsundersøgelsessang - nu med fem vers på en dag, hvor bogen om samarbejde med curlingforældre blev anmeldt. Men kan de altid stå for?

0   7

Dannelse på universitetet

Nu udkommer bogen med indlæggene fra Sophias konference om dannelse på universitetet. Alle fagområder er i spil.

0   7

M.N.O.P. Trist? Lad os se

Her er ugens trivselsundersøgelsessang - nu med fire vers på en dag, hvor vi hørte om elever, der af forældrene "fik fri" for idræt og fremlæggelse.

0   12

I.J.K.L. Tro på dig selv.

Her er ugens trivselsundersøgelsessang - nu med tre vers efter en dag, hvor Uvm. er blevet politianmeldt for at lagre børns følelser. Se link efter vers 3.

0   7

E.F.G.H. Vær ovenpå

Ugens trivselsundersøgelsessang - nu med to vers

0   9

A.B.C.D. om trivsel. Godt nytår.

Ud over mine vanlige blogindlæg har jeg sat mig for at skrive et vers til hver dag i skoleåret. Det skulle så blive til omkring 40 sange i årets løb. For tiden råber på noget, der synger!

0   18

Geeti Amiri vil være lærer, fordi.....

folkeskolen er en af dette samfunds fem søjler. Dens lærere har været med til at løfte hende ud af et liv i et udgrænset minoritetsmiljø. Hendes argumenter må give anledning til refleksion.

0   18

Al fred til skolen

Lige nu ser det ud til, at et par af de største kommuner vil sende deres skoleledere på et norskinspireret managementkursus. Men er det nu lige, hvad skolen har brug for?

0   16

Viden, virkelighed og værdier

Danske elever scorer særdeles højt i viden om demokrati, men skraber bunden i elevdemokratisk involvering. Hvordan kan det hænge sammen?