Jens Raahauge

Profilbillede af Jens Raahauge

0   20

Metafore metafore

En metafor er et sprogligt virkemiddel, der kan visualisere en kompleks virkelighed, men som også kan have utilsigtede konsekvenser - især hvis billedskaberen er et upoetisk gemyt.

0   15

HCA og CPR

Den 2. april er på flere måder en dansk mærkedag. Således har et par af dem, der har sat spor, fødselsdag. Og hvor er de forskellige!

2   16

Bologna, Stavanger, Nordisk Råd og læselyst

Jeg har mødt en dreng, der skal pille alt fra hinanden, men aldrig får det samlet igen. Han minder meget om en litteraturundervisning, der hakker i stykker, men ikke formår at bygge op. Fortolkning kræver empati.

1   10

Det sker i Hest pferd horse cheval love

Mette Vedsø modtager i morgen Kulturministeriets Forfatterpris for Børne- og Ungdomslitteratur for sin skønne hesteroman, der sprænger alle fordomme om hestebogens muligheder. Derfor en lille hyldest på vers.

2   8

En lille grammatiksang

Tre ordklasser er nok til at skabe en verden med fut i. Så her er en sang om den mest elementære grammatik.

0   11

Ding - dong - regneark, to-sprogscentre får et spark

En klog forsker og en frustreret lærer rammer i dag medierne fra hver sin position om undervisning af to-sprogede. Sammenfaldet må kalde på spørgsmål om, hvornår nogle får bare lidt flimren for regnearkene.

4   69

Nasserne klynker over at nogle bruger det danske sprog korrekt

Formanden for Krifa klynker over, at nogle kalder hans medlemmer for nassere. Men hvis de ikke er det, hvad er de så?

0   15

Husker du, så husker jeg måske noget andet

Tilbageblik på timer vi har haft, tager sig ofte helt forskellige ud i forskellige deltageres hukommelser. Måske kunne det indgå i overvejelser omkring evalueringer af hverdagen?

0   21

Hvad er underteksten?

Mimi Jakobsen klandrer i sin blog i BT politikerne for at tale sort. Hun peger på et uhyrligt vokabularium, og en opfølgende læserafstemning ser det som udtryk for, at de vil virke kloge. Men måske er der en grummere undertekst?

1   17

Mere end 1000 ord

Billeder har det med at fortælle mere end ordene. Her er et par eksempler fra Løhdes lockout og Løkkes ghetto.

0   44

Næste-nasseri - den gule fare

Det trækker op til konflikt, hvor nogle står sammen, mens andre ser afventende på for at høste de frugter, der måtte komme. Den urimelighed har kastet nogle rim af sig.

0   6

Festival, messe & mekka

i dag og I MORGEN er der læringsfestival i Bella Center i København. I midten af april gentages arrangementet under det mere jordnære navn Skolemesse i Aarhus.

0   15

Fællesskab gennem overvågning

Tænk, at det er kommet så vidt, at alle børnefamilier skal overvåges for at få de sidste med i det postulerede fællesskab. Tænk, at vi bliver embedsmænd i et overvågningssamfund!!

0   22

Turn around

I går mødtes jeg med de elever, der for 25-30 år siden lærte mig at være lærer. Det møde satte strøm på eftertankerne og nutidsovervejelserne.

0   9

Lad mig mærke en dansklærers tone

Denne sang til DANSKLÆREREN er inspireret af beretninger fra danske forfattere om de berigende oplevelser, deres dansklærer har givet dem.

0   12

Et godt løvindebrøl fanger intet bytte

Undervisningsministeren konstaterer meget prisværdigt, at "læsning er en af skolens vigtigste opgaver". Ja, OG?

0   15

Symboler eller sandhed

Hvorfor spiller regeringen så lifligt på symbolstrengene frem for at se sig om efter sandheden?

0   10

Lad mig mærke en dansklærers tone

Mens dansklærerne indgår i team og forpligter hinanden på en fælles planlægning, vil jeg slå et slag for, at der stadig er plads til den, der går ud over aftalerne af skinbarligt engagement eller som gribes af nuet. Så overskriften refererer til næste uges sang

10   206

I, som har slukket et lyshav af flammer

Man kan blive arg eller forstemt, når man hører dem, der oven på den seneste overenskomsts overgreb, tale om give og tage og Løhde, Ziegler og deres pumpestokke. Men man må holde fast i drømmen om at være en del af en respekteret profession. Derfor denne lille sang.

0   6

Vær tro mod den, du er

Her er 7 vers der peger ind i 7 romanpigers universer, alle med inspiration til et stærkt pigeliv og en bedre menneskeliv.