Jens Raahauge

Profilbillede af Jens Raahauge

0   5

Det skal måske heller ikke altid hænge sammen

Reaktioner fra det afholdte valg kan få mig til at kigge en ekstra gang på ytringsfrihedens friheder.

6   4

Det hænger ikke sammen

Religionslæreren nr. 3/2019 har taget på sig at belyse kravet til skolen om afradikalisering. Det er blevet et tankevækkende nummer.

1   5

Valgkamp - gratis guf til danskundervisningen

Måske kan vi plukke en buket sproglige fænomener i valgkampen - som et lille plaster på det flerårige besparelses- og omfordelingssår? Her er et par indfald.

1   9

Tanketræet. 3a.

Nogle børn kaldes udsatte, andre føler sig indsatte. Hvad er det for menneskelige værdier, der er i spil, når vi taler om henholdsvis mangfoldighed og inklusion? Og hvad kan de være dygtige til at bære?

0   11

Tanketræet. 3.

Hvad er virkelighed, og hvad er drøm? Det kan man tale om, når man sidder under et enormt cedertræ med en god ven. Og ord og tanker vender tilbage i mødet med en fortid, der ligger til grund for lige nu; jeg har været til 40 års jubilæum med tidligere elever.

0   7

Tanketræet. 2.

Madens Folkemøde i Maribo (som også kan opleves i morgen, d. 11. maj) hænger på en sær måde sammen med min vens og mine samtaler under Lissabons enorme cedertræ: Det handler om dannelse!

0   9

Tanketræet. 1

Under en enorm cedertrækrone har jeg fundet ro til at tænke og til at tale med en god ven - og sådan en chance burde alle have. Skab et skolerum for samtalen og eftertanken.

0   5

Gå op imod spin og svineri

For Aristoteles var troværdighed en af de vigtigste dyder; den troværdighed, der udspringer af ordentlighed, moral - areté. Her kunne vi starte i skolen, når vi hylder ytrinsgfriheden.

7   14

Mangfoldighedsledelse

Ledelse, fodboldliv og integration kan mikses til en ret, det nok er værd at sætte tankerne i.

1   9

Samtalens stadigt smallere sti.

Forfatteren Janne Teller kæmper for at gøre dialogen til det sted, hvor vi mødes og løser problemer. I disse dage, hvor en (st)ram kurs fascinerer nogle unge og ægger andre, er hun måske vigtigere end nogensinde.

5   17

For lidt nordisk sprog i skolen!

I DRs fejring af Foreningen Nordens 100 årsdag indgik et interview med HM dronning Margrethe, som beklagede den udbredte brug af engelsk til kommunikation mellem nordiske unge. Og det gav klapsalver fra salen. Men....

2   14

Friheden til at lede. 2.

Tak til Metroen for at have opsat symboler, der kan få de uskyldige små til at føle, at de styrer. Det må sætte tanker i gang omkring offentlig ledelse.

0   18

Herre se i nåde ned til de "mere professionelle"

Gustav Wied formulerede den guddommelige sætning: Herre se i nåde ned til den hele redelighed. Og nu har en af den hele redeligheds-forskerne tygget reformens følgeforskning igennem og vælger at konkludere, at lærerne arbejder mere professionelt. Men hvad betyder professionelt?

0   10

Lidt mundgodt

Det kan være besværligt med, men det er kikset uden: oplæsning styrker fællesskab, ordforråd og fordybelse. Men det er vigtigt at finde en måde at komme i gang på, der får lysten til at stige.

2   25

Nationale test er målt - og vejet alt, alt for lette

Undervisningsministeriets konklusioner omkring ubehagelige data er af og til tilsyneladende lige så misvisende som resultaterne af de nationale test. Og hvad bliver der i øvrigt af de indsamlede data?

1   37

"Dansklærere i høj kurs"

Dagbladet Politiken har i søndagsavisen en slags midtvejsstatus omkring deres undervisningpris, og den rummer et par interessante oplysninger. Ikke mindst når de står at læse i den reformglade avis.

0   12

Friheden til at lede

En lille drengs glæde ved at styre metroen og en sentens i bogen Glidninger smelter sammen. Kom til fyraftensmødet "Bundlinjen er nået" den 5. april og få næring til ledelsesrefleksionen.

0   9

Kærlighed på menuen

Dokumentarfilmen A Taste of Sky er en historie om det socioøkonomiske projekt med en kokkeskole, som Claus Meyer etablerede i La Paz, Bolivia. Men dybest set er den tre kærlighedshistorier, der belyser hinanden og fortæller os, hvor vigtig nærhed er.

0   6

Turèll twistet for ledere i skoler og klasserum

Et gammel digt kan i let bearbejdet form sætte ord på den aktuelle debat om ledelse i det offentlige - jvf. fyraftensmøde den 5. april.

0   14

Bundlinjen er nået - om offentlig ledelse på markedsvilkår. Fyraftensmøde

Den 5. april inviterer Sophia til fyraftensmøde med Lejf Moos, Simon Malkenes og Peter Skov-Jakobsen om ledelse i lyset af Magt Manipulation og Menneskesyn. Se programmet her: