Sten Larsen

Profilbillede af Sten Larsen

Lektor

Læreruddannelsen Zahle i København, UCC

Fra 1949 - med erhvervsmæssige erfaringer fra lærerarbejdet i grundskolen, fra ministerielt arbejde, forvaltningsarbejde, konsulentarbejde og andet. I læreruddannelsen på Zahle siden 1995. Uddannet lærer, cand.pæd.hist, HD i disciplinen projektledelse og -organisation.

0   11

Forlaget følger op på anmelderens forslag

Artikel til lærerne – med kritik af målstyringen i Fælles Mål 2014. Artiklen er fra en ny bog til de pædagogiske fag i læreruddannelsen og er nu gratis tilgængelig for alle.

6   487

To be or not to be; en kommunist

Kan man offentligt sige noget personligt – uden at være personlig? Om fortiden i flertal.

18   2766

Hatten af for Fibæk!

Professor Per Fibæk Laursen rykker ud med en temmelig barsk kritik af skolereformen og tidens pædagogiske tendenser og begreber. Det er en velkommen kritik. Og en særdeles modig kritik. Også historielærere kan med fordel stige på den kritisk-konstruktive vogn.

0   566

Skoleledelsen må overhale skolereform og Fælles Mål inden om. Benyt nødsporet.

Millionerne ruller i øjeblikket for at få skolereformen og Forenklede Fælles Mål kørt effektivt ind. Satsningen er voldsom over en bred front. Men reform og Forenklede Fælles Mål er Mission Impossible – og skolelederne bør derfor benytte nødsporet.

0   650

Om 5 minutter må kompetence-grundbogen vel komme?

Som en strøtanke: Skal styringen med kompetencemål have gennemslag, så må forlagenes grundbøger og andet materiale vel temmelig radikalt skifte indhold? Til hvad? Og hvorfor?

2   677

Salige er vi enfoldige, når vi snakker målstyring?

Output-tænkningen i det nye målstyringsparadigme – ja, det kalder de vise fædre det – er over os i både læreruddannelse og grundskole. De gode og præcise mål skal sikre kvalitet, effektivitet og output. Og nok også en knivspids forbedret PISA.

2   812

Med Nye Fælles Mål bygger Antorini videre på statens babelstårn

Allerede i 2000-tallets første årti påbegyndte politikerne det langvarige forsøg med detaljeret styring af skolens (historie)undervisning, og Nye Fælles Mål fra 2014 gør blot babelstårnet endnu højere.

2   1249

Antorinis snarlige mareridt – ny formålsparagraf!

Cirka 200 ord, siger en interessant blog-guru, er den ideelle længde for et blogindlæg. Så lad os komme i gang – og i øvrigt fortsætte næste gang

0   1630

Urban History? Den går vist ikke. Men hvad så?

Hvis vi skal forstå historie som andet end ren og skær fortid – og det bør vi, ellers overlever faget vist ikke i skolen – kan vi så finde et ord, som signalerer de nødvendige nye tider?