Katja Gottlieb

Profilbillede af Katja Gottlieb

Studerende. Uddannet Dansk- og historielærer fra N. Zahles Seminarium 1999.

Studerer dansk ved Københavns Universitet. Uddannet Dansk- og historielærer. Har arbejdet 17 år i folkeskolen, primært i udskolingen. Næstformand i Dansklærerforeningens Folkeskolesektion. Forfatter, debattør, foredrags- og kursusholder, blogger og klummeskribent. -Men bare kald mig lærer... Kontakt: kagott@live.dk

0   20

Et lidt for langt brev til en kollega

En mail om IT i undervisningen fra dansklærer og it-vejleder Pernille Hedevang Erck-Termansen blev til nogle betragtninger om det digitale i dansk. Og forhåbentlig til et videre afsæt for samtalen om noget, der kan være svært at nå at forholde sig til i en travl hverdag...

0   26

Sådan vil jeg være...

Cecil Bødker er død, skriver aviserne. Bødker var en af de fem store forfattere, der med deres sprog og deres syn på barnet var med til at ændre dansk børnelitteratur for altid. Men måske har hun også været med til at ændre danske børn for altid?

2   26

Hvem ringer klokkerne for?

Der dukker mærkelige ting op i gemmerne i disse mærkelige tider.

0   8

Hva' skal vi lave, katten op og stave....

Mange forældre efterspørger i disse timer apps og hjemmesider med træningopgaver til deres børn, mens hele Danmark er i corona-karentæne. Og det er vidunderligt med engagerede forældre. Men I kan være sammen om læring på ufatteligt mange andre og meget hyggeligere måder, de kommende 14 dage.

2   59

A new hope...

Der er faktisk kun to mulige forklaringer på, at eleverne er blevet dårlige læsere. Spørgsmålet er, om man vil handle på det?

0   17

Mors Rådgivningsbix ApS

Hvor vigtigt mener man fra politisk side egentlig, at de unges valg af ungdomsuddannelse er? Det spørgsmål kan man godt stille sig selv, når man har fuld gang i køkkenbordsrådgivningen.

0   30

Et par ord om at mangle ord...

Ind i mellem føler man sig lille på den lille måde. Det kan man godt tænke lidt over, når man føler sig lille på den store måde.

0   44

Og den nærmest fløj af sted....

Jeg håber, du har haft en dejlig ferie? At du har fået ladet batterierne lidt op? Spist is. Læst bøger. Været ude og bade og alt det der, man gør, når det er ferie. Det har jeg. Eller rettere...

0   42

Til alle de bål, der brænder derude...

Prøveperioden er i fuld gang, og det er ikke kun eleverne, der sidder og sveder derude...

4   72

Fejl 404... reboot

Læringsmålstyringen er død, siges der. Ministeriets hjemmeside viser fejl 404. Nu skal det helst ikke ende med en fejl 40 ude i kommunerne.

2   63

Seksualopvisning for let øvede

Jeg hader seksualundervisning. Simpelthen. Men det er altså ikke fordi, jeg er sippet...

3   33

Om håndværk og åndværk

I virkeligheden burde de praktisk-musiske fag fylde nøjagtig lige så meget på skemaet som skolens øvrige fag.

1   136

#Je suis Erik Schmidt

Erik Schmidt-sagen er vigtig for os alle, fordi den slår fast, at den udvidede ret til ytringsfrihed gælder både eksternet og internt på arbejdspladsen. Og det er møghamrende vigtigt, at få det slået fast. Ikke kun for min skyld, men for arbejdspladsens og folkeskolens skyld som sådan.

0   30

Prisen for det mest idiotiske spørgsmål går til...

Aviserne ser ud til at flyde over med artikler om stress og dårligt arbejdsmiljø denne weekend. Det er der nok en grund til. Pas godt på jer selv og hinanden derude.

0   76

Når lygterne tændes, så hænger vi sgu på den igen...

Kim Larsen er her ikke mere. Og så alligevel. Hans betydning for sprog og kultur vil leve videre. I al evigheeeeed....

6   31

Ting der måske forsvinder...

Der er altid tusind krav at forholde sig til. Håndskrivning ryger som regel nederst i bunken...

0   16

Det har jeg selv læst i en jumbo-bog

Man kan godt blive lidt træt i ansigtet af alt det litteratur-snobberi, der gør, at litteraturformidling endelig ikke må være banal. Eller populær...

0   47

Kan I høre os?

Jeg ved godt, hvad det er for et samfund, jeg gerne vil efterlade til mine børn. Og det tror jeg også de mange mennesker på Sct. Annæ Plads ved.

0   60

Ikke for skolen, men for livet…

Det er nu de mennesker, der har valgt at tage et stort samfundsmæssigt ansvar på deres skuldre i form af politisk arbejde, skal træde i karakter...

2   22

Er det OK at råkneppe en grønlænderstiv bøsserøv?

Sproget udvikler sig hele tiden. Nye ord kommer til, gamle ord skifter betydning eller forsvinder helt. Fælles for alle ord og vendinger er, at uanset, om vi bryder os om dem, så er de der.