Kredsstyrelsesmedlem Aalborg Lærerforening og kandidat til hovedstyrelsen
#menneskerførsystemer
Whistlebloweren, og læreren, Simon Malkenes, som jeg har fulgt tæt i sin kamp mod markedsgørelsen af skolerne i Oslo, delte den anden dag et billede med citat af formanden for det norske arbejderparti, Jonas Gahr Støre, som vil have verdens bedste offentlige sektor og derfor bytte New Public Management ud med en tillidsreform i Norge. Det fik mig til tasterne.
Kristoffer Høyrup Sørensen, Aalborg Lærerforening > kreds 153
Kære kollega og kære medlem. Jeg har herunder forsøgt at tilkendegive mine pejlemærker for mit kandidatur og arbejde i en kommende hovedstyrelse. Jeg håber på din opbakning. Jeg er klar til det vigtige arbejde.
Sådan sagde en kollega så fint, og rammende, på starten af TR-uddannelsen, da han skulle præsentere sig selv, og hvorfor han dyrkede såvel lærerfaget som det fagpolitiske. Han fortalte så rammende om, hvordan han efter et velforberedt forløb, som havde taget kegler hos eleverne, var kørt glad, på cykel, hjem fra arbejde. Jeg savner den slags fortællinger. Dem mangler vi. Det er oplevelser som disse, der ofte har en stor andel i, hvorfor vi valgte vores job og fag. Så ligesom min kære kollega ønsker jeg for alt i verden "flere klapsalver i klasseværelserne."
Har man fulgt med i debatten omkring Folkeskolen de seneste par dage og uger, så vil man have opdaget, at der pt. verserer en ualmindelig væsentlig debat om, hvilken Folkeskole vi vil have. Vi står med to modsatrettede strømninger, som har stor betydning for, hvilken Folkeskole vi har. Der har været artikler, der understreger, at der aldrig er blevet testet så meget i Folkeskolen, som nu. Der er artikler om, at rektor for Københavns Professionshøjskole, Stefan Hermann, ønsker en mere nuanceret debat om fondes indvirkning på uddannelsessektoren, da de har stor gevinst for den selvsamme, og endda er bedre end staten. Har Stefan Hermann glemt Grundtvig, fristes jeg til at spørge? Hvem er det fondene repræsenterer?
Mine bevæggrunde for mit kandidatur og et par nedslag i mine mærkesager.
Danmark er et kristent land. Sådan står der i Vestre-regeringens regeringsgrundlag, men er vi det også i vores værdidebatter, og skal kristne værdier gennemsyre politikken jf. dette grundlag, eller blot være en vigtig sidenote til at nuancere værdidebatterne?
Refleksioner under forløbet om næstekærlighed på 8. og 9. årgang.
Sådan lyder konklusionen i en ny artikel/rapport fra professor i fagdidaktik og IT v. DPU, Jeppe Bundsgaard. Endnu en vigtig rapport omkring de nationale test, testkulturen og OECD-strømningen i det danske skolesyn.
En kommentar ift. ideen om en personlighedstest.
Lars Qvortrup udtalte i dag følgende i en artikel: "Hvis skoledagen skal forkortes, er det et slag mod alle de ledere, lærere og pædagoger, der igennem nogle år trods knappe ressourcer har fået de lange skoledage til at fungere efter hensigten med varierede undervisningsformer og læringsmål." Det gjorde indtryk på mig - og her følger derfor mit modsvar.
Alexander Von Oettingen har begået bogen "Undervisning er dannelse" med ovenstående citat. Her følger et par erfaringer fra undervisningen I og om de forskellige religioner.
Et indlæg om mine personlige tanker omkring fagets berettigelse og hvorfor jeg elsker disse timer med eleverne.
Ét indlæg om et tilbagevendende spørgsmål i min undervisning. Nemlig spørgsmålet om hvorfor der findes ondskab? Og om mennesket er ondt eller godt?
Aktualiteten af forhold i menneskelivet anno 2016.
Mit første blogindlæg på Ceveas Meningsdanneruddannelse. Mit ønske er at bringe eleverne ind i debatten. Som aktører. Det er dem vi er der for. Derfor er det vigtigt at vide hvordan de oplever deres skole. Hermed første bidrag fra virkeligheden.
Kristendomskundskab, religion, livsfilosofi, filosofi og børn for hvem verden åbner sig. Et indblik i en uge med 168 timer, hvor de 3 hver uge består af livsbekræftende og livsvedvarende øjeblikke!
Hvordan er samfundet inkluderende? Er eleverne med i inklusionsdebatten? Hvem ser, hører og forstår eleverne?
Et essay om storme, Storm P, reform, lockout, menneskelighed, tro, tid, kerneværdier og tilværelsen.
Nyuddannet lærers tanker!