lynne gilberg

Profilbillede af lynne gilberg

Lærer

Absalons skole

Feminist, nørd, mor, livsnyder, dansker og selvfølgelig lærer. Man kan sætte mange mærkater på mig, men jeg er som udgangspunkt imod at putte mennesker i kasser. Jeg nyder at opdage nye facetter hos mine medmennesker, og prøver at se ind bag facaden og se det hele menneske.

0   13

Om besværet med at udgive undervisningsmaterialer

Den har været længe undervejs. Rigtig længe faktisk, men nu er den her! Den app, som jeg har været med til at udarbejde lærervejledningen til.

0   5

Den privatpraktiserende lærer i en coronatid

Normalt skriver jeg mest om undervisningen, men denne gang kommer jeg ind på det kollegiale fællesskab og det afsavn jeg føler.

0   11

Coronaangsten kommer og går

Efter sommerferien skiftede jeg mit arbejde på en folkeskole ud med livet som efterskolelærer, og i går sagde jeg god juleferie til 136 unge mennesker på efterskolen - vel vidende, at vi ikke aner, hvornår vi vender tilbage efter jul igen, og om vi skal tilbage til den, for mig, frygtede onlineundervisning.

0   4

Erfaringer med coronaskolen

Med de små elever lavede jeg high-5 maskiner, da de kom tilbage til skolen. Det er en paphånd på en pind. Det vakte stor begejstring i 2. klasse, når de nu ikke måtte røre ved hinanden. Bagefter fandt de på alverdens forskellige 'handshakes' med dem.

1   1

På mandag kommer mine elever tilbage!

Og det har jeg glædet mig helt vildt til. Jeg har skrevet om og talt med alle, der gad høre på det, at jeg var bekymret for mange af de store elever, som var alene hjemme i mange timer hver dag.

0   22

En lærers bekendelser

Barn: Nej far! Du må ikke gå med ind på skolen! Far: Det gør alle de andre forældre også... Barn: Men det må du altså ikke! Far: Nå men, jeg går lige med herind og siger farvel... Barn: Det må du ikke, du skal sige farvel udenfor!

0   5

Metaltrætheden sætter ind

Det er lang tid siden jeg har fået skrevet i min coronadagbog. Det er nok fordi jeg efterhånden er ved at være rigtig godt træt af fjernundervisning. Jeg drives meget af samtalen og mødet med mine elever og det er bare ikke det samme over skærmen.

0   22

Søvnløshed og "Hvornår kommer vi i skole igen?"

To emner prægede dagens onlineundervisning: Et bekymrende stort antal elever havde svært ved at falde i søvn om aftenen. Nogle sov først ved 3-tiden om natten og spørgsmålet om hvornår de mon fik lov at komme i rigtig skole igen.

0   5

Dagbog fra coronaskolen dag 16

I dag er svær. Der er kommet utrolig mange udmeldinger, både fra min egen ledelse på arbejdet og fra mine børns skole.

0   1

Dagbog fra coronaskolen dag 14

Gæk gæk gæk/ Mine elever er blevet væk/ De er alle blevet hjemme/ Vi må bare ikke glemme/ At logge ind og sige hej på chatten/ Så vi ikke bliver bange om natten/ Om vi først kan ses til Maj/ Så bliver det godt at sige hej

0   8

Dagbog fra Coronaskolen dag 13

Nogle gange, så er de problemer man støder på under nødundervisningen helt lavpraktiske.

0   4

Coronaskolen dag 12

Fordele ved nødundervisning hjemmefra: 1) Man kan spise frokost på terrassen 2) Man kan spise kage til frokost, uden kollegerne kigger underligt 3) Man kan have sutsko på hele dagen

0   1

Dagbog fra Coronaskolen dag 11

Man skulle tro, at der var ved at være styr på logind og adgang til portalerne i denne uge tre af coronaskolen, men dagens udfordring har været, at minuddannelse var totalt nede. Heldigvis havde jeg planlagt en masse undervisning, som ikke foregik på portaler.

2   3

Dagbog fra coronaskolen 8

Min coronaskole ligger stille i dag, for nu har jeg endeligt måttet kapitulere og melde mig syg.

0   3

Dagbog fra Coronaskolen dag 7

Undervisningen online er blevet yderligere udfordret af, at jeg er blevet syg. Der er ikke mange kræfter til at få det hele til at hænge sammen.

0   6

Dagbog fra Coronaskolen dag 6

Det er ikke uden problemer, kun at kunne give skriftlig feedback. Det må jeg sande efter et forsøg på at give respons på mine elevers stile i sidste uge.

0   5

Dagbog fra Coronaskolen dag 4

Hallo! Er der nogen? Hold op hvor er det bare mærkeligt, at være lærer og slet ikke være i kontakt med mange af sine elever.

0   7

Dagbog fra Coronaskolen dag 3

I dag er det en helt særlig dag. For mig altså. Jeg fylder nemlig 40 år idag. Dronningen sagde I går, at det var hensynsløst at fejre runde fødseldagage i denne tid. Heldigt, at jeg allerede havde aflyst. Dronnings historiske tale, kom også til at indgå i dagens fjernundervisning.

0   7

Dagbog fra Coronaskolen dag 2

Teams virkede her til morgen. Det er en fordel, når man skal fortælle eleverne hvor de finder deres lektier.

0   9

Dagbog fra Coronaskolen dag 1

Det er første dag hvor skolerne er lukket og jeg har forberedt mig til tænderne. Mine børn af egen avl tror fejlagtigt, at det er ferie og protesterer højlydt, da jeg vækker dem.