Niels Christian Sauer

Profilbillede af Niels Christian Sauer

Skribent, folkeskolelærer emeritus

F. 1950, fra 1.1.2016 selvstændig skribent og debattør, indvalgt i DLF's hovedstyrelse 2000-04 og 2008-16, lærer i 40 år, de 28 som klasselærer i indskoling/mellemtrin og altid med masser af klasser i kristendomskundskab og historie.

4   153

Åbent brev til arbejdsgiverne

En behjertet appel til arbejdsgiverne om udvisning af rettidig omhu i folkeskolen.

2   21

Undervisningsministeriet misinformerer

Der er ikke tale om en gruppe svage elever, der er blevet løftet af præmiepuljen.

8   29

Ønskes: En modig kommission

I lyset af den netop frigivne rapport fra Ledelseskommissionen er det nødvendigt at sige højt og tydeligt: Fri og frels os fra en kommission, der er så indspist med de toneangivende politikere, at den selv gør det beskidte arbejde med at trække tænderne ud af de kontroversielle fund, den ikke kan komme udenom.

11   110

Lærernes lange vandring

Alle, der har vandret i bjerge, har oplevet, at den bjergtop, de har besluttet at gå op på, undervejs viser sig ikke at være toppen. Aldrig så snart er man kommet op over bjergkammen, før der dukker en højere top op i det fjerne. Sådan en vandring var det, lærerne påbegyndte i 2013. Ok15 viste sig hurtigt at være et sådant forbjerg, og nu ser vi, at det er Ok18 også.

41   109

OK18 - status over situationen inden urafstemning

Hvordan kom vi hertil, og hvordan kommer vi vídere?

19   343

Brev til en chefredaktør

En lille historie fra ok-debattens frontlinje.

1   3

(slettet)

-

12   27

Hva' så Mette? SKAL DU OGSÅ PIFTES UD DEN FØRSTE MAJ?

Måske kan du slå Helles historiske bundrekord fra maj 2013: 15,6 % i Greens?

58   502

Hvorfor er lærernes arbejdstidsaftale så vigtig for alle?

Det er ikke sådan, at de andre fagforeninger pludselig er blevet grebet af medlidenhed med lærerne. Det drejer sig dels om en masse penge, dels om selve vores samfundsorden

1   13

Resultatløn i skolen?

Martin Ågerup, Cepos' direktør, havde en kronik i Politiken, hvor han talte varmt for indførelse af resultatløn til folkeskolens lærere. Jeg har d.d. et indlæg sammesteds, som reelt er et svar til ham-

9   87

Gør læringsplatformene frivillige for lærerne

Det lykkeligste ville være, om erfaringerne fra lærere, der har positive oplevelser med platformene, fik lov til at sprede sig som ringe i vandet. Så ville alle lærere af sig selv pø om pø i god ro og orden at tage platformene til sig i det omfang, de fortjener.

4   87

Femten år med denne reform?

Hvor kan den million unge, der til den tid eventuelt har afsonet hele deres grundlovsfæstede, obligatoriske undervisningspligt i en dysfungerende folkeskole, henvende sig for at tage barndommen om, subsidært få udbetalt en klækkelig erstatning?

0   78

En skæbnestund for folkeskolen

Skolen skal vristes ud af finansministeriets kvælende favntag og gives tilbage til skolefolket selv. Nu, mens der stadig er fuldblods skolefolk tilbage. Om ti år er det for sent.

21   176

Lys for enden af tunnellen

Det er afgørende, at DLF’s medlemmer gør sig klart, at en total tilbagerulning af lov 409 er usandsynlig. De øvrige fagforeningers støtte er betinget af DLF’s vilje til at indgå kompromis med KL. Hvis DLF overspiller sine kort, bliver lærerne slået tilbage til start, og så er vores skæbne beseglet så langt øjet rækker. I første omgang er kravet en sikring af lærerne vilkår svarende til alle andre offentligt ansattes.

135   59

Boykot Øzlems 'novelle'

Øzlems novelle er i sig selv et overgreb mod indvandrerdrengene, og den sætter lærerne i en umulig situation

4   65

Finansministeriets fluebenskultur amok

Det kompleks, der udgøres af de over 3000 bindende mål og de obligatoriske nationale test er afgørende for, om det kan lykkes at presse hele folkeskolen ned i den finansministerielle fluebenskultur, som nu skal bygges op omkring de pligtige læringsplatforme, hvad enten lærerne piber eller synger. For tag ikke fejl: Disse folk helmer ikke, før de har fået afmonteret skolen som kulturinstitution og forvandlet den sidste lærer til bogholder.

1   34

'Pisk eller Gulerod'?

Hvad er i grunden pisk og hvad er gulerod, når det kommer til stykket?

0   30

Respekt for lærernes tid

De digitale platforme er en hån

0   26

Forvaltningerne vildleder byrådene

Forvaltningerne bilder politikerne ind, at det er så kompliceret at afkorte skoledagene med § 16b, at de opgiver på forhånd.