Niels Christian Sauer

Profilbillede af Niels Christian Sauer

Skribent, folkeskolelærer emeritus

F. 1950, fra 1.1.2016 selvstændig skribent og debattør, indvalgt i DLF's hovedstyrelse 2000-04 og 2008-16, lærer i 40 år, de 28 som klasselærer i indskoling/mellemtrin og altid med masser af klasser i kristendomskundskab og historie.

1   29

'Pisk eller Gulerod'?

Hvad er i grunden pisk og hvad er gulerod, når det kommer til stykket?

0   29

Respekt for lærernes tid

De digitale platforme er en hån

0   25

Forvaltningerne vildleder byrådene

Forvaltningerne bilder politikerne ind, at det er så kompliceret at afkorte skoledagene med § 16b, at de opgiver på forhånd.

10   213

Det her kan vi ikke byde den danske befolkning

Kære reformpolitikere, skån folkeskolen for at føre dette uigennemtænkte eksperiment igennem til den bitre ende! Erkend jeres fejlgreb i 2013, ræk hånden frem til lærerne, og lad os sammen starte på en frisk!

6   187

Tillykke til KL

Tale ved gravøl i Odense 1.11.2017

14   135

Når Politiken værner om vennerne

Se fx. sagen om Støjbjergs barnebrude, hvor hver en sten blev vendt. Men når det handler om SRSF-regeringens skrotning af dette samfunds bærende principper, gider Politiken knap nok kradse i overfladen med en teske.

11   50

Undersøg lærernes trivsel!

I forlængelse af en debat med lektor Hans Henrik Knoop om undersøgelser af trivsel i skolen hermed en opfordring til at tage initiativ til at tilvejebrínge et retvisende billede af lærernes trivsel i folkeskolen

5   92

Striden om reformen går ind i en ny fase

Børne- og kulturcheferne er ved at tabe selvbeherskelsen. Reformmodstanden er ikke længere marginaliseret, og reformfolkene har problemer med at finde en grimasse, der kan passe.

0   18

En kasse vin til den, der kan dokumentere fremgang for reformen

Folk tror, man overdriver, når man siger, at reformen stort set ingen som helst entydigt positive resultater kan udvise, og at den tværtimod er ved at ødelægge folkeskolen.

2   53

Folkeskolens forråelse

Som følge af skolereformen er det trygge og varme fællesskab, som den danske folkeskole med rette er blevet verdensberømt for, langsomt og upåagtet ved at blive forvandlet til et koldt, ekskluderende og forjaget sted.

3   76

Politikens pinlige niveau

Politiken lederkollegium snorksover, når det handler om skolereformen

15   207

Fakta om reformen år 4

En vurdering af reformen ud fra dens egne præmisser punkt for punkt. Hvad ved vi på baggrund af de forhåndenværende rapporter, undersøgelser og afhandlinger?

33   197

Kære arbejdsgivere, slip nu kvælertaget på lærerne

Lad nu være med at indlede de forestående overenskomstforhandlinger med endnu en krigserklæring til lærerne. Vid, at DLF befinder sig i en situation, hvor omkostningerne ved at tabe en konflikt vil være mindre end omkostningerne ved ikke tage den. Kend jeres besøgelsestid, gør en forskel til det bedre, lad os nu trække på samme hammel. Giv lærerne en overenskomst, de kan stemme ja til!

3   30

Sidste salgsdag

Lugten af fordærv breder sig

5   59

Hvem sagde EFI?

Reformpolitikerne bryster sig af deres handlekraft, KMD griner endnu en gang hele vejen hen til banken, og det frontpersonale, der altid ender med at få aben, er ved at kaste op.

1   56

En hørm af løgn

Når partitoppene rotter sig sammen i en musketéred og beslutter at gå hele vejen, hvorefter de benægter alt og pressen ikke magter at åbne sprækkerne, så står den bedragne befolkning magtesløs tilbage.

7   197

Kære lærere: Luk så munden op!

Reformpolitikerne, navnlig dem til venstre for midten, har brændt fingrene så eftertrykkeligt på 2013 og hvad deraf fulgte, at de frygter en åben konfrontation omkring skolepolitikken lige nu. Sådan konkluderede Lars Trier Mogensen på bloggertræffet på Gl. Avernæs.

16   173

Hvorfor er lærere altid så enormt besværlige?

Professionsidealet fastholder et værdigrundlag for folkeskolen og lærernes embedsførelse, som får dem til at sætte hælene i overfor tåbelige ledelsesdispostioner.

14   152

Reformpolitikernes halmstrå

Hvad folkeskolen angår, har den fjerde statsmagt i dette land stort set abdiceret og meldt sig ind i underholdningsindustrien. Sandheden om skolereformen er slet ikke gået op for danskerne endnu.

59   86

Et kig ned i datahelvedet

Barndommen trues af it-aliens, der planlægger en regulær, total besættelse af hele livet i og omkring folkeskolen

Vind hotelophold i julequizzen

Juletrae

Så er det december, og Folkeskolen.dk har sat nogle kasser vin og et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller på højkant i en adventsquiz. Der kommer nye spørgsmål hver søndag i advent, så følg med og forøg dine vinderchancer.

Tricks