Niels Chr. Sauer

Profilbillede af Niels Chr. Sauer

Skribent, folkeskolelærer emeritus

F. 1950, fra 1.1.2016 selvstændig skribent og debattør, indvalgt i DLF's hovedstyrelse 2000-04 og 2008-16, lærer i 40 år, de 28 som klasselærer i indskoling/mellemtrin og altid med masser af klasser i kristendomskundskab og historie.

3   84

De lavthængende frugter

Mens skolens beslutningstagere leger i livstræets grene oppe i toppen af Maslows behovspyramide, ligger skolens elever og roder rundt nede i pyramidens bund, hvor det handler om at få ilt og føde og toiletadgang.

6   58

Pengene til at genoprette folkeskolen er der ikke

De er brugt på at opretholde en afsindig kostbar, grotesk mængde af undervisningstid, som ikke blot ikke gør noget som helst godt, men forpester tilværelsen for mere end en halv million mennesker.

3   93

Flip-flop artisten Pernille

Pernille Rosenkrantz-Theils udtalelser i Folketinget d.4.6. om de lange skoledage er bevisligt usande, og de sætter endnu engang skolefolkets tålmodighed på en hård prøve. Hvor mange gange kan en politiker flip-floppe og lande på benene, dvs. bevare sin troværdighed?

16   68

Dæmningsbrud i skolepolitikken

Resultatet er en fuldstændig og dramatisk ændring af situationen. Fra nu af er det ikke længere regering og folketing, men, må man frygte, de lokale skoleledelser, der står på bremsen og hindrer de nødvendige ændringer i skolen.

9   85

Vi har glemt, hvad en skole er

Lærerarbejdet har mistet sin tiltrækningskraft, fordi det herskende skolesyn er sygt. Selv professionshøjskolerne har rod i begreberne.

7   88

Intimiderende skoleledere til tjenstlig samtale nu!

Skoleledernes formand Claus Hjortdal afslører en syg ledelseskultur i folkeskolen.

4   5

Har DLF medlemmerne med sig i kampen mod de nationale test?

En debat om DLF's forhold til medlemmerne har givet anledning til til en diskussion om, hvorvidt DLF reflekterer medlemmernes holdning i denne sag. Det mener Rasmus Ulsø Kær ikke jf nedenstående indlæg, som jeg har copypastet herunder for at undgå, at den oprindelige debat kører af sporet.

8   74

Folkeskolen reduceret til trædesten

Vi kommer til at hæve blikket, når vi skal placere ansvaret for den absurde situation, der efterhånden har udviklet sig: Det er selve statsministeriet, der sætter hælene i for de nødvendige forandringer.

2   74

Skolereformen er implementeret, og den er en dundrende succes

'Dansk Erhverv' mener ikke, at det giver mening at rulle folkeskolereformen tilbage, for reformen er ikke reelt implementeret endnu. Det er en vildfarelse, der bunder i, at de ikke er klar over, hvad reformen handler om.

66   151

Er folkeskolens debatforum et ekkokammer?

Ekkokammersnakken er ren selvbekræftelse, og den ligner mest af alt en rigtigt dårlig undskyldning for at svigte den demokratiske samtale,

13   123

Pernille Rosenkrantz-Theil er Mette Frederiksens holdkæftbolsje til lærerne

Pernille Rosenkrantz-Theil har i dag regeringsrekorden i at sparke presserende problemer til hjørne, og her mere end halvandet år efter den åh-så handlekraftige Pernilles indtog på Frederiksholms Kanal har hun endnu ikke præsteret en eneste scoring af større betydning.

8   142

Undervisningsministeriet dokumenterer discountskolen

Hvilken triumf - for det danske finansministerium/ Bjarne Corydon, der altså fik sendt det danske skolesystem helt ud af den liga, vi altid har befundet os i. Helt ned på syd- og østeuropæisk niveau.

10   63

De lange skoledage er og bliver lærernes største problem.

DLF-toppen må forholde sig til, at lærerne har en berettiget forventning om, at kritikken af den lange skoledag skal fylde i foreningens kommunikation som Karthagos ødelæggelse i det romerske senat. Det tog som bekendt sin tid, men tilsidst blev Karthago jævnet med jorden.

18   131

Den sorte skole version 2.0

Børnene kommer ikke længere i skole for at opleve noget sammen med andre, men for at præstere og avancere i deres individuelle karriereforløb.

3   91

Uhørt arrogance

Det største problem i læreres og elevers hverdag mødes med ligegladhed

6   170

Pernilles absurde argumenter

Pinlig forestilling i Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg

22   180

Kære Gordon og Morten

Medlemmerne har hørt rigeligt om alle de fromme hensigter, der besjæler mødet mellem KL og DLF. Fortæl dem nu, hvilken strid I vil tage.

31   109

A20 står og falder med DLF’s inddragelse af aftalens modstandere.

Det er af afgørende betydning, at navnlig modstanderne af aftalen nu oplever, at foreningen lytter til dem. Det er hos dem, viljen til at tage de nødvendige, uundgåelige konfrontationer, der venter forude, skal hentes

0   17

Jernnæven i fløjlshandsken

Aftalen tvinger ledelsen til at tage blidere på lærerne

10   169

Pernille skyder det hele ned

Hvis lærerne står med et nej d. 1. september om aftenen, kan de takke Pernille Rosenkrantz-Theil.