Niels Chr. Sauer

Profilbillede af Niels Chr. Sauer

Skribent, folkeskolelærer emeritus

F. 1950, fra 1.1.2016 selvstændig skribent og debattør, indvalgt i DLF's hovedstyrelse 2000-04 og 2008-16, lærer i 40 år, de 28 som klasselærer i indskoling/mellemtrin og altid med masser af klasser i kristendomskundskab og historie.

3   65

Talentdagsordenen er useriøs

Folkeskolens uoverkommelige opgave er at bringe alle børns talenter i spil i fællesskabet, intet mindre. Ingen har sagt, at det skulle være let. Men det er derfor, det er spændende at være lærer.

6   130

En dyr gave

Var det den udvikling, A.P. Møller-fonden ønskede at hjælpe på vej? Det tror jeg ikke, og jeg er ked af at komme til at fremstå som et utaknemmeligt skarn overfor folk, der formentlig kun har villet folkeskolen det bedste. Men sådan må det være. Viljen ser Vorherre på; vi andre må nøjes med at vurdere resultaterne

2   124

Fuld gas baglæns

Nu skal vi give den fuld gas fremad på de ting, der trækker skolen i den rigtige retning, sagde Pernille Rosenkrantz-Theill forleden dag. Men reformens ubetinget største succes vil hun ikke vide af.

2   46

FUGLEHUS TIL SALG

HÅNDVÆRKERTILBUD

7   207

Fuld gas fremad

"Vi skal give den fuld gas fremad på de ting, hvor vi mener, at skolen trækker i den rigtige retning", siger undervisningsministeren. Hvad taler hun om? Hvilke ting?

8   216

Hvad venter de på?

Det spørgsmål, der presser sig på, må lyde: Med hvilken moralsk ret forpester reformpolitikerne nu på sjette år langt over en halv million medborgeres hverdag med en discountskole til ingen verdens nytte, når de kan rette op på miseren med et pennestrøg?

9   95

Nødråbet fra de københavnske lærere

Enhver kan se, at det her går ikke længere. Den antiautoritære tilgang, der for 50 år siden var ny og revolutionerende i opgøret med den sorte skole, er stivnet i en ortodoksi, der ikke kan lede os ud af uføret. Men der findes ikke nogen snuptagsløsninger her. Vi må overvinde ulysten til røre ved uroproblemet, tale åbent om det og grave dybt i forsøget på at finde nye veje.

0   66

Den går ikke, Gyldal

Hvis socialdemokraterne  virkelig vil insistere på, at en kritisk diskussion af de lange skoledage ikke skal være en del af projekt 'Ny Start', løber det ud i sandet.

0   36

Et loft over timetallet er medlemmernes første prioritet

Her sættes lærernes solidaritet for alvor på prøve. DLF ledelse står overfor sin hidtil sværeste opgave.

0   40

Debatten om skolen skal være hudløs ærlig

Det sidste, skolen har brug for, er strudsepolitik og forloren reklamesnak. Vi er nødt til at være ærlige omkring skolens tilstand, også når det gør ondt

14   176

Elefanten i rummet

Når DLF-kongressen i tre dage stort set ikke taler om den største elefant i rummet og lader ministeren slippe afsted med at ignorere den totalt i sin tale, kan ingen magt på jord hindre socialdemokraterne i at tolke det, som det passer dem

12   206

Velkommen til livet på sammenbruddets rand.

Pres organisationen udover bristepunktet! Det er Finansministeriets hemmelige credo. Kun derved kan skatteyderne føle sig trygge og vide, at der ikke bliver ruttet med deres penge.

49   173

Pernilles kattejammer

Jeg tror, Pernille Rosenkrantz-Theil skal til at passe på, hvad hun siger. Hun vil ikke bare stå og spille violin, siger hun. Men det er præcis, hvad hun gør. Og hun har ikke engang fået den stemt.

0   61

Bedre sent end aldrig

Hvem sagde dette?

2   103

Djøfferiets ulidelige lethed

Man kan have så meget is i maven, at man bliver kold i r****

8   292

Please send ikke flere penge

Folkeskolen holder simpelthen ikke til en mærskmilliard mere til cementering af den fejlslagne skolereform. Giv i stedet pengene til børnenes ødelagte fritid, og tving Moderniseringsstyrelsen til at løsne kvælertaget på lærerne, så de kan komme til at lave den gode skole, de brænder for. For de penge, der er til rådighed, hverken mere eller mindre.

10   314

Djøfisering amok

Djøfferne ved simpelthen bedst. De tager som en selvfølge det sidste ord i enhver beslutningsproces, og de ænser ikke, i hvilken grad de udstiller deres faglige uformåen på andre professioners områder.  Det er dem mod alle os andre. Og det er ikke djøfbashing. Det er selvforsvar.

10   68

Mærskmilliardens forbandelse

Folkeskolen solgte sin førstefødselsret for en ret linser  til erhvervslivet i 2013. Og var den endda uspiselig.

9   75

Hvorfor fastholder politikerne de nationale test?

Det, Ahrendtsen og hans meningsfæller signalerer, er, at de vil da give Fanden i, om de nationale test er videnskabeligt valide og alt det der. For dem er de nationale test et disciplineringsredskab.

2   237

Professor tilstår: Reformen er en dundrende fiasko

Hermed en hjælpende hånd til d’herrer professorer. Det ligger lige for at tage afsæt i deres egen ti-punkts gennemgang af følgeforskningens vigtigste konklusioner