Hanne Birgitte Jørgensen

Profilbillede af Hanne Birgitte Jørgensen

Chefredaktør

Folkeskolen

0   10

Leder: At lære af studerende

Universitetsskoler kan være en del af løsningen på en ny læreruddannelse, hvor skoler, forskere, lærere og studerende udvikler sig sammen. Det er de allerede godt i gang med på læreruddannelsen på UC Syd – og det virker.

0   21

Tilsyn med tilsynet

Tilsynssystemet har eksisteret i mange år og knirker efterhånden godt i fugerne. Det trænger til at blive evalueret og opfundet i en form, som passer til nutiden.

48   42

Debat om debatten

Fra redaktionens side er vi begyndt at være lidt skrappere i vores moderator-rolle på folkeskolen.dk. Det skyldes en eneste ting: Vi vil gerne skabe et rummeligt sted, hvor alle føler sig trygge ved at debattere! Læs herunder om flere detaljer på, hvad der sker og hvorfor.

1   13

Samfundet må gerne kigge læreren over skulderen, men …

Der er mange gode tanker i afløseren til de udskældte nationale test. Djævlen ligger dog som bekendt i detaljen, herunder hvordan der bliver fulgt op.

1   7

Ja, send flere penge!

Penge er ikke nok. Men penge er afgørende, hvis de værste problemer med læreruddannelsen skal løses. Det kan politikerne lige så godt se i øjnene, når de forhandler årets finanslov.

5   34

Hvordan kunne det ske?

De resultater, som Søndervangskolen opnåede for de tosprogede elever, var helt utrolige – og forældrene var begejstrede og bakkede skolen op. Men nu har de utrolige resultater vist sig at være netop utrolige, opnået med manipulation og direkte snyd gennem flere år.

19   24

Drop polarisering – og hjælp lærerne

For at hjælpe lærerne vil SF nu bede Undervisningsministeriet om at fremstille materiale, som kan bruges til at undervise i ytringsfrihed og Muhammed-tegningerne. De skulle hellere støtte lærerne i at arbejde med integration.

0   11

Forsigtig glæde og et stort men

Det myldrer rundt med synspunkter, krav og anbefalinger om corona. Midt i det hele druknede en undersøgelse i sidste uge i strømmen af nyheder – men noget tyder på, at der alligevel er lyttet til den.

4   8

Det kan lykkes

2   23

De forudsigelige fronter

Man får en følelse af deja-vu, når man læser om de politiske ideer til at gøre op med den stigende vold mod lærerne i folkeskolen. Hvis ikke det var så tragisk, kunne det næsten være morsomt. Få emner trækker så forudsigelige fronter op som "børn, der udøver vold".

3   35

Ønskeseddel