Jan Thrane

Profilbillede af Jan Thrane

Folkeskolelærer, bladtegner

Folkeskolelærer (indskolingen) på en skole i København. Primært matematiklærer. Uddannet tegnelærer (unge- voksne området) Seminariet for Kunst & Håndværk., 1988-91. Uddannet folkeskolelærer, Læreruddannelsen UCC/Zahle 2009-2013. Linjefag i matematik, kristendomskundskab og billedkunst samt bachelor i matematikdidaktik. Har en baggrund som bladtegner/ “tegnende kommentator” ved dags-, uge- og fagpressen samt som underviser i tegning & design på erhvervsskoler, kunstskoler og seminarier landet over. Dansk Journalistforbund – www.bladtegnere.dk

4   136

Læringsmål – proces og resultat

”Det er resultatet, der tæller ”, siger man ofte, men i matematik er det mindst lige så vigtigt at fokusere på processen.

3   182

Åben skole – hvad gør I?

Skolereformen lægger op til samarbejde med og besøg på kulturinstitutioner i lokal-området.

5   159

Er skoledagen blevet for lang?

Emnet blev d.11. maj taget op i DR programmet DETEKTOR*

0   200

Lærernes troværdighed er pænt over middel

I en ny undersøgelse indtager skolelærere 7. pladsen på en aktuel top 20 liste

1   176

Hvorfor bruger Merete Riisager ikke ordet ”læring”?

Julen er hjerternes tid – inklusiv mavernes og samtalernes tid. Mht. det sidste så er den nye undervisningsminister i år et hot emne.

0   159

Inspirerende værdier at holde skole på

Før sommerferien var der øverst på Fagbladet Folkeskolens hjemmeside en annonce, hvor MINISTERIET FOR BØRN, UNDERVISNING OG LIGESTILLING og PROFFESSIONHØJSKOLEN METROPOL efterlyste lærer- eller pædagogstuderende til et forsøgsprogram

5   568

Lommeregner i 1. Klasse – et spørgsmål for og især til matematiklærere

Risiko for snyd hvis eleverne bliver udstyret med hver sin lommeregner?

2   121

Så er der (mere) skoledebat!!!

I mandagens udgave af POLITIKEN svarer LARS QVORTRUP og JENS RASMUSSEN på BRIAN DEGN MÅRTENSSONs kronik fra d. 31. August.

0   275

Fagbladet Folkeskolen fremover med meget mere forskning?

Et samlende professions medie

2   376

Lærere mødtes ved Christiansborg

Håbet lever

34   5442

Bladtegner Jan Thrane stopper på folkeskolen.dk

Dagen efter afstemningsresultatet for OK15 var offentliggjort, kom jeg for skade i en kommentar at skrive ”Jeg har selv meldt mig ud af DLF og beløbet går ubeskåret til en god middag med fruen en gang om ugen ☺ Aldrig har de penge været givet så godt ud!” (1)

9   963

Folketingsvalg 2015 – det handler om menneskesyn

I forskellige debat-tråde her på siden dukker spørgsmålet ofte op: Hvor skal jeg sætte mit kryds til det kommende folketingsvalg?

2   568

Gaven du ikke skal tage med i seng med mindre du sover alene

Julen og også nytårsforsætterne nærmer sig – jeg har et forslag til dig. Er du matematiklærer skal du unde dig selv, dine elever og dine kolleger denne gave: Bliv medlem af matematiklærerforening – du vil blive en endnu bedre lærer af det.