Leder af Coop Skolekontakten
Coop Skolekontakten
Coop Skolekontakten udgiver undervisningsmaterialer om blandt andet sundhed til landets skoler. Vi står blandt andet bag programmet GoCook, hvor missionen er at skabe den første generation, der er bedre til at lave mad end deres forældre.
150.000 skoleelever fra 80 % af alle grundskoler i Danmark arbejder lige nu med GoCook Smagekassen. Sammen arbejder vi lige nu for at skabe en bedre maddannelse hos næste generation. Det er der brug for, da kun 7 % af de danske børn er med i køkkenet.
Mangler du fagligt indhold til dine timer i madkundskab, eller måske biologi, natur & teknologi eller matematik? Så kan GoCook Smagekassen måske være en idé? Lige nu er mere end 130.000 elever tilmeldt og sidste frist er d. 5. september. 98 % af lærerne vil gerne være med igen!
I disse uger er motion en del af skoleskemaet på mange skoler. Det kulminerer med skolernes motionsdag inden efterårsferien. Der er dog et stort behov for, at vi tænker mad og motion sammen i skolen. Begge dele er vigtige for elevernes helbred og trivsel. Læs her, hvordan du hurtigt kommer i gang.
Der er flere børn, der går med i køkkenet, når aftensmaden skal tilberedes i de danske hjem. I 2012 var 4% af børnene med til at lave aftensmad. I år er det tal steget til 7%. Det er specielt på hverdage, at børnene kommer mere med i køkkenet i forhold til for fire år siden.
I løbet af de kommende uger vil cirka 161.000 elever landet over lære om krydderier og mad fra fjerne egne. Eleverne får mulighed for at inddrage deres egne erfaringer med såvel dansk som udenlandsk madkultur. Tak til de mange lærere, der i de kommende uger sørger for, at 6.709 klasser samles om det vi alle har tilfælles: Mad og måltider.
Efter sommerferien tager GoCook på tour i hele landet for at give børn mulighed for at lave 100 % deres egen grøntsagspizza fra bunden. Formålet er at skabe en generation, der er bedre til at lave mad end deres forældre.
Kan man få energi af en gammel madpakke? Er drivhuseffekten godt for noget? Hvorfor stiger havene? Kan man bage en pizza uden at bruge strøm?
I disse uger arbejder elever fra 4. til 7. klasse på 3 ud af 4 skoler i Danmark med madens vej fra jord til bord. Udnyt muligheden for at arbejde tværfagligt i Danmarks hidtil største skoleprojekt om økologi.
Ø-mærket fejrer 25 års jubilæum i år, men kan man egentlig smage forskel på en økologisk gulerod og en konventionel? Det spørgsmål stiller vi nu 161.000 elever, som deltager i GoCook Smagekassen.
Sund fastfood er temaet, når 158.000 skoleelever på 4.-7. klassetrin i hele landet laver mad sammen de kommende uger i skolekøkkenet. Det er Danmarks største skoleaktivitet - GoCook Smagekassen - der leverer læring, opskrifter og råvarer til undervisningen.
Kun 6 procent af madkundskabslærerne tror på, at børnene kommer til at opleve en stor forskel på madundervisningen med den nye skolereform. Det viser tal fra Coop Analyse.
Christina Antorini har store visioner for en ny Folkeskole, men hvor bliver maddannelsen af, når man læser Undervisningsministerens reform-oplæg ”Gør en god skole bedre”.
Et grundelement i forebyggelse af overvægt og fedme er at klæde børn på til at træffe de sunde valg. Alligevel er hjemkundskabstimerne i skolen reduceret til det rene ingenting og mange hjemkundskabslærere er ikke uddannede i faget. Gælder regeringens kompetenceløft også for det noget præstigeforladte fag?