Daniel Panduro

Profilbillede af Daniel Panduro

Læreruddanner

Københavns Professionshøjskole

3   24

Gør som lærerne

Man behøver ikke at se til lægestanden som Per Fibæk foreslår, man kan gøre som man engang gjorde på læreruddannelserne. Men der er udfordringer og det koster penge.

3   24

Det er ikke en velfærdskrise

Det faldene ansøgertal til læreruddannelsen er ikke en velfærdskrise - Det er noget langt værre end det.

0   13

Hvad laver en lærer? – en hyldest til vores nye kollegaer

"Hvad laver en lærer" - det spørgsmål er vi blevet stillet så uendeligt mange gange. Den amerikanske lærer og poet Taylor Mali kommer her med et bud. I dansk oversættelse kan det med fordel minde os om, hvorfor vi har valgt denne fantastiske profession.

0   8

Man kan ikke træne klasseledelse på Zoom

Selvom vi læreruddannere gør hvad vi kan, er det svært at træne klasseledelse og relationskompetence over zoom - Derfor skal læreruddannelsen åbnes som noget af det næste

5   8

En profession skal have et løfte der binder os til noget større

Det er være en professionen kræver at vi er bundet sammen af andet og mere end det daglige arbejde. Det handler om at vi er bundet sammen af noget der er større end os selv.

4   11

Det bliver aldrig det samme igen

Hvordan ser folkeskolen ud efter Corona-krisen? - Jeg håber den er forandret, til det bedre.

7   111

Så gik der tid med det

”Så gik der tid med det vi fik noget at bruge tiden til så gik der tid med det satte ingenting på spil”

0   3

Økonomiundervisning – mellem natur- og humanvidenskab.

VI har brug for en ny og bredere forståelse af samfundsfagets økonomiundervisning, hvis vi ikke ønsker at videreformidle fejlagtige neoklassiske opfattelser af økonomi der bliver præsenteret i skolens læremidler.

0   32

Folkeskolelæreren – ekspert i undervisning

Folkeskolen har brug for lærere, der er eksperter i undervisning, på samme måde som sundhedsvæsenet har brug for, at læger er det i medicin, og retsvæsenet har brug for advokater, der er det i jura. Derfor skal vi lærere værne om vores undervisnings-monopol, udvikle en lærer-autorisation og sørge for, at der er læreruddannede i alle stillinger. Samtidigt skal vi stille krav til vores uddannelse og kræve, at vi får samme niveau som vores nordiske kollegaer og sammenlignelige professioner.