Flemming Platz

Profilbillede af Flemming Platz

0   8

Mentalisering kan konfliktforebygge

Har et kommende spændende foredrag for mine pædagogkollegaer på min arbejdsplads. Vi er desværre blevet nødt til at skyde foredraget til senere. Var ellers helt top tunet og klar. Så jeg tænker lige jeg vil lave en lille appetitvækker på, hvad man kan bruge mentalisering til i specialpædagogisk regi når vi snakker konfliktforebyggelse.

0   3

Blod på tanden

Når man lige pludselig bliver kontaktet af en tidligere forsker fra Norge, får man jo helt lyst til at blogge igen.

1   4

Uddannelsesvejledning på en alternativ måde

Vi har i forgangne uge haft fokus på uddannelse, uddannelsesparathedsvurdering, eksamen m.m. Vi har grebet noget af undervisningen lidt alternativt an, og det har givet pote.

3   7

De 9 h er

Det er ikke fordi det er nyt med de 9 h er i specialpædagogikken. Men har taget den op af hatten igen til morgenens undervisning.

0   3

play@heart

At rammesætte leg og læring med løse kreative rammer kan være en udfordring i specialklasserne.

0   5

Leg og læring

Husk at en lærervejledning til et materiale måske skal vendes på hovedet når du arbejder med specialpædagogik.

0   4

Sommerferieoplevelser

Kommer altid til at tænke på at flere af mine elever, igennem mine år som underviser i specialklasserne, ofte ikke har haft de store oplevelser i sommerferien. Det kommer til at stå i kontrast til min egen virkelighed privat.

0   3

Lidt ekstra spændende arbejde

Jeg interesserer mig for mit fag. Så er også anmelder ved siden af bloggen her. Har lige læst bogen her. Gik lidt over deadline da der var fokus på eksamen som jeg skrev om i sidste blogindlæg.

1   3

Så er det tid til eksamen

Eksamen i specialklasser kan være en udfordring, men samtidig give en mulighed for inklusion.

0   12

4 danskprøver i rap er en udfordring

Der er inden for de sidste år kommet et karakterkrav på 2 i gennemsnit, for at komme ind på teknisk skole fx. Det er dog en udfordring for nogle af de elever, jeg har i specialklasserne. Og det er en endnu større udfordring for dem, når vi nu ikke mere må dele prøverne over to år.

0   3

Så er de yngste elever tilbage igen

Så er de yngste elever tilbage på skolen igen. Det kan vi godt mærke i specialklasserækken, da der så også er kommet mere støj på gangene. Og det kan være et problem når man er let afledelig og lydfølsom.

0   3

Tilbage på Corona-pinden igen

Så er vi tilbage igen med undervisning i specialklasserne, på en stort set tom kommuneskole.

0   2

Når mor ikke er hjemme

Fra ydre til indre styring i specialpædagogikken.

0   14

Målstyring og teaching to the test

Det er fint at alle elever skal udfolde deres potentiale, både menneskeligt og mere akademisk. Men det er en stor mundfuld for nogen elever at leve op til de karakterkrav, der nu også er til de tekniske skoler. Det er min opgave som lærer at stå i dette spændingsfelt at klæde dem på til det, og samtidig undgå at tabe dem på gulvet på grund af manglende motivation.. #teachingtothetest #foredrag #aarhus #folkeskolen #specialeducation

0   1

Kære minister

Kan se at vores undervisningsminister er ude i et opgør med papirtigrene fælles mål og elevplaner i folkeskolen. Det er positive vinde der blæser i folkeskolens retning. Jeg skrev et brev til UVM i juli, med følgende tekst, hvor jeg mener vi praktikere kunne komme til orde. Så det er positivt der både bliver kigget på timetallet og New Public Management som styreform.

0   3

Så er vi igang igen

Og det store fokusområde er eksamen og føre til afgangsprøver.

3   9

Hjernemyter og læringsmæssig praksis

Anmeldelse følger om en spændende bog.

0   3

Afgangsprøver i dansk for specialklasseelever

Det at føre til eksamen i specialklasserne, er noget der er vigtigt. De unge mennesker skal ikke afskæres muligheden for at komme ind på en ungdomsuddannelse.

0   4

Inklusion og specialklasselærere

Spændende interview i politiken søndag under overskriften "Jagten på den rigtige løsning i landets klasselokaler".

1   4

Kortere skoledage hitter

Debatindlæg i politiken i går