Tobias Zimling Kristiansen

Profilbillede af Tobias Zimling Kristiansen

Lærer

Gentofte Skole

14   91

Mundbind i 7.b?

COVID-19 smittetallet er stigende, ferien er ved at være ovre og på mandag fyldes lærerværelset op igen. Det skal nok blive en fest...

0   3

Forandringsregimet er en konstant - lær at leve med det

Den mængde forandringer i arbejdslivet vi har oplevet de sidste måneder er bare begyndelsen. Der kommer flere og mere - men hvis det skal gå godt kræver det en meningsskabende forandringsledelse.

3   46

Ingen tillid til KL's søde ord!

Jeg ville så gerne have tillid til KL. Men det har jeg ikke - og det skyldes mere og andet end bare 2013-spøgelset.

6   36

Kommuneskolens totale fallit (1)

For at sige det ligeud – kommunerne er dårlige til at drive skole, og folkeskolen bør være en ren statslig opgave.

0   4

Skal vi betale en milliard for en lektion?

Politikere vil give en ekstra milliard til folkeskolen, men en hurtig beregning viser, at selv om pengene er kærkomne, vil de ikke betyde det store for den enkelte lærer, hvis de går til flere lærere.

5   55

Lærertæv og inklusion - en del af statistikken...

For et par uger siden blev jeg en del af statistikken over lærere, som er blevet angrebet fysisk af en elev. Heldigvis var han en lille hvalp, som trods gentagne forsøg på at skubbe og stange mig. kun fik skubbet sig selv bagud. Efterfølgende var det en ret komisk situation!

2   14

- men det er jo bare for sjov...

Accepterer vi den præmis, at vi kan lade hånt om budskabet, når ordene sårer andre, hvis blot det ”er for sjov”, så anerkender vi også en sproglig devaluering, hvor det udtalte mister sin værdi, og vi derfor aldrig ved, hvor megen vægt vi skal lægge i ordene.

0   6

Ingen udvikling, tak (i hvert fald ikke i to år)....

Det vrimler med udvikling, indvikling og afvikling i skolerne - og de sidste år har det bølget frem og tilbage med portfoliio, LP-model, CL (som jeg i kort tid regnede med handlede om fodbold - eleverne blev ret gode til Barce, ManUnited og Juve), læringsstile, læringsmål og alt muligt andet.

0   9

KAOSpiloter efterlyses!

Kaospiloterne - 90'ernes hypede alternative lederuddannelse - bør være i høj kurs lige nu. Ikke så meget for at kunne lede kreativt - mere for at få styr på det kaos, der hersker i skolepolitikken for tiden.

0   5

Ret og pligt til efteruddannelse på kandidatniveau

Efteruddannelse for lærere skal være en ret – men også en pligt for den enkelte lærer. Målet må være, at alle lærere har et kandidatniveau – og at læreruddannelse bliver en kandidatuddannelse.

0   4

The War to End All Wars?

Den ellevte time på den ellevte dag i den ellevte måned i det Herrens år 1918 sluttede krigshandlingerne på den største krig nogensinde - en krig, der trækker spor frem til i dag - og vil fortsætte med at være aktuel.

2   6

Kollektivet skal vise at vold er uacceptabelt

Vold og trusler skal mødes medhjælp - og konsekvent beskyttelse af læreren

1   17

Erfaring: Vi får resultater ved et nej – synd det er for sent…

Et nej til OK18 blev talt op til at være en blind vej. Konflikt og ingen forbedring ville blive facit. Men andre har vist at et nej førte til forbedringer.

23   66

Et spørgsmål om tillid - eller: Hvor naive tror KL vi er?

De siger vi skal have tillid til KL med kommissioner, samarbejde og en ny start. Men kan vi have tillid til arbejdsgiverne, når de gentagne gange har svigtet vores tillid. Hvor naive skal vi være?