Erika Wünsche

Profilbillede af Erika Wünsche

lærer

Brobyskolerne

Lærer på Brobyskolerne, Brobyværk, Fyn

0   12

Sprog på spil

Sprog skal være på spil og nærværende - også i andre fag.

0   14

Candystorm

I modsætning til "Shitstorm" er modtageren af ​​en "Candystorm" ikke oversvømmet med irrelevant kritik, men med opmuntring og gode forslag.

2   23

Husker du?

Maribo, c’est où? C’est au sud du Danemark. Frau Süß und Herr Sauer. Erikas dicker Hund. Appellation contrôlée.

1   75

Mavepusteren

Flere af os var vist ved at få morgenkaffen i den gale hals, da vi så og læste en vis artikel om et fag, der blev skudt ned som “levn fra fortiden”.

1   8

Hvad en Brezel også kan

De allerfleste dage er jeg en glad tysklærer og så er der de dage, hvor jeg er en ekstra glad tysklærer. Den dag, hvor det hele falder i hak og alle har taget del i opgaven, har noget på hjerte og deler deres erfaringer med glæde.

1   23

Gør vi det godt?

Jeg spørger mig selv ind imellem; er de emner jeg vælger til eleverne gode nok, aktuelle nok, relevante nok? - er undervisningen, materialet, indholdet autentisk nok?

0   12

Fuld gas på dannelsen

9. klasserne skal med stor sandsynlighed ikke til prøve i tysk/fransk i år. Det skulle de heller ikke sidste skoleår. Det er ærgerligt, men ikke mere ærgerligt end så meget andet lige nu.

0   8

Til mine elever

Inspireret af sportsjournalisters, håndboldeksperters og nok alle os andres sprog og brug af superlativer i denne her håndbold-feber-tid.

0   35

Tankerne stak af i hjemmekontoret

Jeg sendte dem ud i verden i sommer - med glæde og vemod.

1   5

Årets ord 2020 - opdatering

For jer, der ikke fik hørt programmet “Klog på Sprog” på radioens P1 fredag 18.12., kommer der hermed et lille resume.

2   8

Årets ord 2020

Klog på Sprog er P1-programmet, der interesserer sig for - ja, sprog. Sproget bliver endevendt i forskellige sammenhænge - bl.a. gamer-sprog, kancelli-sprog, økonomiens sprog, to-sprogethed og meget mere.

0   8

DM i fagene - meget snart med tysk

DM i fagene får fra skoleåret 2021-22 tysk med i konkurrencen takket være en virksomhed, der ved, at interessen for tysk skal fremelskes og fastholdes. Konkurrencen er for 7., 8. og 9. klasse.

0   15

Det haster

Så fik region Midtjylland en sprogstrategi. Fantastisk og forhåbentlig en inspiration til andre regioner, kommuner og måske endda en øjenåbner for de nationale politikere.

0   1

Juleinspiration

VIA CFU - fremmedsprog har lavet en lille huskeseddel for juleinspiration. Tysk, fransk og engelsk. Korte og længere film med og uden undertekster.

0   6

Læringskonsulent i tysk

Stillingen som læringskonsulent med særlige kompetencer i tysk er slået op.

0   10

Kære vikar

Det er ikke altid let for vikaren at blive kastet ud i lærergerningen. En af mine gode kolleger syntes vi manglede en lille velkomsthilsen til vikaren. Det blev til dette lille brev, der er tænkt som hjælp og vejledning til både vikaren og os, der gerne vil give vikaren det bedste udgangspunkt. Brug det, slet det, der ikke kan bruges eller tilføj yderligere, så det passer til din skole/klasse.

0   6

Læringskonsulent

Hold øje med UVM's hjemmeside, hvis du er interesseret i at blive læringskonsulent i tysk. Stillingen slås op i nærmeste fremtid.

1   13

Tabt i (Google) oversættelsen

Hvordan får man eleverne til at afholde sig fra at bruge Google Translate til skriftlige opgaver? Er det for meget forlangt, at eleverne skal brygge en længere tekst sammen på et sprog, der er “på vej”?

0   1

Inspirerende og spændende læsning

Forslag til læsning i efterårsferien - om interkulturel læring og kulturdimensionen i sprogfagene.

0   23

Der er penge i sprogene

Når man kan noget sprog så kan man også noget kultur, og det er vigtigt, når man vil sælge sine varer eller have et velbetalt job.