Erika Wünsche

Profilbillede af Erika Wünsche

lærer

Brobyskolerne

Lærer på Brobyskolerne, Brobyværk, Fyn

0   2

Kultur-trip

"Sprog er kulturfag og sprog er indgang til det fremmede" , sagde en professor bl. a. i en af de seværdige udsendelser "Perspektiv", som er en samtaleserie lavet i samarbejde med TV2 Lorry og Det Humanistiske Fakultet. "Vi skal kunne tale andre sprog end engelsk" hedder denne samtale, der kan ses her; www.engerom.ku.dk

0   9

Sprog i sommerlandet

Denne ekstraordinært varme sommer har gjort, at mit udendørsliv og aktiviteter har været på sit højeste. Jeg har været rundt i vores skønne land og, blandt meget andet, oplevet masser af turistattraktioner og derved mødt turister og ikke mindst de, der servicerer turisterne.

9   20

Tysk chok

"Højt at flyve, dybt at falde". Ordsproget siger vist i disse dage lidt om det tyske fodboldlandshold, der, i hvertfald i de tyske medier, bliver skældt ud og deres præstation på banen begrædt.

1   9

Kan man mærke forskel?

Siden 2014 har eleverne fået 2. fremmedsprog (tysk eller fransk) fra 5. klasse - nogen fra 6. klasse. De elever, der nu afslutter 9. klasse skulle gerne være blevet bedre til sproget end de, der først startede i 7. klasse. Eller hvad?

2   12

Få det gjort

Lige om lidt skal 9. klasse på min skole op i mundtlig tysk. De virker temmelig rolige og hvis de ikke ligefrem glæder sig, så får de det gjort alligevel.

0   4

Edutopia

Et gigantisk lærerværelse (eller hedder det "personalerum" nu til dags?) fyldt med idéer og inspiration.

0   7

Høflighed, arrogance og troværdighed

Fordomme er der nok af. Nogle af dem får man bekræftet, andre gjort til skamme.

0   10

Motivationen, der blev væk

"Der er tre ting, der skal understreges i forbindelse med læring: Det første er motivation, det andet er motivation og det tredje er (godt gættet!) motivation." (Tidligere amerikansk undervisningsminister, 1981-85, Terrell Bell.)

7   21

Det der med grammatikken

Sig "grammatik" til eleverne (eller vis dem Houken og Stensbjerre's "Elementære tyske Stiløvelser"!) og de fleste ville nok ønske, at det ikke rigtig fandtes. Men det gør det.

3   6

Skriv om........?

Da jeg begyndte at skrive blogs, følte jeg det lidt som at trænge sig ind på ukendt område eller som en, der lod som om at være forfatter eller skribent.

0   2

La Belle Époque

Et lykkeligt minde om fransk storhedstid i begyndelsen af 1900-tallet. Fest og farver og kreativitet. Eiffeltårn, kunst, mad og brede boulevarder. Michelin og Lumière.

2   16

"Kvik..., det er en tysker!"

"Er du tysklærer? - er du så helt vildt skrap, sur og terper verber i en uendelighed?" Ikke kun mig, men også andre i mit tysk-netværk synes at "tysk" - og ikke kun faget - ind imellem omtales mere eller mindre negativt, sådan lidt "åh nej"-agtigt, ikke kun af forældre (og dermed også af elever) men også af mennesker i ens omgangskreds.

0   4

Mens vi venter - forkæl dine øjne og ører med Django

Måske har mange af os lockoutkuller - og med god grund. Jeg vælger lidt eskapisme - altså fra at følge med i de utroligt langstrakte, og tilsyneladende ørkesløse, forhandlinger.

0   4

"Sådan lyder landet"

Når lyden af et land skal koges ind, bliver det måske lidt som en kliché - eller en objektiv sandhed. Forskellige værter tager os med på en lydrejse.

0   6

Sprogpris

Det gode sprog hyldes - og ikke kun det danske, der ved uddeling af sprogprisen d. 5. april sætter fokus på sport og sprog, brev/e-mail, hjemmesidetekst og tekst på sociale medier.

0   4

Eurovision

Grenzgenial, portalen for tysk som fremmedsprog i folkeskolens ældste klasser, har nyt temaforløb om Eurovision Song Contest, ESC. Et fint forløb, der fik mig til at ønske, at flere havde mod nok til at synge på deres eget sprog.

0   2

Franske forslag fra Fyn

I anledning af den nyligt indgåede aftale mellem Merete Risager og Jean-Michel Blanquer samt den internationale frankofoni-dag, er det nok på sin plads at nævne en del af alle de gode, brugbare franske materialer til både undervisning og egen horisont-udvidelse, der findes tilgængelige lige nu.

1   9

Kasserolle, kultur og kompetencer

Nogle politikere trænger nok til lidt nyt, en opdatering, et boost fra ”os på gulvet” i folkeskolen. Så hermed lidt om, hvad der bl.a. sker i tyskfaget i dag.

0   5

Gør det, der virker

Udover de åbenlyse jobmæssige, økonomiske, lønmæssige og, vistnok påviselige, mentale fordele ved at kunne et andet sprog end sit modersmål, er der også de lav-praktiske fordele ved at lære sig vigtige ord og fraser på et fremmedsprog; på hotellet, i forretninger, på restauranten osv.

0   2

Konfirmation

Hermed et link til Grenzgenial´s aktuelle materiale om konfirmation. Måske tværfagligt med kristendom, historie, matematik?