Erika Wünsche

Profilbillede af Erika Wünsche

lærer

Brobyskolerne

Lærer på Brobyskolerne, Brobyværk, Fyn

0   8

Husk at rose din kollega

Engang, da mine egne børn gik i 1. og 2. klasse sad jeg til et forældrearrangement og lyttede til et stykke musik, som børnene havde øvet sammen.

0   12

Gruppeprøve i fransk? Fransklærere søges

Seks 9. og 10. klasser har med succes rundet årets tyskundervisning af med en gruppeprøve. Fransklærere har måske lyst til at være med?

0   9

Den Europæiske Sprogdag

Den Europæiske Sprogdag fejres i hele Europa og selvfølgelig også i Danmark. Sproglige lækkerier og et spændende program. Masser af sprog, "rejser", quizzer og foredrag.

0   7

CLIL på tværs af uddannelsesniveauer

Institut for engelsk, germansk og romansk afholder d. 24 og 25.8. 2021 kl 16-18.30 et symposium, der er online og gratis.

0   8

Gamle lokaler, gamle materialer og gamle lærere. Men er gammelt altid noget møg?

Gammel eller ældre, gammelt eller slidt eller bare god gammeldags?

5   33

Drømmen

Nyt skoleår, nyt lokale. Og hvilket lokale.

0   9

Sidst på dagen

“Tysk med 7. klasse i 7. lektion! - hvad gør jeg lige, når vi er trætte og brugte?”.

1   7

Sprog følge eller land fly?

“Hvis du vil købe noget, kan det klares på engelsk - hvis du vil sælge noget, er det vigtigt at kunne sproget, der tales dér, hvor du vil sælge”

0   12

Sprog på spil

Sprog skal være på spil og nærværende - også i andre fag.

0   15

Candystorm

I modsætning til "Shitstorm" er modtageren af ​​en "Candystorm" ikke oversvømmet med irrelevant kritik, men med opmuntring og gode forslag.

2   23

Husker du?

Maribo, c’est où? C’est au sud du Danemark. Frau Süß und Herr Sauer. Erikas dicker Hund. Appellation contrôlée.

1   75

Mavepusteren

Flere af os var vist ved at få morgenkaffen i den gale hals, da vi så og læste en vis artikel om et fag, der blev skudt ned som “levn fra fortiden”.

1   8

Hvad en Brezel også kan

De allerfleste dage er jeg en glad tysklærer og så er der de dage, hvor jeg er en ekstra glad tysklærer. Den dag, hvor det hele falder i hak og alle har taget del i opgaven, har noget på hjerte og deler deres erfaringer med glæde.

1   23

Gør vi det godt?

Jeg spørger mig selv ind imellem; er de emner jeg vælger til eleverne gode nok, aktuelle nok, relevante nok? - er undervisningen, materialet, indholdet autentisk nok?

0   12

Fuld gas på dannelsen

9. klasserne skal med stor sandsynlighed ikke til prøve i tysk/fransk i år. Det skulle de heller ikke sidste skoleår. Det er ærgerligt, men ikke mere ærgerligt end så meget andet lige nu.

0   8

Til mine elever

Inspireret af sportsjournalisters, håndboldeksperters og nok alle os andres sprog og brug af superlativer i denne her håndbold-feber-tid.

0   35

Tankerne stak af i hjemmekontoret

Jeg sendte dem ud i verden i sommer - med glæde og vemod.

1   5

Årets ord 2020 - opdatering

For jer, der ikke fik hørt programmet “Klog på Sprog” på radioens P1 fredag 18.12., kommer der hermed et lille resume.

2   8

Årets ord 2020

Klog på Sprog er P1-programmet, der interesserer sig for - ja, sprog. Sproget bliver endevendt i forskellige sammenhænge - bl.a. gamer-sprog, kancelli-sprog, økonomiens sprog, to-sprogethed og meget mere.

0   8

DM i fagene - meget snart med tysk

DM i fagene får fra skoleåret 2021-22 tysk med i konkurrencen takket være en virksomhed, der ved, at interessen for tysk skal fremelskes og fastholdes. Konkurrencen er for 7., 8. og 9. klasse.